Η Βόρεια Κορέα καθελκύει νέο «υποβρύχιο τακτικής πυρηνικής επίθεσης»

Φωτογραφία: KCNA
Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα καθέλκυσε ένα νέο «υποβρύχιο τακτικής πυρηνικής επίθεσης», ικανό να εξαπολύσει υποβρύχια πυρηνική επίθεση για να ενισχύσει την πυρηνική αποτροπή της Πιονγκγιάνγκ.

Επικαλούμενες το κρατικό KCNA, νοτιοκορεατικές αναφορές σημειώνουν πως η τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στην οποία παρευρέθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η τελετή για την καθέλκυση του υποβρυχίου ήταν η «αρχή ενός νέου κεφαλαίου» για την ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και «κατέστησε σαφέστερη την σταθερή βούληση» του Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK) και της κυβέρνησης της χώρας για «περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής πυρηνικής αποτροπής τόσο σε ποιότητα και ποσότητα όσο και με άλματα για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», ανέφεραν δημοσιεύματα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα την Παρασκευή πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης επιθεώρησε το υποβρύχιο Νο. 841 που ονομάζεται "Hero Kim Kun Ok" την Πέμπτη για να εξοικειωθεί με το οπλικό του σύστημα και την ικανότητα υποβρύχιας λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, ο Κιμ φέρεται να «τόνισε την ανάγκη να επιτραπεί στο Πολεμικό Ναυτικό να εκτελέσει επιτυχώς το στρατηγικό του καθήκον επισπεύδοντας τη μεταφορά υποβρύχιων και επιφανειακών σκαφών εξοπλισμένων με τακτικά πυρηνικά όπλα στο Ναυτικό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail