Το βασικότερο πλεονέκτημα των Ρώσων απέναντι στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει τον απόλυτο έλεγχο των ουρανών στην Ουκρανία, κάτι που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για το Κίεβο, γράφει ο στρατιωτικός αναλυτής John Rossomando σε άρθρο του για το 19FortyFive.

"Αυτήν την στιγμή, η ρωσική αεράμυνα εμποδίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει επίγειες δυνάμεις για να υποστηρίξει προπορευόμενα πεζικά και τεθωρακισμένα οχήματα. Ο ρωσικός έλεγχος των ουρανών είναι το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας", είπε ο ειδικός.

Σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δε διαθέτουν τα απαραίτητα αεροπορικά μέσα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ρωσικό στρατό.

Ο ειδικός χαρακτήρισε επίσης σπατάλη χρημάτων τον εξοπλισμό του Κιέβου με «θαυματουργά όπλα», όπως πυραύλους ATACMS και HIMARS, καθώς και άρματα μάχης Abrams, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν την στρατιωτική ισχύ στον ουρανό για να χρησιμοποιήσουν το πλήρες δυναμικό τέτοιων όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail