Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Οι Ουκρανοί προσπαθούν να αντέξουν μέχρι την έναρξη της περιόδου των βροχών

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί πάση θυσία να αντέξει μέχρι την έναρξη της εποχής των βροχών και της λάσπης με την ελπίδα να παγώσει η σύγκρουση για λίγο και να καθυστερήσει την κατάρρευσή του, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Σκοτ ​​Ρίτερ σε συνέντευξή του στον Τζεφ Νόρμαν. 

"Η Ουκρανία υφίσταται ανεπανόρθωτες απώλειες. Αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Νομίζω ότι τώρα οι Ουκρανοί προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν την αντεπίθεσή τους μέχρι την έναρξη της περιόδου της λάσπης, όταν θα είναι δυνατό να παγώσουν οι εχθροπραξίες", ανέφερε.

Ο Ρίτερ σημείωσε πως τέτοιες τακτικές εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αφού κατά τη διαδικασία εκτέλεσής τους ο στρατός θα μπορούσε να χάσει ακόμη περισσότερους στρατιώτες. 

Επιπλέον, τόνισε ο εμπειρογνώμονας, ο ρωσικός στρατός δε θα παγώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο των βροχών και της λάσπης, αφού ξέρει πώς να πολεμά τέλεια ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες. Όλα αυτά αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην πτώση του ουκρανικού στρατού, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail