Ξύπνα! Ιδιαίτερα καταστροφικές φυσικές καταστροφές χτυπούν ξαφνικά περιοχές σε όλη τη γη

Pixabay
Γιατί τόσες πολλές ιστορικές φυσικές καταστροφές μας χτυπούν ξαφνικά η μία μετά την άλλη; Για μια στιγμή, θα ήθελα να σκεφτείτε τι είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πυρκαγιές στο Μάουι ήταν οι πιο θανατηφόρες σε ολόκληρη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τότε η Χίλαρι έπληξε τελείως τη νότια Καλιφόρνια, η Ιδαλία προκάλεσε τεράστιες ζημιές κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα και τώρα ο τυφώνας Λι απειλεί την ανατολική ακτή. Εάν χτυπήσει πραγματικά ένα μεγάλο πληθυσμιακό κέντρο στα βορειοανατολικά, θα μπορούσαμε να δούμε τεράστια καταστροφή. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, μεγάλοι σεισμοί χτυπούν χωρίς προειδοποίηση σε όλο τον κόσμο. Το βράδυ της Παρασκευής στις 11:11 τοπική ώρα, ένας εξαιρετικά καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ έπληξε το Μαρόκο:

Την Παρασκευή, γύρω στις 23:11 τοπική ώρα, ένας σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στα βουνά High Atlas στο Μαρόκο, όχι μακριά από την πολυπληθή πόλη του Μαρακές. Οι άνθρωποι τόσο μακριά όσο η Ισπανία και η Πορτογαλία ένιωσαν έναν παράξενο κυματισμό δόνησης κάτω από τα πόδια τους. Όμως εκατομμύρια στο Μαρόκο ένιωσαν τον πλανήτη να σείεται και να θρυμματίζεται, να τραντάζεται και να διαλύεται, πριν χιλιάδες από τους πιο άτυχους υποδεχτούν την τεκτονική οργή. Τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι είναι νεκροί και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, μια ΜΚΟ, αρκετοί μετασεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή νωρίτερα σήμερα.


Αυτό ήταν πραγματικά μεγάλο.

Ήταν ξεκάθαρα αισθητό από αμέτρητους ανθρώπους τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία.

Ο τελικός αριθμός των νεκρών δε θα γίνει γνωστός για αρκετό καιρό, αλλά αυξάνεται κάθε ώρα που περνάει.

Σύμφωνα με το USGS, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει βιώσει το Μαρόκο εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια:

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανέφερε πως ο σεισμός είχε προκαταρκτικό μέγεθος 6,8 βαθμών όταν σημειώθηκε στις 23:11 (2211 GMT), με δόνηση που διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα. Το αμερικανικό πρακτορείο ανέφερε ότι ένας μετασεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε 19 λεπτά αργότερα και πως ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που έπληξε το Μαρόκο εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

Το επίκεντρο του σεισμού της Παρασκευής ήταν ψηλά στα βουνά του Άτλαντα, περίπου 40 μίλια νότια του Μαρακές. Ήταν επίσης κοντά στο Toubkal, την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, και το Oukaimeden, ένα δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο του Μαρόκου.


Στην πόλη του Μαρακές, ψηλά κτίρια γκρεμίστηκαν βίαια στο έδαφος καθώς το έδαφος σείστηκε με μεγάλη δύναμη.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η ζωή σας μπορεί να ανατραπεί σε μια μόνο στιγμή.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς πρέπει να είναι να χάνετε το σπίτι και την οικογένειά σας χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση;

Σε λίγες μόνο στιγμές, ολόκληρες γειτονιές εξαφανίζονται. Ολόκληρες οικογένειες εξοντώνονται. Μερικοί μπορεί να είναι ενταφιασμένοι κάτω από τα ερείπια του τόπου όπου μεγάλωσαν ή μεγάλωσαν τα παιδιά τους ή ενώθηκαν ξανά με παλιούς φίλους. Οι επιζώντες από τους αλλεπάλληλους κατακλυσμικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία αυτό τον Φεβρουάριο είπαν στους δημοσιογράφους τι θα συμβεί στη συνέχεια: Οι άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια περιμένουν στο καθαρτήριο, αναρωτιούνται ποιος από τους αγαπημένους τους μπορεί να αναπνέει ακόμα. Πολλοί χάνονται μέσα σε αυτές τις κοιλότητες από σκυρόδεμα, λάσπη, μέταλλο και τούβλο. Και όσοι δεν είναι σωματικά παγιδευμένοι, που απλώς έτυχε να απέχουν πολύ από τυχόν ευπαθή κτίρια, βρίσκονται ακόμα σε έναν απελπισμένο τρόμο, αμφισβητώντας την πραγματικότητα που φαινόταν ακίνητη μόλις πριν από λίγο. Τι συνέβη μόλις τώρα; Έχω ακόμα σπίτι; Είναι καλά η κόρη μου; Ο σκύλος μου είναι ακόμα ζωντανός; Πού είναι η γυναίκα μου; Μόλις την είδα. Μόλις μιλήσαμε, ήταν ακριβώς εκεί.

Οι επιζώντες σε αυτή την περιοχή του Μαρόκου χρειάζονται τις προσευχές μας.

Αυτή είναι μια χώρα που δεν έχει δει τέτοια τραγωδία σε καμία από τις ζωές μας, και η βασιλική οικογένεια μόλις κήρυξε «τριήμερο εθνικό πένθος»:

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η βασιλική οικογένεια του Μαρόκου μετά τον φονικό σεισμό.

«Έχουν αποφασιστεί τριήμερο εθνικό πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια», ανέφερε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MAP αφού ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' προήδρευσε σε μια συνάντηση για να συζητηθεί η καταστροφή.

Φυσικά αυτός δεν ήταν ο μόνος μεγάλος σεισμός που είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή, σεισμός 5,0 Ρίχτερ έπληξε τη βόρεια Καλιφόρνια:

Σεισμός μεγέθους 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Καλιφόρνια το πρωί της Παρασκευής. Ο σεισμός καταγράφηκε στις 10:24 π.μ. περίπου 7,5 μίλια δυτικά-νοτιοδυτικά της κοινότητας Fall River Mills στην κομητεία Shasta, σε βάθος άνω των εννέα μιλίων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η περιοχή βρίσκεται περίπου 50 μίλια βορειοανατολικά του Ρέντινγκ και περίπου 290 μίλια βόρεια του Σακραμέντο.

Σύμφωνα με το USGS Felt Report, σχεδόν διακόσια άτομα ανέφεραν πως αισθάνονταν τρέμουλο την πρώτη μισή ώρα μετά τον σεισμό, με την πλειονότητα των αναφορών να προέρχονται από την κομητεία Shasta και μερικές αναφορές από τόσο μακριά όσο το Chico και ορισμένες κοινότητες στο Όρεγκον κοντά στο Μέντφορντ.

Όπως συνεχίζω να υπενθυμίζω στους αναγνώστες μου, είναι απλώς θέμα χρόνου να φτάσει το «The Big One» στην πολιτεία.

Επίσης την Παρασκευή, σεισμός 5,6 Ρίχτερ έπληξε το ΜεξικόQ

Ένας σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Χαλίσκο στις 09:53 περίπου στις 8 Σεπτεμβρίου. Το επίκεντρο ήταν περίπου 9 χλμ. (6 μίλια) βορειοδυτικά του Εμιλιάνο Ζαπάτα. Η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος περίπου 35 χιλιομέτρων (22 μίλια) και μέτρια δόνηση έγινε πιθανώς αισθητή σε άμεση γειτνίαση με το επίκεντρο, με ελαφρύτερη δόνηση πιθανότατα αισθητή σε άλλες περιοχές των πολιτειών Jalisco και Colima.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο σεισμός ήρθε μόλις δύο ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο:

Οι αναφορές του περασμένου έτους υποδηλώνουν πως κάποιοι που κάνουν άμβλωση κοιτάζουν και πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ. Αναζητούν βοήθεια στο Μεξικό ήδη από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Τώρα, το Μεξικό πρόκειται να γίνει ένας ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός.

Αυτή την εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού αποποινικοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα. Το ανώτατο δικαστήριο ήταν κατηγορηματικά λέγοντας ότι «το νομικό σύστημα που τιμωρεί την άμβλωση στον ομοσπονδιακό ποινικό κώδικα είναι αντισυνταγματικό δεδομένου πως παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και των ατόμων με ικανότητα κυοφορίας».

Στη συνέχεια, το Σάββατο, ένας σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών έπληξε τις ακτές του Παλού της Ινδονησίας και ένας σεισμός μεγέθους 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε όχι πολύ μακριά από τη Νέα Ζηλανδία.

Εν τω μεταξύ, μαζικές καταιγίδες συνεχίζουν να μαίνονται σε όλο τον πλανήτη.

Φέτος, για πρώτη φορά καταγράφηκε ποτέ, «οι καταιγίδες να έχουν φτάσει στην κορυφαία ισχύ της κατηγορίας 5 σε κάθε λεκάνη τροπικών ωκεανών την ίδια χρονιά».

Και τώρα έρχεται ο τυφώνας Λι.

Ο Lee έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο την Πέμπτη, όταν ξαφνικά ενισχύθηκε από καταιγίδα κατηγορίας 1 σε κατηγορία 5:

Ο τυφώνας Lee πρόκειται να στείλει τεράστιες παλίρροιες στην ανατολική ακτή μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο, παρόλο που οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι εάν το μάτι της καταιγίδας θα φτάσει στην ξηρά.

Σοβαρές υπερτάσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν κύματα ύψους έως και 10 ποδιών που θα πέφτουν στην ανατολική ακτή την Κυριακή, με κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών και δομικών ζημιών.

Το σύστημα καταιγίδων ανησύχησε τους μετεωρολόγους μετά την κλιμάκωση από τυφώνα κατηγορίας 1 σε κατηγορία 5 τη νύχτα της Πέμπτης, καθώς οι ταχύτητες του ανέμου εκτοξεύτηκαν από 80 μίλια/ώρα σε πάνω από 160 μίλια/ώρα μέσα σε λίγες ώρες.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα έκανε μια τέτοια καταιγίδα στη Νέα Υόρκη ή τη Βοστώνη αν συνέβαινε ένα άμεσο χτύπημα;

Ας ελπίσουμε ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να αποφευχθεί.

Όμως, όπως έχω προειδοποιήσει ανελέητα, εισερχόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας, όταν ο πλανήτης μας θα χτυπηθεί από τη μια μεγάλη καταστροφή μετά την άλλη.

Αυτό που ζήσαμε μέχρι στιγμής είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, και γι' αυτό θα σας παροτρύνω όλους να προετοιμαστείτε για τους ταραχώδεις μήνες και τα χρόνια που έρχονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail