Ιδού πόσο άσχημα έχουν γίνει τα πράγματα στην Αμερική…

Pixabay
Μπορείτε να φανταστείτε τι πρέπει να σκέφτονται οι τουρίστες όταν έρχονται σε αυτή τη χώρα; Ξοδεύουν πολλά χρήματα για να πετάξουν μέχρι εδώ και ελπίζουν να έχουν καταπληκτικές εμπειρίες που θα θυμούνται πάντα. Αντίθετα, συνειδητοποιούν γρήγορα πως οι πόλεις που έχουν έρθει να δουν εκφυλίζονται γρήγορα. Σήμερα, οι μεγάλες πόλεις μας είναι βρώμικες, γεμίζουν με αρπακτικά και το βίαιο έγκλημα είναι εντελώς εκτός ελέγχου.
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα για αυτό για το οποίο μιλάω. Η Νέα Υόρκη είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και εκατομμύρια τουρίστες εξακολουθούν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Αλλά τώρα το Μεγάλο Μήλο έχει ένα τόσο τεράστιο πρόβλημα αρουραίων «που ο τουρισμός αρουραίων γίνεται γρήγορα μια βιομηχανία έκρηξης»:

Καθώς η πόλη αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα αρουραίων – οι θεάσεις διπλασιάστηκαν πέρυσι, ωθώντας τον δήμαρχο να διαφημίσει έναν «κάπως αιμοδιψή» αρουραίο τον Δεκέμβριο – το θέμα των τρωκτικών είναι, σύμφωνα με ορισμένους, η τελευταία τάση που πρέπει να βιώσετε στη Νέα Υόρκη.

Καθώς οι επισκέπτες της Νέας Υόρκης απαιτούν δράση για τους αρουραίους, ορισμένοι από τους ξεναγούς της πόλης έχουν αρχίσει να κάνουν στάσεις σε περιβόητα μολυσμένα μέρη, ανέφερε αυτή την εβδομάδα η New York Post.

Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός των αρουραίων γίνεται γρήγορα μια βιομηχανία άνθησης.

Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια αρουραίοι στη Νέα Υόρκη σήμερα.

Και κάθε μέρα που περνά, ο πληθυσμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Η ανατολική ακτή μπορεί να έχει αρουραίους, αλλά αν θέλετε πραγματικά να έχετε μια εμπειρία με το κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει την Αμερική, το καλύτερο μέρος για να το κάνετε αυτό είναι η δυτική ακτή.

Μερικοί τουρίστες από τη Μάλτα το ανακάλυψαν πρόσφατα με τον δύσκολο τρόπο. Όταν επισκέφτηκαν μια παραλία στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, τους έκλεψαν όλα τα υπάρχοντά τους από τα οχήματά τους μέσα σε μόλις 10 λεπτά:

Πολλές ομάδες τουριστών που επισκέφθηκαν μια παραλία στο Σαν Φρανσίσκο διαπίστωσαν πως κλάπηκαν όλα τα υπάρχοντά τους από τα αυτοκίνητά τους, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων τους, ενώ βρίσκονταν στον ωκεανό για λίγα λεπτά.

Τη δεύτερη μέρα τους στο Σαν Φρανσίσκο, μια ομάδα τουριστών από τη Μάλτα σκέφτηκε να συντομεύσει το ταξίδι τους και να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την αρπαγή που σημειώθηκε στο φως της ημέρας μέσα σε ένα παράθυρο μόλις 10 λεπτών.

Ένας άλλο γκρουπ από την Ευρώπη κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

Τους έκλεψαν όλα τα υπάρχοντά τους από το όχημά τους μέσα σε μόλις 5 λεπτά:

Στην ίδια παραλία, μια άλλη ευρωπαϊκή οικογένεια που απολάμβανε μια μέρα δίπλα στον ωκεανό έπεσε θύματα διάρρηξης αυτοκινήτου.

Συγκλονιστικά πλάνα που κατέγραψε ο Matty Lopez στο Instagram και μοιράστηκε ο δημοσιογράφος Arisley T. Pacheco, ο οποίος τεκμηριώνει θύματα ληστείας, αποκάλυψε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βανδαλισμένο, με σπασμένα τζάμια σκορπισμένα στο έδαφος.

Ο άνδρας που καταγράφει το βίντεο ρωτά τους τουρίστες, "Λοιπόν, τι συνέβη - πήγατε στην παραλία για πέντε λεπτά;". Η απάντησή τους είναι αποκαρδιωτική: «Πήραν ό,τι είχαμε – διαβατήρια, κάμερες, τηλέφωνα, iPad, φορητούς υπολογιστές, αποσκευές – τα πάντα».

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Μια φορά κι έναν καιρό, το Μπέβερλι Χιλς ήταν παγκοσμίως γνωστό για τους λιανοπωλητές πολυτελείας που πλαισίωναν τη λεωφόρο Wilshire.

Αλλά τώρα πολλοί από αυτούς τους εμβληματικούς λιανοπωλητές έχουν κλείσει οριστικά λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας:

Ένα νέο βίντεο που καταγράφει τον αυξανόμενο αριθμό καταστημάτων υψηλού προφίλ στο Μπέβερλι Χιλς που έκλεισαν πρόσφατα, δίνει ανανεωμένη έμφαση στην κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος λιανικής στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από ένα λογαριασμό που ονομάζεται cody90210, δείχνει περίπου 11 δημοφιλείς στάσεις λιανικής στο Μπέβερλι Χιλς που τώρα είναι εντελώς κλειστές, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής πρώην τοποθεσίας της Barneys, των Brooks Brothers, των All Saints και της high-end μπουτίκ γυναικείας μόδας Escada. Τόσο η Escada όσο και η Barneys υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τα τελευταία χρόνια.

Τα κλειστά καταστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης καταστήματα λιανικής όπως το Rite Aid και το Chipotle, ακόμη και τη δημοφιλή επιλογή προπόνησης SoulCycle, έχουν κλείσει τις πόρτες τους στη λεωφόρο Wilshire, αφήνοντας την περιοχή στερημένη από την παλιά της απήχηση. Η θλιβερή παρακμή τους σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από τη μακρά περίοδο ακμής της περιοχής, όπου ακόμη και το συγκρότημα Weezer έγραψε ένα τραγούδι με τους στίχους "Beverly Hills, εκεί θέλω να είμαι".

Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα ήθελε να ζήσει στη νότια Καλιφόρνια σε αυτό το σημείο.

Νωρίτερα σήμερα, συνάντησα μια ιστορία για έναν πλανόδιο πωλητή στο νότιο Λος Άντζελες που δέχθηκε άγρια ​​επίθεση από μια ομάδα τραμπούκων το μεσημέρι «μπροστά στην 8χρονη κόρη του με ειδικές ανάγκες»:

Μια ομάδα μασκοφόρων επιτέθηκε βάναυσα σε έναν πλανόδιο πωλητή μπροστά στα μάτια της 8χρονης κόρης του με ειδικές ανάγκες και έκλεψε όλα τα χρήματά του στο νότιο Λος Άντζελες το Σαββατοκύριακο, ανέφερε το KTLA-TV.

Αυτοί οι εγκληματίες δεν σέβονται κανέναν και τίποτα.

Θέλουν απλώς να πάρουν αυτό που έχεις.

Φυσικά αυτό δεν είναι μόνο ένα φαινόμενο της δυτικής ακτής. Στην Ουάσιγκτον, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί περισσότερο από 100% μέχρι στιγμής φέτος:

Η Ουάσιγκτον έχει γίνει μάρτυρας 670 καταγεγραμμένων κλοπών αυτοκινήτων το 2023 μέχρι στιγμής, που αντιπροσωπεύουν 100 τοις εκατό + αύξηση της παράβασης σε όλο το Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στο οποίο κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί, ωστόσο, παραμένει σε διακοπές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και δεν έχει δείξει σημάδια πως προσπαθεί να επιστρέψει νωρίς για να λύσει το ζήτημα. Το 2018, υπήρξαν 140 ληστείες αυτοκινήτων, που αυξήθηκαν σε 360 έως το 2020, με συνολικά 485 το 2022. Η πόλη έχει επίσης αύξηση 113 τοις εκατό στις ληστείες αυτοκινήτων που αφορούσαν πυροβόλο όπλο σε σύγκριση με το 2022. Συνολικά 513 περιστατικά αφορούσαν όπλο, που αντιπροσωπεύουν 7 τοις εκατό όλων των κλοπών αυτοκινήτων DC. Μόνο 157 περιστατικά δεν αφορούσαν πυροβόλο όπλο.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στη Βαλτιμόρη.

Μια νεαρή μητέρα στην πόλη που μίλησε πρόσφατα στο FOX45 News είναι βαθιά απογοητευμένη γιατί δε φαίνεται να βρίσκει τρόπο να εμποδίσει τη 14χρονη κόρη της να κλέβει αυτοκίνητα:

Καθώς ξεκινά μια άλλη σχολική χρονιά, μια μαμά από τη Βαλτιμόρη δεν προγραμματίζει δραστηριότητες μετά το σχολείο για τη 14χρονη κόρη της. Αντίθετα, προγραμματίζει εμφανίσεις στο δικαστήριο και προσπαθεί να καταλάβει τι –αν μη τι άλλο– θα κάνει την κόρη της να σταματήσει να κλέβει αυτοκίνητα και να ακολουθήσει τους κανόνες της κατ’ οίκον κράτησής της.

Η Ρέι μίλησε στο FOX45 News για την 14χρονη κόρη της με την προϋπόθεση να μη χρησιμοποιήσει το επίθετό της ή να δείξει το πρόσωπό της στην κάμερα. Σε αντάλλαγμα, η Rae μίλησε με ειλικρίνεια για τη συμπεριφορά της κόρης της, την εμπειρία με την αστυνομία και το Τμήμα Υπηρεσιών Ανηλίκων.

Προφανώς αυτό το 14χρονο κορίτσι είναι πολύ καλό στο να κλέβει οχήματα και οι αρχές αρνούνται να την κρατήσουν κλειδωμένη επειδή δεν είναι ενήλικη.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρει έναν τρόπο να αλλάξει τη ζωή της.

Αλλά η πραγματικότητα του θέματος είναι πως υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι σαν αυτήν.

Οι πόλεις μας κατακλύζονται από ορδές νέων που είναι εντελώς εκτός ελέγχου, και εν τω μεταξύ τα αστυνομικά τμήματα συρρικνώνονται.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες μικρές πόλεις έχουν καταργήσει εντελώς τα αστυνομικά τους τμήματα, επειδή έχει γίνει τόσο δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν σε αυτό το περιβάλλον:

Η Αμερική βρίσκεται εν μέσω έλλειψης αστυνομικών την οποία πολλοί από τις αρχές επιβολής του νόμου κατηγορούν για το διπλό χτύπημα του ηθικού του 2020 - την πανδημία του κορωνοϊού και την κριτική της αστυνομίας που έβρασε με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό. Από τη Μινεσότα στο Μέιν, το Οχάιο μέχρι το Τέξας, μικρές πόλεις που δεν μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας καταργούν τα αστυνομικά τους τμήματα και αναθέτουν το αστυνομικό έργο στον σερίφη της κομητείας τους, σε μια γειτονική πόλη ή στην αστυνομία της πολιτείας.

Τι θα συμβεί εάν ο αριθμός των αστυνομικών συνεχίσει να συρρικνώνεται αλλά ο αριθμός των εγκληματιών συνεχίσει να αυξάνεται;

Νομίζω πως όλοι γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Μεγάλο χάος έρχεται σε αυτή τη χώρα, και δεν πρόκειται να είναι όμορφα.

Η κοινωνία μας ακολουθεί τη λάθος κατεύθυνση εδώ και πολύ καιρό και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο καμπής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail