Σύνοδος Πούτιν-Κιμ: Η δυτική υστερία δεν μπορεί να κρύψει την ιστορική αποτυχία του δυτικού ιμπεριαλισμού και της εγκληματικότητας

Photo: Public domain
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει μια παρωδία παραπληροφόρησης, παραπληροφόρησης και καθαρής ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Κανένας υγιής δεν μπορεί πλέον να πάρει στα σοβαρά τους ισχυρισμούς τους. Αυτή την εβδομάδα τέτοια μέσα ενημέρωσης «διέπρεψαν» στις εξαπατήσεις και τις διαστρεβλώσεις τους με την υστερική κάλυψη της συνάντησης μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι, ωστόσο, διδακτικό να αναλύσουμε τι υποκινεί τη δυτική υστερία και τις ψευδείς αφηγήσεις.

Ο τόνος των ρεπορτάζ και των σχολίων των Δυτικών ήταν παρόμοιος με την ανάγνωση κριτικών μιας νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Στην αφήγησή τους, η σύνοδος κορυφής απεικονίστηκε ως τετ-α-τετ μεταξύ των πιο άθλιων κακοποιών του κόσμου. Η Washington Post ίσως πήρε τις δάφνες για την υπερβολή, περιγράφοντας τη σύνοδο κορυφής ως «κακή γοητεία» και συνέχισε αναφέροντας ότι ο Κιμ έφτασε με ένα αλεξίσφαιρο τρένο (λες και αυτό είναι κάπως περίεργο) και πώς οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε ένα «απομακρυσμένο διαστημικό λιμάνι» (άκουσε τη μουσική του Τζέιμς Μποντ) και δείπνησαν με «σαλάτα πάπιας και ζυμαρικά με καβούρια» (ω, πόσο κακό!). Το μόνο που έλειπε, φαινόταν, ήταν μια δεξαμενή με καρχαρίες.

Ο επινοημένος απειλητικός τόνος που προβάλλεται από την γκάμα των δυτικών μέσων ενημέρωσης εικάζει ότι η Ρωσία έκλεισε μια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα για την προμήθεια πυρομαχικών πυροβολικού για τη σύγκρουση που διαρκεί 18 μήνες στην Ουκρανία. Υπήρχαν επίσης σοβαρά συμπεράσματα πως η Ρωσία θα βοηθούσε στην ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της γείτονικής χώρας της στην Ανατολική Ασία, φέροντας έτσι μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υποστηρίχθηκε ευρέως ότι η σύνοδος κορυφής έδειξε πως η Ρωσία ήταν απομονωμένη διεθνώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν «απελπισμένος» προσεγγίζοντας το «κράτος παρία» τη Βόρεια Κορέα.

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει προ πολλού κάθε αξιοπιστία. Οι αφηγήσεις τους έχουν απαξιωθεί με ντροπή. Οτιδήποτε προφέρουν αμερικανικά ή ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά μέσα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή, αν όχι με απόλυτη περιφρόνηση.

Ένα επίκαιρο παράδειγμα αρκεί. Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε μια φρικτή ανθρώπινη καταστροφή στη Λιβύη από πλημμύρες καταιγίδων. Φόβοι για 20.000 νεκρούς από τις καταρρακτώδεις πλημμύρες. Ούτε ένα δυτικό μέσο ενημέρωσης δεν έκανε τη σύνδεση ότι αυτή η φρίκη έγινε εντελώς δυνατή επειδή η χώρα της Βόρειας Αφρικής καταστράφηκε και μετατράπηκε σε αποτυχημένο κράτος από την εγκληματική στρατιωτική επίθεση στο έθνος το 2011 από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Δεδομένης αυτής της ολοκληρωτικής άρνησης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την υποκείμενη αιτία της καταστροφής της Λιβύης, μπορεί κανείς εύλογα να απορρίψει την αξιοπιστία και το ηθικό τεκμήριο τους να συζητούν οποιαδήποτε άλλα παγκόσμια γεγονότα. Η λειτουργία τους είναι να παραπλανούν, όχι να ενημερώνουν.

Η σύνοδος κορυφής αυτή την εβδομάδα μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας ήταν πράγματι ένας σημαντικός δείκτης. Η συνάντησή τους έλαβε χώρα ενώ το 8ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στην πόλη Βλαδιβοστόκ της Άπω Ανατολής της Ρωσίας. Το φόρουμ συγκέντρωσε πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από πολλά έθνη με έμφαση στις επενδύσεις και τη συνεργασία στην Ασία-Ειρηνικό. Ο Πρόεδρος Πούτιν εκφώνησε μια κεντρική ομιλία στους αντιπροσώπους πριν φιλοξενήσει τον Κιμ Γιουνγκ Ουν στο κοσμοδρόμιο Vostochny στην περιοχή Arum, περίπου 1.500 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ.

Η συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας ήταν μια εγκάρδια εκδήλωση που περιελάμβανε μακρές συζητήσεις (έως έξι ώρες, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές) και ένα πλούσιο δείπνο στο οποίο συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι. Οι λεπτομέρειες των συνομιλιών κατ' ιδίαν δεν αναλύθηκαν δημόσια, αλλά οι γενικοί θεματικοί τομείς περιελάμβαναν τη συνεργασία για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και τα στρατιωτικά θέματα.

Η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχουν μακρά και έντιμη ιστορία, όπως αναγνώρισαν θερμά και οι δύο ηγέτες. Ο Πούτιν σημείωσε πώς οι Σοβιετικοί στρατιώτες πολέμησαν μαζί με τους Κορεάτες επαναστάτες για να νικήσουν τον ιαπωνικό ιμπεριαλισμό για να βοηθήσουν στην ίδρυση της ΛΔΚ το 1948. Η διχοτόμηση της Κορεατικής Χερσονήσου σε Βορρά και Νότο χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέτρο του Ψυχρού Πολέμου για τον περιορισμό της Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να προσεγγίζουν οι γείτονες της Άπω Ανατολής Ασίας ο ένας τον άλλο για να αναπτύξουν περαιτέρω αδελφικές σχέσεις προς όφελος και των δύο εθνών. Το πνεύμα με το οποίο προσήλθαν ο Πούτιν και ο Κιμ είναι απολύτως συνεπές με την ιστορική εμφάνιση μιας νέας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Σε αυτή τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, η έννοια της ηγεμονικής κυριαρχίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους γίνεται γρήγορα περιττή και πράγματι αποκρουστική. Η αλαζονική και βάναυση επιβολή μονομερών κυρώσεων από τις δυτικές δυνάμεις γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτή ως προς αυτό που είναι – εγκληματικά απομεινάρια μιας περασμένης εποχής αυτοχρηματοδοτούμενων προνομίων των δυτικών νεοαποικιοκρατικών.

Η πραγματικά απαίσια πτυχή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Κιμ είναι η κραυγαλέα απουσία οποιασδήποτε αναγνώρισης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η ΛΔΚ έχει υποβληθεί για δεκαετίες σε δυτικό οικονομικό πόλεμο καθώς και σε αδιάκοπη στρατιωτική επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τα ετήσια «πολεμικά παιχνίδια» που κάνουν πρόβες «αποκεφαλισμού» και εισβολής στη Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αρνούνται να συνάψουν επίσημη ειρηνευτική διευθέτηση με τη ΛΔΚ ακόμη και μετά από 70 χρόνια από το τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, οι ΗΠΑ προκάλεσαν γενοκτονικούς μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώνοντας έως και τρία εκατομμύρια αμάχους.

Αντί να παραδεχτούν την ιστορική αλήθεια και τις πραγματικότητες σχετικά με την άθλια φύση του δυτικού ιμπεριαλισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα αξιοθρήνητα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στην «κακή σαλάτα πάπιας» που υποτίθεται ότι έτρωγαν ο Πούτιν και ο Κιμ.

Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διακατέχονται από υστερία σχετικά με τη φερόμενη παροχή όπλων στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία από τη Βόρεια Κορέα, τα ίδια μέσα ενημέρωσης είναι κενά σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την προμήθεια όπλων 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσιγκτον και τους συνεργούς της στο ΝΑΤΟ για να στηρίξουν ένα ναζιστικό καθεστώς στην Κίεβο. Αυτό συμβαίνει επειδή προωθούν το παράλογο ψέμα προπαγάνδας ότι οι δυτικές δυνάμεις «υπερασπίζονται τη δημοκρατία» στην Ουκρανία, παρά τα καλά τεκμηριωμένα γεγονότα για την αχαλίνωτη διαφθορά, την καταστολή, τις αναγκαστικές στρατολογήσεις και τις ναζιστικές ενώσεις του καθεστώτος του Κιέβου.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστορία τρόμου και δυσφήμισης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πως η Ρωσία αναζητά απεγνωσμένα προμήθεια όπλων από τη Βόρεια Κορέα, φάνηκε ότι δεν έγινε αντιληπτό πως οι New York Times υπονόμευσαν εντελώς αυτή την εικασία με μια ξεχωριστή αναφορά αυτή την εβδομάδα που ισχυρίζεται ότι η Ρωσία είναι περισσότερο παρά αυτάρκεις σε πυροβολικό και παραγωγή όπλων.

Τέλος πάντων, ακόμα κι αν η ΛΔΚ και η Ρωσία συνάψουν συμφωνία στρατιωτικού εφοδιασμού, τι;

Η Ρωσία έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να αντιμετωπίσει την πολυετή επιθετικότητα που έχει ξεκινήσει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν αυτή την εβδομάδα την προμήθεια πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς (300 km) στο ναζιστικό καθεστώς και, σύμφωνα με τον εγκληματικά παράφρονα υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, έχουν δώσει το πράσινο φως για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Αυτή είναι η συγκλονιστική και αξιοθρήνητη πραγματικότητα της κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ των πυρηνικών υπερδυνάμεων που προκαλείται από τη Δύση. Κι όμως, σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το απαίσιο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχεί το δυτικό κοινό είναι μια σύνοδος κορυφής για τη γειτονία μεταξύ Πούτιν και Κιμ.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν στην ομιλία του στην ολομέλεια και στο δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, οι δυτικές αλαζονικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει το δικό τους προνομιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα από δεκαετίες κατάχρησης του υπόλοιπου κόσμου και χρήσης των νεοαποικιακών προνομίων τους για να παρασιτίσουν τους άλλους. Η Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκρύψει την πραγματικότητα της ιστορικής παγκόσμιας στροφής προς έναν πολυπολικό κόσμο και μακριά από την αυτοκαθορισμένη δυτική ηγεμονία. Μέρος αυτής της άρνησης και της συγκάλυψης συνεπάγεται ότι η Δύση καταφεύγει στο παλιό και κουρασμένο παιχνίδι της προσπάθειας να δημιουργήσει ιστορίες για μπαμπούλες για να μαλώσει το δυτικό κοινό πίσω από κατά τα άλλα χρεοκοπημένους ηγέτες.

Οι αφηγήσεις των μπαμπάδων δεν λειτουργούν πια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θεωρούνται χρεοκοπημένα σε αξιοπιστία, έχοντας εκτεθεί ξανά και ξανά ως ψεύτες και απατεώνες όπως φαίνεται από την απολογητική τους για ατελείωτους εγκληματικούς πολέμους – η Λιβύη είναι μια βαριά περίπτωση αυτή την εβδομάδα. Ένας άλλος λόγος για την αφηγηματική ανικανότητα οφείλεται στην ορατή ηθική χρεοκοπία των δυτικών πολιτικών ηγετών. Πώς μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά αυτούς τους εκλεκτούς τσαρλατάνους; Biden, Sunak, Scholz, Rutte, Macron, Trudeau, Von Der Leyen, Borrell, για να αναφέρουμε μερικούς.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι δυτικές ιστορίες για μπαμπούλες δεν το κόβουν είναι επειδή η σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που πλήττει τους περισσότερους πολίτες στα δυτικά κράτη είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο τρομακτική από οποιονδήποτε πλασματικό ισχυρισμό για ξένους κακούς. Το τελευταίο αρχίζει να φαίνεται ακόμα πιο παράλογο και περιφρονητικά χωρισμένο από την πραγματικότητα.

Αυτό που θα έπρεπε –και αναμφίβολα είναι ήδη– βαθιά ανησυχητικό για τις δυτικές ελίτ και τα μέσα ενημέρωσης τους είναι ότι το κοινό συνειδητοποιεί πως ο πραγματικός και μοναδικός εχθρός τους βρίσκεται μέσα, με τη μορφή των ελίτ κυβερνώντων και του οικονομικού τους συστήματος που εξυπηρετεί την ελίτ. Αυτό ίσχυε πάντα ιστορικά, αλλά σε παλαιότερες εποχές, αυτή η πραγματικότητα μπορούσε να εκτραπεί με ιστορίες μπαμπούκων για ξένους εχθρούς, «Commies and Reds» και ούτω καθεξής. Τώρα, ωστόσο, κανένας αριθμός δυτικών μέσων ενημέρωσης που περιστρέφονται και φαντασιώνονται δεν μπορεί να κρύψει την αυγή και τη φρικτή πραγματικότητα της εγγενούς δυτικής διαφθοράς και αποτυχίας, και τη μακροπρόθεσμη ανάγκη για δικαιοσύνη και ευθύνη για τα πολλαπλά κεφαλαιοκρατικά εγκλήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail