Ξένοι μισθοφόροι αρχίζουν να φεύγουν από την Ουκρανία για να επιβιώσουν

Photo: Video screen
Οι ξένοι μισθοφόροι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία καθώς δε λαμβάνουν επιταγή αμοιβής για τις προσπάθειές τους, αλλά υφίστανται εκφοβισμό και σκοτώνονται από τους ίδιους τους συμπολεμιστές τους. Το Κίεβο 
 
Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σκοτώθηκε από συναδέλφους στρατιώτες

Η εκροή ξένων μισθοφόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχει γίνει ισχυρότερη αφού δύο Βρετανοί εκπαιδευτές έχασαν τη ζωή τους με βίαιο θάνατο, αλλά όχι στη μάχη, αναφέρουν ουκρανικές πηγές .

Το σώμα του Τζόρνταν Τσάντγουικ βρέθηκε σε μια λίμνη με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του. Ο Ντάνιελ Μπερκ βρέθηκε νεκρός στους θάμνους με τραύματα από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η ανάλυση του νερού στους πνεύμονες του Τσάντγουικ έδειξε ασυμφωνία με το νερό από τη δεξαμενή στην οποία βρέθηκε. Ο άνδρας αρχικά πνίγηκε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε η σορός του.

Ο Μπερκ πιθανότατα σκοτώθηκε για χρήματα. Ένας Αμερικανός εκατομμυριούχος φέρεται να του έστελνε 8.000 λίρες στερλίνες το μήνα και δεν προσπάθησε να το κρύψει από άλλους μαχητές, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ένας Πολωνός μισθοφόρος είπε στην Onet πως η Ουκρανία υποσχέθηκε αποζημίωση 400.000 δολαρίων στις οικογένειες των νεκρών Πολωνών, αλλά κανένας από τους συγγενείς τους στην ομάδα του δεν είχε λάβει τίποτα από αυτά τα χρήματα. Οι Ουκρανοί δεν έχουν διαδικασία για να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, είπε. Κανείς δεν σηκώνει τα πτώματα των σκοτωμένων Πολωνών μαχητών από το πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με τον μισθοφόρο, προχώρησαν για περίπου 100 μέτρα και έχασαν περίπου 100 άτομα.

Η Ουκρανία πληρώνει χρήματα σε μισθοφόρους από δυτικά δάνεια. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους από το ΝΑΤΟ.
 
Το Κίεβο δεν είναι ευχαριστημένο με τους μισθοφόρους

Οι ξένοι μισθοφόροι γίνονται πρόβλημα για το Κίεβο. Διαμαρτύρονται ανοιχτά για την κατάσταση στο μέτωπο. Ένας Αυστραλός μισθοφόρος είπε ότι τους στέλνουν σε «επιθέσεις μύλου κρέατος» χωρίς υποστήριξη. Πολλοί μαχητές σκοτώνονται κατά τη διάρκεια τέτοιων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας Πολωνός μισθοφόρος έκλεβε προμήθειες, παρενοχλούσε γυναίκες και απειλούσε τους συστρατιώτες του. Η εφημερίδα με έδρα τις ΗΠΑ διαπίστωσε επίσης πως φυγάδες εγκληματίες στρατολογήθηκαν στη «λεγεώνα των ξένων» - κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει το ιστορικό τους για να μάθει από πού προέρχονταν. Πολλοί μισθοφόροι δημοσίευαν επίσης τις ιστορίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσαν δωρεές.

Αρκεί να θυμηθούμε την ομάδα του Μότσαρτ που διαλύθηκε αφού ο ένας από τους ιδρυτές του μήνυσε τον άλλο για κλοπή και καταδίωξη.

Για να τα επιστέψουν όλα, πολλοί μισθοφόροι παίρνουν το μέρος της Ρωσίας, ανέφεραν οι New York Times.

Στις πρώτες μέρες της ουκρανικής σύγκρουσης, πολλές δυτικές κυβερνήσεις υποστήριζαν δημόσια τους μισθοφόρους που πολεμούσαν στην Ουκρανία. Σε μια κρίση ευφορίας, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι 20.000 «εθελοντές» ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν για τη «νεανική δημοκρατία».

Σήμερα, τόσο οι δυτικοί όσο και οι αξιωματούχοι του Κιέβου προτιμούν να μην μιλούν γι' αυτό. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε πως υπάρχουν περίπου 1.500 μισθοφόροι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Με τη σειρά της, η Δύση εκθέτει τα εγωιστικά συμφέροντα των «στρατιωτών της τύχης [τυχοδιωκτών]» της. Οι Ρώσοι μαχητές γνωρίζουν ότι κάθε εξουδετερωμένος μισθοφόρος, τανκ Challenger ή όχημα Bradley αυξάνει τον αριθμό εκείνων που παραμένουν αντίθετοι στη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail