Αλλαγή κλίματος λόγω κόπωσης; Εντάθηκε το αντιουκρανικό αίσθημα στη Σλοβακία πριν από τις εκλογές

pixabay / Artem_Apukhtin
Freepen.gr - Οι αντι-ουκρανικές δηλώσεις έχουν γίνει συστατικό της προεκλογικής εκστρατείας στη Σλοβακία, ενώ η ένταση επηρεάζει τη θέση των Ουκρανών στη χώρα, γράφει η εφημερίδα European Pravda.

Ο αρχηγός του πιο δημοφιλούς κόμματος στη χώρα, Ρόμπερτ Φίκο, σημειώνει το άρθρο, δήλωσε ότι δεν κατανοεί την τρέχουσα ηγεσία της Σλοβακίας, η οποία αγνοεί «την εκδήλωση του ναζισμού στις γειτονικές χώρες».

Οι πόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και με βάση τα αποτελέσματά τους, η εξουσία μπορεί να περάσει σε δυνάμεις που αντιτίθενται στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επιδιώκουν την ειρήνη με τη Ρωσία και ακόμη και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

"Ως αποτέλεσμα, περισσότερο από το 20 τοις εκατό των Σλοβάκων πιστεύει ήδη ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με την έξοδο της χώρας από τη συμμαχία. Η προεκλογική ένταση επηρεάζει επίσης τη θέση των Ουκρανών στη Σλοβακία", σημειώνει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail