Ο Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση για την καταστροφή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες κατέστρεψαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ομολογώντας ότι δεν είχαν σχεδιάσει να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο TASS.

«Όταν εκείνοι που ανέπτυξαν τις Συμφωνίες του Μινσκ μαζί με τον [Ρώσο Πρόεδρο] Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν πως στην πραγματικότητα τον είχαν παραπλανήσει καθώς δεν είχαν σχεδιάσει να εφαρμόσουν τις συμφωνίες, κατέστρεψαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, φαίνεται να ανησυχούν τόσο πολύ αυτές τις ημέρες», επεσήμανε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο είχαν πει πέρυσι πως ο μόνος στόχος των Συμφωνιών του Μινσκ «ήταν να εξαγοραστεί χρόνος για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων για το ουκρανικό καθεστώς για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

 «Αν είχαν εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ, θα είχαν διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διότι αυτό προέβλεπαν οι συμφωνίες: η εδαφική ακεραιότητα έπρεπε να αποκατασταθεί αφού το Ντονμπάς - οι Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ - έλαβαν ειδικό καθεστώς», είπε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail