Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για διείσδυση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο — Λαβρόφ

ρωσικό υπουργείο εξωτερικών
Freepen.gr - Τα σχέδια του ΝΑΤΟ να επηρεάσει την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για αυτήν την περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Βιρμανό ομόλογό του Than Swe.

«Φυσικά, τα ανοιχτά σχέδια του ΝΑΤΟ να διεισδύσει εδώ (στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού) και να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο», είπε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε πως στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Ασίας στην Τζακάρτα, όλες οι χώρες της περιοχής εξέφρασαν ξεκάθαρα την υποστήριξή τους για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής με επίκεντρο τον ASEAN. «Θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε ενεργά σε αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail