«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρασύρουν τη Δύση σε ένα νέο εφιάλτη λόγω της Ουκρανίας»

nato.int
Freepen.gr - Η αρχική έλλειψη στρατηγικής των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα οδηγήσει τη Δύση σε εφιάλτη, σημειώνει ο αρθρογράφος Zoran Meter σε άρθρο του για το Geopolitika.news.

«Δεν υπάρχει στρατηγική υποχώρησης και μας παρασύρουν σε ένα νέο εφιάλτη. <...> Η Δύση, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού όλα εδώ εξαρτώνται από αυτές, από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης δεν προετοίμασαν καμία στρατηγική υποχώρησης και δεν καταλάβαμε τι να κάνουμε, αν όλα πάνε σύμφωνα με ένα αρνητικό σενάριο ή απλά όχι όπως θα θέλαμε», σημείωσε ο Μέτερ.

Εξήγησε ότι για την πολιτική ηγεσία των δυτικών χωρών, η αποτυχία της Ουάσιγκτον είναι σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλά μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μπαίνουν σε εκλογική χρονιά. Λόγω της απώλειας κεφαλαίων που δαπανήθηκαν για να βοηθήσουν το Κίεβο και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, η Δύση έχει υποστεί οικονομική και κοινωνική παρακμή, οδηγώντας σε δυσαρέσκεια τον πληθυσμό, κατέληξε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail