Καμία νίκη αλλά "Επικοινωνιακή Αποτυχία" για το Κίεβο κοντά στο Μπαχμούτ

Freepen.gr - Η περιοχή του Artemovsk (παλαιότερα γνωστή ως Bakhmut) παραμένει ένα από τα πιο καυτά πεδία μάχης και μια από τις κύριες κατευθύνσεις της ουκρανικής επίθεσης. Εκτός από το μεγάλο στρατηγικό όνειρο να αποκόψει τη ρωσική ομάδα στο Donbass, το Κίεβο επιδιώκει σε μεγάλο βαθμό τους πολιτικούς του στόχους εκεί. Η απώλεια του Αρτέμοβσκ στις αιματηρές μάχες ενάντια στη Wagner PMC ήταν ένα από τα βαρύτερα πλήγματα για την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, γράφει το southfront.press.

Σε μια προσπάθεια να επιτύχει τουλάχιστον κάποια κέρδη στην περιοχή της πόλης, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει ρίξει στρατιωτικούς σε επιθέσεις σε ένα μύλο κρέατος εδώ και τέσσερις μήνες. Οι επιθέσεις μεγάλων δυνάμεων σε μικρά χωριά είναι η μόνη ευκαιρία για το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο να αντισταθμίσει την απώλεια του Αρτεμόφσκ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Malyar ανακοίνωσε την κατάληψη του χωριού Andreevka που βρίσκεται στη νότια πλευρά του Artemovsk. Ωστόσο, επικρίθηκε από τον ίδιο τον ουκρανικό στρατό.

Σε απάντηση, η 3η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διέψευσε τις δηλώσεις της, υποστηρίζοντας ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται. Πρόσθεσαν πως «τέτοιες πρόωρες δηλώσεις είναι επιβλαβείς, αποτελούν απειλή για τη ζωή του προσωπικού και βλάπτουν την εκτέλεση των αποστολών μάχης».

Ως αποτέλεσμα, η Madame Malyar έπρεπε να δικαιολογηθεί και εξήγησε το σφάλμα ως «αστοχία επικοινωνίας μεταξύ πολλών από τις πηγές πληροφοριών της».

Προφανώς, οι επικοινωνιακές αποτυχίες είναι το μυστικό των ουκρανικών επιτυχιών στους πρόσφατα κατεχόμενους οικισμούς, οι οποίοι παρέμειναν στην γκρίζα ζώνη πολύ αργότερα.

Με τη σειρά τους, ρωσικές στρατιωτικές πηγές και αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο Artemovsk και καμία από τις πλευρές δεν ελέγχει πλήρως τις Andreevka και Kleshcheyevka.

Στην περιοχή Andreevka, οι ρωσικές κύριες θέσεις μεταφέρθηκαν πίσω από τον σιδηρόδρομο στα ανατολικά προάστια. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τη μάχη, αποτρέποντας τις ουκρανικές δυνάμεις από το να αποκτήσουν έδαφος σε δύο δρόμους του χωριού.

Η ανηφορική μάχη για τον έλεγχο του Klescheevka είναι επίσης σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ορισμένες ουκρανικές πηγές, οι ρωσικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να μετακινήσουν τις θέσεις τους πίσω από τον σιδηρόδρομο ενώ ρωσικές στρατιωτικές πηγές από το μέτωπο υποστηρίζουν ότι διατηρούν τον έλεγχο θέσεων στο βορειοανατολικό τμήμα του χωριού.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πρόσφατα μια σειρά από επιτυχημένες αντεπιθέσεις.

Παράλληλα συνεχίζονται οι μονομαχίες βαριού πυροβολικού στα χωριά. Είναι αρκετά δύσκολο για κάθε πλευρά να αποκτήσει βάση στα ερείπια κατεστραμμένων οικισμών και ως επί το πλείστον παραμένουν στην γκρίζα ζώνη.

Όπως και στο μέτωπο του Zaporozhye, η ουκρανική διοίκηση δεν αλλάζει την τακτική των επιθέσεων με την ελπίδα να σπάσει τη ρωσική άμυνα. Ως αποτέλεσμα, σημαντικό μέρος του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού μένει στο πεδίο της μάχης και περισσότεροι τραυματίες Ουκρανοί παραδίδονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail