Η Σαουδική Αραβία συζητά αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, την Κίνα και το Πακιστάν

Freepen.gr - Ο βοηθός υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Talal Al-Otaibi συζήτησε διάφορες πτυχές της αμυντικής συνεργασίας με ανώτερους αξιωματούχους στη Ρωσία, την Κίνα, το Πακιστάν και το Ιράν. Οι συζητήσεις έγιναν στο περιθώριο της 11ης Συνόδου Κορυφής της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια της Μόσχας, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο Αλ-Οτάιμπι ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που συμμετείχε στη διάσκεψη. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 800 εκπρόσωποι από 76 χώρες και έξι διεθνείς οργανισμούς. Περιλάμβαναν 26 Υπουργούς Άμυνας, 16 Αναπληρωτές Υπουργούς Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, εκτός από ανώτερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής άμυνας και ασφάλειας από διάφορες χώρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από 12 άλλες χώρες, με επικεφαλής τους επικεφαλής τμημάτων, εκτός από πρεσβευτές και στρατιωτικούς ακόλουθους διαπιστευμένους στη Ρωσία.

Το συνέδριο στοχεύει να συζητήσει τις σύγχρονες στρατιωτικές προκλήσεις και απειλές, να ενισχύσει τα οφέλη και να παρακολουθήσει όλα όσα προτείνουν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και οι ειδικοί που ενδιαφέρονται για τους τομείς της πολιτικής, της άμυνας και της ασφάλειας στον κόσμο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο βοηθός υπουργός Άμυνας Al-Otaibi συναντήθηκε με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Alexander Fomin. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φίλων χωρών. Οι συνομιλίες έθιξαν επίσης μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατά τις συναντήσεις, εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Βασιλείου και των φιλικών χωρών στον αμυντικό τομέα, καθώς και τρόπους ανάπτυξής και ενίσχυσης τους.

Ο Al-Otaibi συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Άμυνας Li Changfu, επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας. Γενικός Γραμματέας, τον Αναπληρωτή Υπουργός Άμυνας Hamoud Ezz Zaman Khan, επικεφαλής της πακιστανικής αντιπροσωπείας και τον Αναπληρωτής Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Ταξίαρχος Aziz Nasser Zadeh, επικεφαλής της ιρανικής αντιπροσωπείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail