Εμπειρογνώμονας: Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για ειρήνη στην Ουκρανία, παρά την αποτυχία της αντεπίθεσης

ΑΡ Photo / Νariman Εl-Μοfty
Freepen.gr - Ακόμη και μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης και δε θα αρνηθεί να υποστηρίξει το Κίεβο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βλαντιμίρ Ζαρίχιν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Viktor Medvedchuk, εξέφρασε την άποψη ότι στο ζήτημα της Ουκρανίας, «μια κατάπαυση του πυρός και οριοθέτηση, όπως συνέβη με τη Δυτική και Ανατολική Γερμανία ή με την Κορέα, φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν εξαντλεί τα αίτια της σύγκρουσης» σε ένα άρθρο για το aif.ru, αναφέροντας μια σειρά από προϋποθέσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Η ομάδα του Μπάιντεν εξέτασε το θέμα της εκεχειρίας νωρίτερα, σε περίπτωση νίκης μετά την αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, τότε ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να πάει στις κάλπες ως νικητής, αλλά δεν του βγήκε. Ο εκνευρισμός με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ολοκλήρωσε αυτό το έργο... Τώρα το να περιμένουμε πως θα τσακωθούν σοβαρά με τον ίδιο τους τον υποτελή είναι κενή ελπίδα», αναφέρει ο Ζαρίχιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα κάνει τα πάντα για να παρατείνει «ακόμη και τέτοιες υποτονικές στρατιωτικές ενέργειες» μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2024. «Έχει απομείνει μόνο μία ιδέα: ο Μπάιντεν είναι ένας πολεμιστής που διεξάγει έναν πόλεμο ζωής και θανάτου με τη Ρωσία, δεν είναι η ώρα να «αλλάξουμε άλογα στη μέση της κούρσας», σημείωσε ο Ζαρίχιν.

Παρά την αποτυχία του Κιέβου, η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει, ενώ δεν θα ακούσει τη γνώμη της Μόσχας για ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία, πιστεύει ο ειδικός. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν και δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας. Λαμβάνουν υπόψη μόνο τα δικά τους συμφέροντα", είπε, προσθέτοντας πως "τα συμφέροντά τους μπορούν να συμπέσουν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα με τα συμφέροντα" της Ρωσικής Ομοσπονδίας , «αυτό ήταν, για παράδειγμα, τη δεκαετία του 1990».


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail