Απόδειξη ότι τα Bidenomics ήταν μια καταστροφική αποτυχία

Ο Τζο Μπάιντεν απλά δεν μπορεί να σταματήσει τις ταραχές. Την Εργατική Πρωτομαγιά, ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια, όπου εκφώνησε μια ομιλία διακηρύσσοντας την επιτυχία των «Bidenomics». Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει; Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει αυτές τις ανοησίες. Ξέρουν πως οι τιμές είναι εκτός ελέγχου στο μπακάλικο. Γνωρίζουν πως το κόστος ζωής έχει αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι μισθοί τους. Γνωρίζουν πως τα υψηλά επιτόκια έχουν κάνει πολύ πιο δύσκολη την αγορά κατοικίας. Και μπορούν να δουν ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν τις δουλειές τους. Η αλήθεια είναι πως η περίοδος του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ήταν ένας οικονομικός εφιάλτης και φαίνεται ότι οι συνθήκες είναι πιθανό να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο πριν προγραμματιστεί η αποχώρησή του.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal που μόλις κυκλοφόρησε, το 59 τοις εκατό των ψηφοφόρων των ΗΠΑ δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται την οικονομία και οι ψηφοφόροι ανησυχούν ιδιαίτερα για το πού οδηγεί ο πληθωρισμός:

Η δημοσκόπηση της Wall Street Journal, που διεξήχθη από τις 24 Αυγούστου έως τις 30 Αυγούστου, διαπίστωσε ότι το 59% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τον χειρισμό της οικονομίας από τον Μπάιντεν. Σχεδόν 3 στους 4 ψηφοφόρους λένε πως ο πληθωρισμός «οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Οι ψηφοφόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι 80 ετών, είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος για επανεκλογή και μόνο το 39% των ψηφοφόρων είχε θετική άποψη για τον πρόεδρο.

Έγραψα για τη ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων χθες , και αν έχετε πάει στο παντοπωλείο πρόσφατα, ξέρετε πόσο επώδυνο έχει γίνει.

Νωρίτερα το καλοκαίρι, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των ΗΠΑ δημοσίευσαν ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν που είναι αρκετά ανησυχητικά:

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας δημοσίευσε μια έκθεση τον Ιούλιο που δείχνει πως ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί κατά 16,6% από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 20%, ανέφερε η δημοσίευση, επικαλούμενη στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας, ενώ οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 38%.

Φυσικά αυτοί οι αριθμοί λένε μόνο ένα μέρος της ιστορίας.

Εάν ο πληθωρισμός εξακολουθούσε να υπολογίζεται όπως ήταν το 1980, θα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε διψήφιο έδαφος.

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί στα ύψη και το βιοτικό μας επίπεδο μειώνεται σταθερά.

Ως αποτέλεσμα, πάνω από το 60 τοις εκατό των Αμερικανών ζουν από μισθό σε μισθό σε αυτό το σημείο και τα επίπεδα χρέους αυξάνονται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Επειδή οι καταναλωτές έχουν τόσο μικρό διαθέσιμο εισόδημα αυτές τις μέρες, οι λιανοπωλητές σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στην πραγματικότητα, η UBS προβλέπει ότι 50.000 καταστήματα θα μπορούσαν να κλείσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2027:

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας UBS προβλέπουν ότι περίπου 50.000 καταστήματα στις ΗΠΑ είναι πιθανό να κλείσουν μέχρι το τέλος του 2027, λόγω των αναμενόμενων περικοπών στις καταναλωτικές δαπάνες, της αυστηρότερης πίστωσης και της συνεχιζόμενης στροφής προς το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το κλείσιμο καταστημάτων θα μπορούσε να επιταχυνθεί στα 70.000 με 90.000 εάν οι λιανικές πωλήσεις αποδειχθούν ασθενέστερες από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την UBS.

Στην πραγματικότητα, νομίζω πως η απώλεια 50.000 καταστημάτων είναι ένα τρελά αισιόδοξο σενάριο.

Ελπίζω να κάνω λάθος σε αυτό.

Η αγορά κατοικίας έχει επίσης αρχίσει να ταράζεται.

Σύμφωνα με το Fortune, ο μήνας Αύγουστος «θα γίνει ο χειρότερος μήνας για προσιτές τιμές στέγασης αυτόν τον αιώνα»:

Τη Δευτέρα, το μέσο σταθερό επιτόκιο στεγαστικών δανείων για 30 χρόνια έφτασε στο 7,48%, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το έτος 2000. Ακόμη και πριν από αυτήν την πρόσφατη άνοδο των επιτοκίων στεγαστικών δανείων, η οικονομική προσιτότητα της στέγασης, όπως παρακολουθείται από την Atlanta Fed, είχε ήδη επιδεινωθεί πέρα ​​από τα επίπεδα που παρατηρήθηκε στο αποκορύφωμα της φούσκας των κατοικιών το 2006. Μόλις ληφθεί υπόψη αυτή η τελευταία αύξηση των επιτοκίων στεγαστικών δανείων, ο Αύγουστος του 2023 θα γίνει ο χειρότερος μήνας για την οικονομική προσιτότητα των κατοικιών αυτόν τον αιώνα.

Ουάου.

Ευχαριστώ Τζο Μπάιντεν.

Οι τιμές των κατοικιών θα πρέπει να μειωθούν και σε ορισμένες περιοχές έχουν ήδη πέσει αρκετά:

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού βρίσκονται σε μια αρνητική ωρολογιακή βόμβα μετά την απώλεια 108,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αξία των ακινήτων τους φέτος, λένε οι ειδικοί.

Ο μέσος δανειολήπτης είδε τα ίδια κεφάλαιά του να πέφτουν κατά 5.400 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με πέρυσι – με τα νοικοκυριά στην Ουάσιγκτον, την Καλιφόρνια και τη Γιούτα να επηρεάζονται περισσότερο.

Θυμάστε το στεγαστικό κραχ του 2008 και του 2009;

Λοιπόν, τώρα η επόμενη συντριβή στέγασης είναι εδώ, και δεν πρόκειται να είναι διασκεδαστική.

Για λίγο εκεί, ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του θα μπορούσαν τουλάχιστον να καυχηθούν για την αγορά εργασίας.

Τώρα, όμως, μεγάλες εταιρείες σε όλη την Αμερική απολύουν εργαζομένους και αναφέρεται ότι ένα εντυπωσιακό 1,223 εκατομμύρια γηγενών Αμερικανώνς έχασαν τις δουλειές τους τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο:

Τα συγκλονιστικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι πάνω από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους τον περασμένο μήνα, ενώ το εργατικό δυναμικό που γεννήθηκε στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά σχεδόν 700.000 – καθώς οι μετανάστες συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τη χώρα υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, σημειώθηκε μια εκπληκτική μείωση 1,223 εκατομμυρίων γηγενών ατόμων στο εργατικό δυναμικό - κάτι που είναι χαμηλό που δεν έχει ξεπεραστεί από την κατάρρευση των θέσεων εργασίας όταν χτύπησε ο Covid τον Απρίλιο του 2020.

Οι αριθμοί που μοιράστηκα μαζί σας δεν είναι τίποτα για να καυχιόμαστε.

Αλλά ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να προσπαθεί να τραβήξει το μαλλί στα μάτια του αμερικανικού λαού ούτως ή άλλως.

Δυστυχώς για τον Μπάιντεν, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της Wall Street Journal που ανέφερα παραπάνω, το 73 τοις εκατό των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύουν τώρα πως ο Μπάιντεν «είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος πρόεδρος»:

Για τον Μπάιντεν, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του είναι η ηλικία. Η δημοσκόπηση της Wall Street Journal διαπίστωσε ότι περίπου το 73% των ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος πρόεδρος ενώ μόνο το 47% πιστεύει ότι κι ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος. Το 36% των ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Μπάιντεν είναι διανοητικά έτοιμος για τη δουλειά, ενώ το 46% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι διανοητικά ικανός να είναι πρόεδρος.

Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοια νούμερα για κανέναν άλλο πρόεδρο.

Είναι προφανές ότι ο Μπάιντεν βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη παρακμή και αυτό συμβαίνει σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας.

Δυστυχώς, ο Μπάιντεν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Και οι Δημοκρατικοί θα τον πλησιάσουν, γιατί σε αυτό το σημείο κανένας άλλος υποψήφιος δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για τον Μπάιντεν.

Φαίνεται λοιπόν ότι μια ρεβάνς μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται το 2024, και αυτό υπόσχεται να είναι μια αρκετά χαοτική υπόθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail