Πώς να ερμηνεύσετε τις διαρροές μέσων σχετικά με την επίθεση στην Ουκρανία

ουκρανική προεδρία
Όταν μπήκα στη CIA τον Σεπτέμβριο του 1985, ήταν η πρώτη μου έκθεση σε απόρρητες πληροφορίες. Αρχικά, πίστευα πως το σύστημα ταξινόμησης είχε σχεδιαστεί για να εμποδίζει το κοινό να γνωρίζει την «πραγματική αλήθεια» για το τι συνέβαινε στον κόσμο. Στους μήνες που ακολούθησαν ανακάλυψα ότι το Top Secret, Special Compartmented Intelligence, εμφανιζόταν συνήθως στα πρωτοσέλιδα της Washington Post και των New York Times.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ των πληροφοριών που διέρρευσαν και των αναφορών της Intel που δεν εμφανίστηκαν στον Τύπο; Συνοψίστηκε σε κάτι πολύ απλό - εάν υπήρχε διαφωνία σχετικά με μια συγκεκριμένη πολιτική, όπως η τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη, αυτές οι πληροφορίες διέρρεαν. Αντίθετα, εάν υπήρχε συναίνεση σχετικά με μια πολιτική ή πρόγραμμα, οι πληροφορίες σπάνια διέρρεαν.

Το αναφέρω αυτό λόγω του πλήθους άρθρων που εμφανίζονται τώρα στα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης που δίνουν μια τρομερή, ζοφερή εικόνα της πολύ βαριάς αντεπίθεσης της Ουκρανίας. Αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε είναι αποτέλεσμα ατρόμητης δημοσιογραφίας. Η υποστήριξη για την Ουκρανία στην Ουάσιγκτον αρχίζει να καταρρέει. Ενώ το πλήθος του Austin, της Milley, του Blinken και της Nuland συνεχίζει να επιμένει ότι η νίκη είναι προ των πυλών (το μόνο που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα κουδούνια αγελάδων), άλλοι στο Πεντάγωνο, τη CIA, το DNI και την DIA βλέπουν τα σημάδια μιας επικείμενης καταστροφής.

Η Washington Post δημοσίευσε αυτό το άρθρο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα:

Η Ουκρανία εξαντλείται από επιλογές για ανακατάληψη σημαντικού εδάφους. (The Washington Post — pay wall).

Η Ουκρανία εξαντλείται από επιλογές στην αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, καθώς το χρονικό παράθυρο του Κιέβου για να κερδίσει προόδους κλείνει, ανέφερε η Washington Post.

Σε άρθρο της την Κυριακή, η αμερικανική εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και αρχικά αναμενόταν να δει το Κίεβο να ανακτά σημαντικά εδάφη, επί του παρόντος «δείχνει σημάδια στασιμότητας».

«Οι πρόοδοι του Κιέβου παραμένουν απομονωμένες σε μια χούφτα χωριά, τα ρωσικά στρατεύματα πιέζουν προς τα εμπρός στο βορρά και ένα σχέδιο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε αμερικανικής κατασκευής F-16 καθυστερεί», έγραψε η αμερικανική εφημερίδα.

Τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης τραγουδούν παρόμοια μελωδία. Εδώ είναι μερικά από τα τελευταία πρωτοσέλιδα:

Τα όνειρα της Ουκρανίας για θρίαμβο στην αντεπίθεση έχουν φτάσει σε μια σκληρή πραγματικότητα  (The Telegraph — pay wall).

Η υποτονική αντεπίθεση της Ουκρανίας κλονίζει τη δημόσια διάθεση. (The Economist — pay wall).

Επαναφορά της Ουκρανίας: Μια αργή και αιματηρή πρόοδος με τα πόδια. (The Wall Street Journal — pay wall).

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα ιστολόγια και το περιεχόμενο του Διαδικτύου. Η Real Clear Defense ήταν γενικά υπέρ της Ουκρανίας με την κάλυψή της τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά, σε αντίθεση με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, έχει προσφέρει περιστασιακά κάποια σταθερή ανάλυση αμφισβητώντας τις πιθανότητες της Ουκρανίας να νικήσει τη Ρωσία. Το τελευταίο κομμάτι για το Real Clear Defense, Γιατί η Αντεπίθεση της Ουκρανίας προορίζεται να αποτύχει;, είναι μια αυστηρή προειδοποίηση:

Η πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση είχε προβλεφθεί να σπάσει γρήγορα τις άμυνες του ρωσικού κλιμακίου, ωστόσο, μετατράπηκε σε αδιέξοδο. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε στρατηγικά και εκτελέστηκε με άστοχη αισιοδοξία, καθώς οι αμυντικοί στρατηγικοί της Ουκρανίας υποτίμησαν τη δύναμη του αντιπάλου. Ξεκίνησε υπό την ευσεβή πόθο της ουκρανικής κυβέρνησης υποθέτοντας πως οι Ρώσοι στρατιώτες θα εγκατέλειπαν τις θέσεις τους και θα φύγουν από τα χαρακώματα τους στα πρώτα κύματα της αντεπίθεσης. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο, και οι Ρώσοι κρατούν τις θέσεις τους, κατά καιρούς εξαπολύουν αντεπιθέσεις και δεν επιτρέπουν στις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας να παραβιάσουν την άμυνά τους. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της επίθεσης και ο στρατός της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη σημειώσει σημαντικά κέρδη. Με την παρούσα κατάσταση, η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση είναι προορισμένη να αποτύχει.

Αυτά τα άρθρα είναι τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια, ότι η κατάδειξη με το δάχτυλο και το παιχνίδι ευθυνών θα είναι στο επίκεντρο στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες ξεκινώντας το Σεπτέμβριο σχετικά με το ποιος έχασε στην Ουκρανία. Αναμένω πλήρως πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να επιμένει ότι η Ουκρανία πολεμά τη Ρωσία σε αδιέξοδο και το μόνο που έχει να κάνει η Δύση είναι να επιδείξει υπομονή και να περιμένει τη Ρωσία να καταρρεύσει. Αυτό είναι παραληρηματικό, αλλά αυτή ήταν η διακριτική νοοτροπία του πλήθους Μπάιντεν/νεοαπατεώνων.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία θα αναγκάσουν μια αλλαγή στην σκέψη. Τα μέλη του Κογκρέσου θα απασχολούνται όλο και περισσότερο με τις εκλογές του 2024 και είναι πιθανό να αρνηθούν να υποστηρίξουν περαιτέρω πωλήσεις όπλων και τεράστια οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Η υποστήριξη ενός ηττημένου είναι κάτι που οι περισσότεροι πολιτικοί αρνούνται να κάνουν.

Υπάρχει μια σειρά από πιθανά γεγονότα που θα οδηγήσουν στο να τεθεί σε δεύτερη μοίρα η Ουκρανία. Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για την Ταϊβάν αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τι θα λέγατε για μια οικονομική κρίση; Ο Οκτώβριος ιστορικά είναι ο μήνας που το οικονομικό χάος εκρήγνυται «απροσδόκητα» στη Wall Street. Εάν συμβεί αυτό, τότε οι πιθανότητες της Ουκρανίας να λάβει περισσότερη βοήθεια θα εξαφανιστούν.

Επομένως, δώστε προσοχή στους τίτλους και τα άρθρα, ειδικά εκείνα που αναφέρονται σε ανώνυμες στρατιωτικές πηγές ή πηγές πληροφοριών. Αυτό θα σας πει προς ποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail