Το Ιράν θεωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες τον κύριο αντίπαλο για τον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης

pixabay / jorono
Freepen.gr - Η επέκταση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες - την κύρια χώρα που αντιτίθεται στην κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Mohammad Bagher Ghalibaf στην ομιλία του στο IX Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής στις 27-29 Σεπτεμβρίου.

«Εμείς στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχουμε δηλώσει ευθέως από την αρχή ότι θέλουμε τον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία... Αλλά την ίδια στιγμή, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα πως η επέκταση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση αυτού του πολέμου. Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η κύρια χώρα που στην πραγματικότητα αντιτίθεται στον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης και ασκεί βέτο σε όλες τις φόρμουλες για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη», ανέφερε ο Γκαλιμπάφ σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Σύμφωνα με τον Γκαλιμπάφ, «η τρέχουσα διεθνής τάξη πραγμάτων δε λειτουργεί όπως τη χρειάζεται ο κόσμος», ενώ «το σημερινό διεθνές σύστημα είτε αδυνατεί είτε δεν δείχνει την επιθυμία να λύσει» πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο. Επισήμανε ότι «ορισμένες δυτικές χώρες έχουν μετατρέψει τον ΟΗΕ σε οργάνωση πολλών ειδικών κρατών και δικαιολογούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με συνθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, πιστεύει ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, είναι η συσσώρευση παγκόσμιων προβλημάτων και η κλιμάκωση των διεθνών συγκρούσεων. Κατά τη γνώμη του, «η διεθνής τάξη χρειάζεται μια βαθιά αναθεώρηση και οι BRICS σήμερα είναι το πιο σημαντικό σύμβολο των προσπαθειών που στοχεύουν να γίνει αυτή η τάξη ολοένα και πιο δίκαιη σε όλο τον κόσμο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail