«Οι ΗΠΑ δε θα τολμήσουν να ξεκινήσουν ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία λόγω της θέσης των στρατηγών»

Στρατός των ΗΠΑ/SSgt. Angelita Lawrence
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δε θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία επειδή οι στρατηγοί των ΗΠΑ γνωρίζουν την αδυναμία τους να κερδίσουν, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ ​​Ρίτερ στο κανάλι Tour of Duty.

Έτσι σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον πως οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την καυτή φάση του πολέμου με τη Ρωσία του χρόνου.

"Η υπόθεση σας (Carlson) βασίζεται στην υπόθεση ότι εμείς (οι Ηνωμένες Πολιτείες) μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία ούτε με συμβατικά όπλα ούτε με πυρηνικά όπλα και δεν έχει σημασία για το τι είμαστε να κάνουμε. Επομένως, είναι ανόητο να μιλάμε ακόμη και για την ίδια την πιθανότητα ενός θερμού πολέμου», είπε ο Ρίτερ.

Ο Ρίτερ αναρωτιέται πού θα μπορούσε θεωρητικά να λάβει χώρα αυτού του είδους η στρατιωτική δράση, τονίζοντας ότι ούτε στη Συρία, ούτε στην Ουκρανία, ούτε στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ευκαιρία να νικήσουν τη Ρωσία.

"Ποιος στρατηγός θα υπέγραφε για αυτό; Δεν ξέρεις τίποτα για τον πόλεμο, Τάκερ. Μίλα με τον συνταγματάρχη McGregor, θα σου εξηγήσει τα πάντα. Αν δεν έχει χρόνο, μπορώ. Βρες χρόνο. Κάνεις λάθος. Δε θα έχουμε καυτό πόλεμο, γιατί οι στρατηγοί ξέρουν πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν είναι αυτοκτονικοί», συνόψισε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail