Εμπειρογνώμονας: Η Ευρώπη δεν επιδιώκει την ειρήνη στην Ουκρανία λόγω της εξάρτησής της από τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΑΡ Photo / Virginia Μayo
Freepen.gr - Η Ευρώπη δεν προσπαθεί για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία λόγω της εξάρτησής της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρόλο που είναι καταστροφική για τις ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο Ολλανδός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδρυτής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων The Hague Peace Projects, Jacob de Jonge, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

«Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έβλεπαν με ειλικρίνεια την κατάσταση στην Ουκρανία, θα έβλεπαν ότι η ειρήνη και το τέλος του πολέμου είναι προς το συμφέρον τους, προς το συμφέρον της Ευρώπης, καθώς ο πόλεμος κοστίζει ακριβά στην Ευρώπη. Αλλά εκπλήσσομαι που δεν υπάρχει πρωτοβουλίες για την ειρήνη που να προέρχονται από τη Δύση. Αυτό που λένε οι πολιτικοί στις εφημερίδες, τα κοινωνικά δίκτυα και το κοινοβούλιο είναι μόνο για κλιμάκωση και κυρώσεις, και δεν υπάρχει καμία αφήγηση για την ειρήνη», είπε ο de Jonge.

Όπως τόνισε η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν η Ευρώπη ήταν πραγματικά κυρίαρχη και συνειδητοποιούσε πόσο καταστροφική είναι αυτή η σύγκρουση για τον εαυτό της, θα καθοδηγούνταν από μια λογική προσέγγιση και θα επέλεγε την ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. 

«Αλλά η κατάσταση έδειξε πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πώς η ασφάλειά μας εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα οι πολιτικές μας αποφάσεις να μην είναι πλέον ανεξάρτητες. Η ΕΕ δεν είναι πλέον ελεύθερη να επιλέξει την πορεία της εξωτερικής πολιτικής της γιατί εξαρτόμαστε από το αμερικανικό σύστημα ασφαλείας», συνόψισε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σημείωσε προηγουμένως ο de Jonge, θέλουν να παγώσουν την ουκρανική σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail