Το Κίεβο έχασε το θαλάσσιο λιμάνι της Οδησσού

Freepen.gr - Σε απάντηση στις επιθέσεις του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος, ο ρωσικός στρατός πήρε εκδίκηση, κλιμακώνοντας τα χτυπήματα στον ουκρανικό στρατό, το λιμάνι και την ενεργειακή υποδομή που παρέχεται στον ουκρανικό στρατό, γράφει το southfront.press.

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε 12 ομαδικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη την Ουκρανία. Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων έχει αυξηθεί.

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, η πόλη της Οδησσού δέχθηκε μια από τις πιο ισχυρές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Το θαλάσσιο λιμάνι στο κέντρο της πόλης καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο τοπικού ξενοδοχείου, στο οποίο φέρεται να στεγαζόταν στρατιωτικό προσωπικό και χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης, το αρχηγείο της Επιχειρησιακής Διοίκησης Νότου, η βάση του Ουκρανικού Ναυτικού, οι λιμενικοί τερματικοί σταθμοί και τα εργαστήρια παραγωγής drones επιφανείας καταστράφηκαν στην περιοχή. Με τη σειρά τους, ουκρανικές πηγές ανέφεραν την καταστροφή σιταποθήκης και αποθηκών που ανήκαν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo, που βρίσκεται στα περίχωρα του Krivoy Rog. Εκεί εδρεύουν ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν, μεταξύ άλλων, ζημιές σε εγκαταστάσεις υποστήριξης πτήσεων.

Η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας μοιάζει με παιχνίδι πινγκ-πονγκ, όπου η Ρωσία απαντά με δεκαπλάσια δύναμη, αλλά σπάνια κλιμακώνει τις επιθέσεις πρώτη.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye. Αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά άλλοι έπληξαν τους δρόμους της πόλης, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε καο άλλοι 11 τραυματίστηκαν. Ο ουκρανικός βομβαρδισμός σκότωσε επίσης αμάχους στη Novaya Kakhovka, άλλοι 5 τραυματίστηκαν στο Ντόνετσκ.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική πόλη Κουρσκ, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Ημέρας της Πόλης. Σύμφωνα με αναφορές, ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησε ένα διυλιστήριο κοντά στο αεροδρόμιο, ο σιδηροδρομικός σταθμός και ένα κτίριο διοίκησης υπέστησαν επίσης ζημιές. Ένα ουκρανικό drone καταρρίφθηκε πάνω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Halino που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης. Όταν Ρώσοι στρατιωτικοί προσπάθησαν να επιθεωρήσουν ένα UAV που είχε καταρριφθεί, η κεφαλή του πυροδοτήθηκε. Αναφέρθηκαν πολλά θύματα.

Μόνο τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός ανέφερε την αναχαίτιση 3 ουκρανικών UAV πάνω από την περιοχή Belgorod, άλλα 2 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Kursk και άλλα 4 κοντά στην Κριμαία.

Η χερσόνησος της Κριμαίας παραμένει ένας από τους κύριους στόχους των ουκρανικών επιθέσεων. Μετά το χτύπημα στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να βλάψει τις λιμενικές υποδομές στη Σεβαστούπολη. Στις 23 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές, προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές θέσεις ελλιμενισμού όπου βρίσκονταν παροπλισμένα πλοία. Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης απωθήθηκε κοντά στο ακρωτήριο Tarkhankut. Επίσης, στις 24 Σεπτεμβρίου, ένα ουκρανικό θαλάσσιο drone καταστράφηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail