Παραδέχονται ανοιχτά ότι βρισκόμαστε στο χείλος του «Τελικού Πολέμου»

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πόσο κοντά είμαστε στο αδιανόητο. Παρόλο που οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτύξει μια πολύ άσχημη περίπτωση πολεμικού πυρετού, η συντριπτική πλειονότητα από εμάς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε τα κεφάλια που μιλάνε στην τηλεόραση όταν μας διαβεβαιώνουν πως οι πολιτικοί μας έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί μια πυρηνική σύγκρουση. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά στην άλλη άκρη του πλανήτη βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι ο κόσμος ωθείται στο χείλος του «τελικού πολέμου»:

Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου στόχευαν σε χώρες που ήταν αμφίθυμες σχετικά με το ποια είναι η πλευρά τους από την έναρξη της σύγκρουσης το Φεβρουάριο του 2022 και τα έθνη που ήταν μαζί του στην αρχή αλλά απέσυραν την υποστήριξή τους.

Η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του ωθεί τον κόσμο στον «τελικό πόλεμο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στους παγκόσμιους ηγέτες που συμμετείχαν στην ετήσια συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη.

Για μια φορά, πραγματικά συμφωνώ με τον Zelenskyy.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα μιας αποκαλυπτικής παγκόσμιας σύγκρουσης στην οποία δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν, και έτσι πρέπει να βρούμε μια διέξοδο όσο ακόμα μπορούμε.

Αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Zelenskyy κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να διαπραγματευτεί ποτέ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν:

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ο Ζελένσκι άφησε να εννοηθεί στα Ηνωμένα Έθνη μια υποτιθέμενη προσπάθεια ορισμένων ατόμων να μεσολαβήσουν σε μια μυστική ειρηνευτική συμφωνία με τον Πούτιν.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε όποιον θα εμπιστευόταν τον Πούτιν, να θυμηθεί τη μοίρα του Ρώσου μισθοφόρου Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος θεωρήθηκε νεκρός τον περασμένο μήνα αφού αμφισβήτησε την ηγεσία του Πούτιν.

«Γνωρίζω κάποιες απόπειρες να κάνω κάποιες σκοτεινές συναλλαγές στα παρασκήνια. Το κακό δεν μπορείς να το εμπιστευτείς. Ρωτήστε τον Πριγκόζιν αν κάποιος ποντάρει στις υποσχέσεις του Πούτιν», είπε.


Οι Ρώσοι πιστεύουν επίσης πως πλησιάζουμε γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε δημόσια ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν «πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας:

Η μαζική εκστρατεία της Ουάσιγκτον να υποστηρίξει την Ουκρανία με όπλα ισοδυναμεί με πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ έχουν από καιρό προετοιμάσει το Κίεβο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Σε ένα σχόλιο προς τον Ρώσο δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο Λαβρόφ υποστήριξε πως οι φήμες ότι η Ουάσιγκτον πιθανόν έδωσε το πράσινο φως στην παράδοση των τακτικών πυραυλικών συστημάτων του Στρατού (ATACMS), τα οποία έχουν βεληνεκές έως και 300 χλμ, είχαν στόχο «να διαμορφώσουν την κοινό γνώμη».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτές οι διαβουλεύσεις δε θα άλλαζαν το γεγονός πως «επί πολλά χρόνια η Ουκρανία προετοιμαζόταν να πολεμήσει με τα χέρια και τα σώματά της για να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία». Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ελέγχουν τις εχθροπραξίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δε θα έλεγαν πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία αυτήν την στιγμή.

Αλλά στη Ρωσία βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

Γίνεται συνεχής συζήτηση στη ρωσική τηλεόραση για το πώς οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένες σε μια υπαρξιακή σύγκρουση που θα έχει μόνο έναν τελικό νικητή.

Περιττό να πούμε ότι οι Ρώσοι δεν σχεδιάζουν να χάσουν.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε επίσης ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη και κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και αναφέρεται πως σχεδιάζει να ζητήσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

Αλλά τους έχουμε ήδη δώσει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που θέτει τώρα ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι:

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ζήτησε «λογοδοσία» για τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και υποσχέθηκε να κάνει ερωτήσεις στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σχετικά με τη χρηματοδότηση της άμυνας της χώρας.

«Εκλέγεται ο Ζελένσκι στο Κογκρέσο; Είναι ο πρόεδρος μας; Δε νομίζω ότι πρέπει να δεσμεύσω τίποτα και νομίζω πως έχω ερωτήσεις για αυτόν», είπε ο ΜακΚάρθι την Τρίτη, μόνο στις τελευταίες παρατηρήσεις που επιδεικνύουν σκεπτικισμό για δισεκατομμύρια στρατιωτική και άλλη υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Πού είναι η λογοδοσία για τα χρήματα που έχουμε ήδη ξοδέψει; Ποιο είναι το σχέδιο για τη νίκη; Νομίζω πως αυτό θέλει να μάθει το αμερικανικό κοινό», είπε, σύμφωνα με το ABC News.

Πολλοί Αμερικανοί αρνούνται να πιστέψουν ότι αυτή η σύγκρουση θα ξεχυθεί ποτέ έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Αλλά η αλήθεια είναι πως έχει ήδη. Στην πραγματικότητα, το CNN αναφέρει ότι οι Ουκρανοί μόλις πραγματοποίησαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη «εναντίον μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τον Βάγκνερ κοντά στην πρωτεύουσα του Σουδάν»:

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες πιθανόν να βρίσκονται πίσω από μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μια χερσαία επιχείρηση εναντίον μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τη Βάγκνερ κοντά στην πρωτεύουσα του Σουδάν, σύμφωνα με έρευνα του CNN, αυξάνοντας την προοπτική οι επιπτώσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να έχουν εξαπλωθεί μακριά από τις πρώτες γραμμές.

Μιλώντας στο CNN, μια ουκρανική στρατιωτική πηγή περιέγραψε την επιχείρηση ως έργο ενός «μη σουδανικού στρατού». Πιέζοντας εάν το Κίεβο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις, η πηγή είπε μόνο πως «πιθανότατα υπεύθυνες ήταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Εν τω μεταξύ, το Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Αρμενίας:

Το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε πλήγματα στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ την Τρίτη, καθώς ανακοίνωσε την έναρξη μιας «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης, μια κίνηση που απειλεί να προκαλέσει νέο πόλεμο στην περιοχή.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι χρησιμοποιεί «όπλα υψηλής ακρίβειας» για να «αδυνατίσει» τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Αρμενία και να στοχεύσει στρατιωτικές θέσεις της Αρμενίας σε μια ώθηση να εκδιώξει «σχηματισμούς των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας».

Πλάνα που υποτίθεται ότι γυρίστηκαν στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Καραμπάχ, την οποία το Αζερμπαϊτζάν ονομάζεται Khankendi, κατέγραψαν τους ήχους δυνατών βομβαρδισμών και πυρών πυροβολικού.

Έχετε παρατηρήσει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει καταδικάσει αυτήν την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κυβέρνηση Μπάιντεν την, έχει σχεδόν σίγουρα ευλογήσει.

Εάν αναζωπυρωθούν οι μάχες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, θα εκτρέψουν τους τόσο απαραίτητους ρωσικούς στρατιωτικούς πόρους μακριά από το ουκρανικό μέτωπο.

Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή πολέμων και φημών για πολέμους.

Και συνεχίζουμε να ακούμε περισσότερες φήμες ότι η Κίνα προετοιμάζεται γρήγορα για μια στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απλώς δείτε τι είπε ο Gordon Chang στο Fox Business τη Δευτέρα:

Ο ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Gatestone και ειδικός στην Κίνα, Γκόρντον Τσανγκ, εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση σχετικά με την πιθανότητα πυρηνικής αναμέτρησης με την Κίνα, καθώς οι εντάσεις παραμένουν διογκωμένες στην παγκόσμια σκηνή και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο.

«Είμαστε πολύ πιο κοντά σε μια πυρηνική σύγκρουση από ό,τι πιστεύουν οι Αμερικανοί», είπε ο Τσανγκ στη Δευτέρα στην εκπομπή « Πρωινά με τη Μαρία » του Fox Business. «Η Κίνα ετοιμάζεται να πάει σε πόλεμο … Η Κίνα ερευνά τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθέσεις πυρηνικών όπλων, οπότε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα αυτού. Τα προβλήματα στο εσωτερικό του κινεζικού καθεστώτος αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι ο Σι Τζινπίνγκ στη δύναμη πυραύλων, που ελέγχει σχεδόν όλα τα πυρηνικά όπλα της Κίνας, εγκαθιστά τώρα αξιωματικούς που θα υπακούουν στις εντολές του να πατήσουν το κουμπί όταν δώσει την εντολή».

Ο Γκόρντον Τσανγκ έχει δίκιο.

Έρχεται πόλεμος με την Κίνα.

Την στιγμή που η Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα θα βρίσκονται σε πόλεμο.

Οι Κινέζοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά δεν τους εμποδίζει να προετοιμαστούν για μια τέτοια σύγκρουση.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Κινέζοι συνέχισαν να ερευνούν την άμυνα του νησιού στέλνοντας κύματα πολεμικών αεροσκαφών στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν απηύθυνε ισχυρή έκκληση προς το Πεκίνο να σταματήσει τις συνεχείς στρατιωτικές του προκλήσεις μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 100 κινεζικών πολεμικών αεροσκαφών σε κοντινή απόσταση από το νησί εντός 24 ωρών από Κυριακή έως Δευτέρα, ανέφερε το CNN.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον σημαντικό αριθμό πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν «σοβαρές προκλήσεις για τα στενά της Ταϊβάν και την περιφερειακή ασφάλεια» στη μέση γραμμή στα στενά της Ταϊβάν και εισήλθε στην αυτοανακηρυχθείσα ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), όπως αναφέρει το CNN.


Όταν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, οι περισσότεροι Αμερικανοί θα σοκαριστούν εντελώς.

Αλλά κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν προειδοποιηθήκαμε.

Είναι ενδιαφέρον πως ένας άνδρας ρώτησε πρόσφατα την Alexa για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και η Alexa του είπε ότι οι εκλογές του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ακυρωθούν επειδή θα βρεθούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα εκείνη τη στιγμή.

Προσωπικά, δε νομίζω πως τα γεγονότα θα εξελιχθούν τόσο γρήγορα.

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν προεδρικές εκλογές το 2024.

Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως ένας πόλεμος με τη Ρωσία και ένας πόλεμος με την Κίνα είναι και οι δύο πολύ στον ορίζοντα.

Αν οι ηγέτες μας είχαν κάποια λογική, θα προσπαθούσαν να βρουν μια διέξοδο από αυτό το χάος όσο είναι ακόμα δυνατό.

Δυστυχώς, οι ηγέτες μας φαίνεται να έχουν τρελαθεί εντελώς, και έτσι συνεχίζουμε να επιταχύνουμε προς ένα ραντεβού με το αδιανόητο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail