Η Αυστρία αρνείται να απελάσει στην Ουκρανία άνδρες που πληρούν τις προϋποθέσεις για στρατολόγηση

Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Freepen.gr - Με την Ουκρανία όλο και πιο απελπισμένη να στείλει άνδρες στο μέτωπο, πιέζει για τις χώρες της περιοχής να στείλουν Ουκρανούς που ήταν επιλέξιμοι για στρατό και τράπηκαν σε φυγή στην αρχή του πολέμου. Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν αντίθετη άποψη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι δε θα εκδώσει Ουκρανούς ικανούς για στράτευση στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία αναμένει πως όλες οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες που έχουν δεχθεί Ουκρανούς πρόσφυγες θα στείλουν πίσω στην πατρίδα τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης, ώστε να μπορούν να στρατευτούν και να σταλούν στην πρώτη γραμμή, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής παράταξης του Υπηρέτης του Κόμματος του Λαού, Ντέιβιντ Αραχαμία.

«Στην πραγματικότητα, σε κάθε χώρα του κόσμου, εκτός από τη Ρωσία, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μας μπορούν να υποβάλουν αίτημα έκδοσης τέτοιων προσώπων και να τα επαναφέρουν στην Ουκρανία», είπε ο Αραχαμία.

Εν τω μεταξύ, το αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η πιθανότητα απέλασης Ουκρανών ανδρών πίσω στην Ουκρανία με την προοπτική να σταλούν στην πρώτη γραμμή «δεν εξετάζεται απολύτως».

«Ακόμη κι αν ληφθεί γραπτό αίτημα από την ουκρανική κυβέρνηση στη Βιέννη, θα αγνοηθεί. Η Αυστρία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπαγορεύει όρους», δήλωσε εκπρόσωπος του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Express.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail