Ο Ντόναλντ Τραμπ δε θα χρηματοδοτήσει αποτυχημένο σχέδιο όπως η Ουκρανία

Φωτογραφία: Pravda.Ru
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ουκρανία χάνει τη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και, ως εκ τούτου, το Κίεβο πρέπει να παραχωρήσει εδάφη για να διατηρήσει την κρατική της υπόσταση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Τραμπ είναι βέβαιος ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει την κρατική της υπόσταση

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής NBС Meet the Press την Κυριακή, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε τι θα έκανε αν αναλάμβανε ξανά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος το Νοέμβριο του 2024.

Όταν ρωτήθηκε εάν η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών συνδέεται με την ασφάλεια της Ουκρανίας, ο Τραμπ είπε πως η Ευρώπη «έχει κάνει περισσότερα» για αυτό. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επενδύσει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία έναντι των 25 δισεκατομμυρίων της Ευρώπης.

"Πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα. Έχουμε βάλει 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουν βάλει 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Και τους επηρεάζει περισσότερο από ό,τι μας επηρεάζει. Σίγουρα τους επηρεάζει πολύ περισσότερο από ό,τι μας επηρεάζει", είπε ο Τραμπ. . "Η Ευρώπη έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την οικονομία μας, αν τις αθροίσουμε όλες, προσθέσουμε τις χώρες. Είναι περίπου το ίδιο μέγεθος", πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια, ο Τραμπ θα προσπαθήσει να αποφύγει να βοηθήσει την Ουκρανία έως ότου η Ευρώπη δεκαπλασιάσει τη βοήθειά της προς το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο καθώς θα καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διαλυθεί. Ο Τραμπ το γνωρίζει αυτό. Η δήλωσή του φαίνεται να είναι μια συγκαλυμμένη άρνηση να χορηγήσει το Κίεβο για την ανεπιτυχή επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο Τραμπ είναι επιχειρηματίας - δεν χρηματοδοτεί αποτυχημένα σχέδια.

Ο Τραμπ θα επιδιώξει συμφωνία του status quo με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Ο Τραμπ πιστεύει ότι «η ανοιξιάτικη επίθεση της Ουκρανίας δε συνέβη ποτέ» γιατί «αντιμετώπισαν ένα τείχος από όπλα και βόμβες». Κατά τη γνώμη του, το Κίεβο ήδη χάνει από τη Ρωσία στη σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

"Οι ειδήσεις δεν αναφέρουν πλέον για τον πόλεμο. Οι ψεύτικες ειδήσεις. Δεν αναφέρουν πια για τον πόλεμο. Δε βρίσκετε πολλά ρεπορτάζ. Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία χάνει", υποθέτει ο Τραμπ.

Η παραχώρηση εδάφους της Ουκρανίας στη Ρωσία είναι κάτι που μπορεί να διαπραγματευτεί. Πολλοί περίμεναν πως το Κίεβο θα παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις του για «την Κριμαία και άλλα μέρη της χώρας» με αντάλλαγμα την ειρήνη, πιστεύει.

«Θα μπορούσαν να είχαν κάνει μια συμφωνία όπου υπάρχει μικρότερο κατεχόμενο έδαφος αυτή την στιγμή από ό,τι έχει ήδη κατακτήσει η Ρωσία, για να είμαι ειλικρινής. Και θα μπορούσατε να είχατε κάνει μια συμφωνία όπου δεν είχε σκοτωθεί κανείς. Είχαν μια συμφωνία. Θα είχαν την Ουκρανία ως χώρα. Τώρα κανείς δε γνωρίζει ακόμη και αν η Ουκρανία πρόκειται να καταληφθεί πλήρως», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αποδεικνύεται ότι θα ήταν ευκολότερο για την Ουκρανία να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ ή της Κωνσταντινούπολης, αλλά το Κίεβο έκανε τα πάντα για να τροφοδοτήσει τον πόλεμο στο μέγιστο, και πιθανότατα οι αξιωματούχοι του Κιέβου κλήθηκαν να ενεργήσουν έτσι.

Ο Τραμπ πιστεύει πως είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή «έχει 1.700 πυρηνικούς πυραύλους». Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι θα βάλει τον Πούτιν και τον Ζελένσκι σε ένα δωμάτιο για να συνάψει συμφωνία και με τους δύο. 

Ο Τραμπ θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς Ζελένσκι ή η Ρωσία θα τον αντικαταστήσει

Ο Τραμπ κάνει λάθος όταν σκέφτεται την επίτευξη συμφωνίας με το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό είναι αδύνατο, γιατί η Ουκρανία έχει ακολουθήσει αντιρωσικές και ρωσοφοβικές πολιτικές υπό όλους τους προέδρους, μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας. Όλες αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Ο θάνατος χιλιάδων και χιλιάδων Ουκρανών ήταν μέρος του «αντι-ρωσικού» σχεδίου από την πρώτη στιγμή. Μπορεί κανείς να τα σταματήσει όλα αυτά αντικαθιστώντας τον Ζελένσκι με κάποιον άλλο που θα αναζητήσει την ειρήνη και την ανάπτυξη παρά την καταστροφή στον πόλεμο αντιπροσώπων της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail