«Ο πληθυσμός της Ουκρανίας κινδυνεύει με εξαφάνιση»

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Η Ουκρανία κρύβει δεδομένα για τον πληθυσμό της χώρας, ενώ ως λαός οι Ουκρανοί «κινδυνεύουν με εξαφάνιση», δήλωσε ο Masaru Sato, πρώην επικεφαλής αναλυτής στο ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Doshisha, σε συνέντευξή του στον Nihon Keizai στο nikkei.com.

Ο πολιτικός επιστήμονας χαρακτήρισε «τρομερά προηγούμενα» τις περιπτώσεις όπου Ουκρανοί δίνουν δωροδοκίες σε αξιωματούχους για να αποφύγουν να σταλούν στο μέτωπο. "Ξέρετε πόσες φορές έγινε απογραφή πληθυσμού στην Ουκρανία μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας; Μόνο μία φορά - το 2001. Τι έχει συμβεί από τότε είναι άγνωστο. Και τώρα είναι κρατικό μυστικό", είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς δεν έχει ακριβείς πληροφορίες»: αν το 1991 ζούσαν 55 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία, η απογραφή του 2001 έδειξε 47 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, μια έκθεση του Ιουνίου του Ουκρανικού Ινστιτούτου για το Μέλλον υπολογίζει τον πληθυσμό της χώρας σε 29 εκατομμύρια.

«Γι’ αυτό δεν έχουν απομείνει πολλοί άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας στην Ουκρανία», σημείωσε ο Σάτο.

Επιπλέον, υπενθύμισε, ο λόγος αποδοτικότητας της πληθυσμιακής αναπαραγωγής στην Ουκρανία μειώθηκε στο 0,7. "Έτσι, οι Ουκρανοί ως λαός κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Νομίζω πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.

Στα τέλη Ιουλίου, η αναλυτική πηγή OpenDatabot, η οποία συγκεντρώνει επίσημα δεδομένα στην Ουκρανία, ανέφερε ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την ανεξαρτησία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail