Οι ΗΠΑ δε θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Sputnik / Artur Gabdrakhmanov
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν παρά το γεγονός ότι δίνουν στην Τεχεράνη πρόσβαση σε δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν αίρουμε τις κυρώσεις κατά του Ιράν ούτε τις αποδυναμώνουμε», δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ιρανικές αρχές, την υποστήριξη της τρομοκρατίας, τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες στο εξωτερικό και την υποστήριξη της Ρωσίας στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε πως ο επικεφαλής του τμήματος Άντονι Μπλίνκεν ενέκρινε τη μεταφορά κεφαλαίων από τη Νότια Κορέα σε κλειστούς λογαριασμούς στο Κατάρ. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απελευθερώσουν πέντε Ιρανούς κρατούμενους σε αντάλλαγμα πέντε Αμερικανούς που κρατούνται στο Ιράν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι τα μη παγωμένα κεφάλαια που ανήκαν στο Ιράν, η Τεχεράνη θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνο για ανθρωπιστικούς σκοπούς. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ελέγχουν πώς και πού δαπανώνται αυτά τα κεφάλαια», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail