Η Δύση χρησιμοποιεί τεχνάσματα για να ξεγελάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να στηρίξουν τη θέση της για την Ουκρανία — Λαβρόφ

Freepen.gr - Η Δύση καταφεύγει σε ξεκάθαρη εξαπάτηση στις προσπάθειές της να δελεάσει τις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας να στηρίξουν τη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Τελευταία, [οι δυτικές χώρες] άρχισαν να προσπαθούν να παρασύρουν τις χώρες της παγκόσμιας πλειοψηφίας προς την υποστήριξη αυτής της φόρμουλας», είπε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για μια πιθανή διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. «Ο [αλαζονικός] υπολογισμός τους είναι ότι έχουν να κάνουν με εντελώς αφελείς ανθρώπους, που είναι άπειροι όχι μόνο στη διπλωματία, αλλά απλώς στις κανονικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ ενηλίκων».

«Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για απλή απάτη και εξαπάτηση, που έχει να κάνει με το να σύρουμε τις κανονικές χώρες σε μια εντελώς μη ρεαλιστική, ρωσοφοβική, βασισμένη στα τελεσίγραφα θέση, και μετά να κρυβόμαστε ανάμεσα στα ονόματα αυτών των κανονικών χωρών, δηλώνοντας: Ξέρετε, η υποστήριξη για [τη «φόρμουλα ειρήνης» του Κιέβου] αυξάνεται μεταξύ των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Δύση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι αυτή η λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» είναι ο μόνος δρόμος προς τις διαπραγματεύσεις.

«Δεν εκπλήσσομαι καθόλου, γιατί αυτές είναι ακριβώς οι ίδιες στραβές μεθόδους στις οποίες καταφεύγει η Δύση όχι μόνο σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της παγκόσμιας πολιτικής», πρόσθεσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail