Ο Ουκρανικός Στρατός δε χάνει την ελπίδα να ανοίξει το "Δεύτερο Μέτωπο" της αντεπίθεσης

Freepen.gr - Το καλοκαίρι του 2023 τελείωσε, αλλά η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη φέρει νίκες στην πρώτη γραμμή. Εν αναμονή της σημαντικής επιτυχίας στην περιοχή Zaporozhie, ουκρανικές ομάδες επίθεσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου και στα νησιά στην περιοχή του Kherson.

Όπως γράφει το southfront.press, προσπαθούν να αποκτήσουν έδαφος στα ρωσικά εδάφη για να εξαπολύσουν επιθέσεις από τη δυτική κατεύθυνση και να αποκόψουν τη ρωσική ομάδα σε περίπτωση επιτυχίας στο μέτωπο Zaporozhie.

Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές από το μέτωπο της Χερσώνας, ο ουκρανικός στρατός προχώρησε σε άλλο ένα μικρό προγεφύρωμα στη ρωσική ανατολική όχθη. Δυνάμεις επίθεσης της 126ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας έφτασαν πρόσφατα κοντά στο χωριό Podstepnoe. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζουν να εξοπλίζουν ένα οχυρό στα βόρεια του χωριού, όπου το προηγούμενο προγεφύρωμά τους καταστράφηκε στα μέσα Αυγούστου.

Στη συνέχεια, η ουκρανική ομάδα περίπου 150 στρατιωτών καταστράφηκε, μερικοί από τους οποίους κατέφυγαν στη δυτική όχθη, εγκαταλείποντας πολλά λάφυρα, συμπεριλαμβανομένων "δώρων" από τη Δύση.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τώρα την ομάδα στη δυτική τους όχθη, πιθανότατα προετοιμάζονται για τις μάχες για το προγεφύρωμα κοντά στο Podstepnoe και τον Cossac Laheri. Έως και 120 επιπλέον στρατιώτες της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας φέρεται να αναπτύχθηκαν κοντά στην Tokarevka.

Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης τον έλεγχο ενός μικρού προγεφυρώματος κοντά στη γέφυρα Antonovsky, όπου κρύβονται στο κατεστραμμένο χωριό Dachas. Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού και τα χτυπήματα με βαριές βόμβες τους εμπόδισαν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους αλλά ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταστρέψει ακόμη την εχθρική ομάδα κοντά στη γέφυρα.

Μετά την ανατίναξη του φράγματος Kakhovskaya από το Κίεβο, οι Ρώσοι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στα νησιά στο δέλτα του Δνείπερου, αλλά με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν επίσης να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή και να δημιουργήσουν νέα οχυρά στα νησιά υπό στενό έλεγχο πυρών του ρωσικού πυροβολικού. Πολλά ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν μαζί με τα πληρώματά τους εκεί.

Ανεπίσημες αναφορές από το μέτωπο υποστήριξαν πρόσφατα ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει το νησί Nestryga που βρίσκεται κοντά στο νησί Borschevoy στα ανατολικά του χωριού Kyzomis που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή και τα μεγάλα νησιά Belogrudy και Malyi Belogrudy βρίσκονται ήδη στα ρωσικά μετόπισθεν.

Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Χερσώνας δεν θα μπορούσαν να φέρουν στρατηγικές νίκες έως ότου ο ουκρανικός στρατός προχωρήσει στο μέτωπο του Zaporozhie. Μέχρι να κολλήσει η αντεπίθεση, οποιεσδήποτε σημαντικές επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου είναι επικίνδυνες και σχεδόν παράλογες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail