Μην παρερμηνεύετε τις ρωγμές στην πρόσοψη του Μπάιντεν για την επικείμενη παράδοση στην Ουκρανία

Βλέπουμε τα κλασικά σημάδια της αυξανόμενης δυσαρέσκειας σε ορισμένους βασικούς τομείς του στρατού και της γραφειοκρατίας πληροφοριών σχετικά με την πολιτική Μπάιντεν έναντι της Ουκρανίας (θα τα θίξω σε ένα λεπτό), αλλά η ομάδα εθνικής ασφάλειας Μπάιντεν συνεχίζει να επιμένει σθεναρά ότι θα στηρίξει την Ουκρανία στο πικρό τέλος. Ωστόσο, παρά τις σκληρές συζητήσεις, ο Μπάιντεν συνεχίζει να διστάζει να στείλει ορισμένα οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση σε έναν πλήρη πόλεμο με τη Ρωσία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δημοσιεύω το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του Τζέικ Σάλιβαν σήμερα για τη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ζελένσκι για να δείξω αυτό το σημείο. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά και αξίζει να το ακούσετε και για το τι λέγεται και για το τι όχι.



Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εξηγώντας τι εννοούσα με τον όρο «κλασικά σημάδια» ότι δεν υπάρχει πλέον συναίνεση μεταξύ των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα έγραψα για την ενημέρωση που παρείχε ο Διευθυντής Ανάλυσης της DIA σε ορισμένα βασικά μέσα ενημέρωσης. Παρουσίασε τη γραμμή της Διοίκησης ντυμένη ως «κατασκοπεία της DIA». Σήμερα έχουμε την τελευταία έκθεση του Sy Hersh - Η κακή στιγμή του Zelensky - που αποκαλύπτει ότι υπάρχουν σημαντικές αντίθετες φωνές στις τάξεις της CIA:

Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, βασιζόμενη σε αναφορές πεδίου και τεχνικές πληροφορίες, που πιστεύουν πως ο αποθαρρυμένος στρατός της Ουκρανίας έχει παραιτηθεί από τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις βαριά ναρκοθετημένες γραμμές ρωσικής άμυνας τριών επιπέδων και να μεταφέρει τον πόλεμο στην Κριμαία και την τέσσερις περιφέρειες που έχουν καταλειφθεί και προσαρτηθεί από τη Ρωσία. Η πραγματικότητα είναι ότι ο χτυπημένος στρατός του Volodymyr Zelensky δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα νίκης.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, μου είπε ένας αξιωματούχος με πρόσβαση στις τρέχουσες πληροφορίες, επειδή ο Ζελένσκι επιμένει πως πρέπει. Δεν υπάρχει συζήτηση στα κεντρικά του γραφεία ή στο Λευκό Οίκο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός και κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον τερματισμό της σφαγής. «Είναι όλα ψέματα», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας για τους ουκρανικούς ισχυρισμούς για σταδιακή πρόοδο στην επίθεση που έχει υποστεί εκπληκτικές απώλειες, ενώ κερδίζει έδαφος σε μερικές διάσπαρτες περιοχές που ο ουκρανικός στρατός μετρά σε μέτρα την εβδομάδα.

Αυτή είναι μια τυπική διαρροή όταν υπάρχουν έντονες διαφωνίες σχετικά με μια πολιτική και την υποτιθέμενη επιτυχία της, στην προκειμένη περίπτωση οι διαρροές αφορούν την Ουκρανία. Αλλά αυτού του είδους η διαφωνία δε σημαίνει πως η ομάδα Μπάιντεν είναι έτοιμη να κάνει μια φασαρία και να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τη σύγκρουση. Αντιθέτως, νομίζω πως κάνουν ό,τι μπορούν για να συνεχίσουν τον πόλεμο.

Ο Τζέικ Σάλιβαν έχει αυταπάτες. Δείτε αυτό το μέρος των παρατηρήσεών του στον Τύπο:

Λοιπόν, ας ορίσουμε την επιτυχία ως ένα είδος υποχώρησης για μια στιγμή. Νούμερο ένα το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Χερσώνα. Οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας δεν βρίσκονται υπό ρωσική κυριαρχία και κατοχή σήμερα, γιατί πρώτα και κύρια είναι η γενναιότητα των Ουκρανών στρατιωτών στην πρώτη γραμμή και του λαού του ουκρανικού λαού που τους υποστηρίζει. Αλλά και, σε μεγάλο βαθμό, λόγω της υλικής βοήθειας που έχουμε προσφέρει και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός.

Δεύτερον, η Ουκρανία αναλαμβάνει στην πραγματικότητα εδάφη. Το κάνει μεθοδικά βήμα προς βήμα και τα όπλα που παρέχουμε τους επέτρεψαν να αποκαταλάβουν (sic) περισσότερα εδάφη τους τελευταίους 3 μήνες από ό,τι μπόρεσαν να πάρουν οι Ρώσοι σε 8 μήνες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα επιθετικά πέρυσι. Επομένως, θα παραμείνουμε σε αυτό και πιστεύουμε πως τα όπλα που παρέχουμε βοηθούν την Ουκρανία όχι μόνο να σημειώσει πρόοδο αλλά και να υπερασπιστεί κριτικά το έδαφος που συνεχίζει να κρατά ενάντια στις ρωσικές προσπάθειες να την καταλάβουν.

Δώστε συγχαρητήρια στο Sullivan που ήταν μάστορας του spin. Παρουσιάζει στην πρέσα έναν αχνιστό σωρό κοπριάς ενώ τους διαβεβαιώνει ότι είναι ένα νόστιμο πιάτο μους σοκολάτας. Σκουπίστε το παιδιά. Ξεκινά με το ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει ακόμη το Χάρκοβο, το Κίεβο ή τη Χερσώνα. Ένα σημείο χωρίς νόημα, που δεν αποδεικνύει τίποτα, γιατί οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας επικεντρώνονται στην καταστροφή του ουκρανικού στρατού —ο οποίος χάνει πάνω από 1.000 στρατιώτες την ημέρα— αντί στην κατάκτηση πόλεων. Μέχρι στιγμής η Ρωσία βομβαρδίζει τακτικά κρίσιμους στόχους στο Χάρκοβο, το Κίεβο, τη Χερσώνα, το Λβιβ και το Σούμι με πυραύλους και drones και η Ουκρανία είναι ανίκανη να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις επειδή η αεράμυνα της δεν είναι πλέον βιώσιμη.

Ο Sullivan αξίζει ένα στέμμα Burger King ως ανταμοιβή για να δώσει στον Τύπο ένα Big Whopper υποστηρίζοντας πως η Ουκρανία έχει πάρει πίσω περισσότερα εδάφη από ό,τι η Ρωσία. Αυτό είναι ανοησία με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Κάποιος πρέπει να βγάλει ένα χάρτη και να του δείξει τους Bakhmut, Soledar, Lysyschansk καθώς και τη θέση των τριών αμυντικών γραμμών που δημιουργήθηκαν υπό την καθοδήγηση του στρατηγού Surovikin πριν από ένα χρόνο. Είναι ο Sullivan πραγματικά τόσο τυφλός και ανόητος; Μπορεί.

Η ανοησία του Sullivan δεν έκρυψε το γεγονός ότι ο Μπάιντεν δε δίνει στην Ουκρανία πυραύλους ATACM. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο φόβο της εισαγωγής ενός όπλου που θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη ρωσική κλιμάκωση ή αν οφείλεται στο ότι οι στρατιωτικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν αυτούς τους πυραύλους για τον εαυτό τους για κάτι απρόβλεπτο. Υποψιάζομαι πως είναι το τελευταίο. Οι γραφειοκράτες στο Πεντάγωνο εξακολουθούν να έχουν κάποια επιρροή.

Παρατηρήστε ότι δεν ειπώθηκε λέξη για τις συστοιχίες «Patriot Missile». Αυτό υποτίθεται ότι θα άλλαζε το παιχνίδι για την ικανότητα αεράμυνας της Ουκρανίας. Φαίνεται πως οι μονάδες που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστραφεί ή δεν είναι πλέον σε κατάσταση λειτουργίας. Ο Σάλιβαν ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να στείλουν άλλα συστήματα «αεροπορικής άμυνας» στον Ζελένσκι, αλλά το γεγονός είναι πως αυτά είναι μόνο παραθυράκι. Δεν θα κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την στρατηγική εικόνα ή να σταματήσουν τις ρωσικές επιθέσεις.

Η ομάδα Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι το τανκ M1-Abrams θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα. Αναρωτιέμαι αν οι μπουκ του Λονδίνου προσφέρουν ένα στοίχημα για πόσο καιρό προτού εμφανιστεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τα συντρίμμια που σιγοκαίει ένα από αυτά τα τανκς σε κάποιο μουσκεμένο ουκρανικό σιταριού; Εάν τα τανκς εμφανιστούν πραγματικά την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να έχουμε αποδείξεις για το πρώτο κατεστραμμένο Abrams μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Ο Sullivan έχει δίκιο πως υπάρχει μια φωνητική μειοψηφία στο Καπιτώλιο που δεν θέλει να ρίξει περισσότερα χρήματα και στρατιωτικούς πόρους στην Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι που επιμένουν να στέλνουν στην Ουκρανία κάθε οπλικό σύστημα που έχουμε στις αποθήκες και τις βάσεις μας. Αυτό είναι τρέλα, αλλά επειδή είναι τρελή κουβέντα δε σημαίνει ότι οι απαιτήσεις θα αγνοηθούν.

Νομίζω πως ο βασικός παράγοντας κατά τις επόμενες οκτώ εβδομάδες θα είναι το πόση ζημιά προκαλεί η Ρωσία στην εναπομείνασα στρατιωτική δύναμη και υποδομή της Ουκρανίας. Ωστόσο, εκτός μιας μαζικής παράδοσης των ουκρανικών δυνάμεων, η πολιτική Μπάιντεν είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος. Η πολιτική είναι η κατευθυντήρια αρχή που διέπει τις αποφάσεις της ομάδας Μπάιντεν για την Ουκρανία. Οι Αμερικανοί ηγέτες αρκούνται, μέχρι στιγμής, να αγνοούν την στρατιωτική κατάσταση στο έδαφος στην Ουκρανία, εφόσον δεν δημιουργεί πολιτικά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δε δίνουν δεκάρα για νεκρούς και ετοιμοθάνατους Ουκρανούς στρατιώτες. Όσο είναι πεπεισμένοι ότι οι επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία αποδυναμώνουν τον Πούτιν, ο Μπάιντεν και οι κακόβουλοι σύμβουλοί του θα συνεχίσουν να φουντώνουν τις φλόγες του πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail