«Οι πολωνικές αρχές ενδιαφέρονται να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με την Ουκρανία»

ΑΡ Photo / Αlik Κeplicz Άποψη της Βαρσοβία
Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές ενδιαφέρονται για την κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Ουκρανία την παραμονή των εκλογών στη χώρα, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Pawel Musialek σε συνέντευξή του στο Do Rzeczy.

"Η προεκλογική εκστρατεία, φυσικά, δεν συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων. Η κούραση της κοινωνίας από τη σύγκρουση, καθώς και η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Πολωνία, οδηγούν στο γεγονός ότι οι Πολωνοί πολιτικοί δεν έχουν ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, αντίθετα ενδιαφέρονται για την κλιμάκωση της κρίσης. Αλλά δε νομίζω πως μετά την προεκλογική εκστρατεία θα επιστρέψουμε στις σχέσεις που είχαμε με την Ουκρανία πριν. Έγιναν πολλά άσχημα πράγματα, οπότε δεν υπάρχει πια ατμόσφαιρα αδελφοσύνης», πιστεύει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Musialek, η εγκάρδια επικοινωνία μπορεί να παραμείνει μεταξύ των απλών Πολωνών και των Ουκρανών, αλλά οι κυβερνώντες ελίτ των δύο χωρών ακολουθούν τώρα σκληρές πολιτικές, και αυτό θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail