Τάγμα ΜΟΝΑΚΟ - Η ελίτ της Ουκρανίας απολαμβάνει την ακριβή ζωή στην Κυανή Ακτή

Από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής, η «Ουκρανική Πράβντα» έχει επανειλημμένα λάβει μηνύματα ότι ένας αριθμός Ουκρανών προσφύγων VIP έχει συγκεντρωθεί στο Μονακό, το Μόντε Κάρλο και τη Νίκαια. Ακούστηκαν διαφορετικά επώνυμα και διαφορετικές διευθύνσεις. 

«Αλλά αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να δεις μια φορά παρά να ακούσεις εκατό φορές» αναφέρει η «Ουκρανική Πράβντα». 

Και στο δρόμο για την Τουρκία και τα γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών, σταμάτησαν για λίγες μέρες στην Κυανή Ακτή. Αυτό που είδαν οι ρεπόρτερ του ουκρανικού μέσου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που βιώνουν η Ουκρανία και οι Ουκρανοί. 

Η Κυανή Ακτή είναι ιστορικά ένα από τα αγαπημένα μέρη για καλοκαιρινές διακοπές των ελίτ του κόσμου. Γι' αυτό δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί οι Ουκρανοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, που αποδυνάμωσαν τη χώρα για περισσότερο από μια δεκαετία, αποφάσισαν να «καθίσουν» στον πόλεμο ακριβώς εκεί, μπροστά σε όλο τον κόσμο, υπογραμμίζει η «Ουκρανική Πράβντα», την ώρα που ο κόσμος βοηθά να γίνει η Ουκρανία ισχυρότερη. 

Αφητητής: Mykhailo Tkach Διεύθυνση φωτογραφίας: Yaroslav Bondarenko Σκηνοθεσία: Andrii Ignatenko

Δείτε το εξαιρετικό σύντομο ντοκιμαντέρ:


Πριν από δύο μήνες, η «Ukrainian Pravda» δημοσίευσε μια έρευνα για τους πρόσφυγες ελίτ στην Κυανή Ακτή. Το υλικό είχε απήχηση όχι μόνο μεταξύ των αναγνωστών του UP, αλλά και μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Έτσι, αμέσως μετά τη δημοσίευση, το Κρατικό Ανακριτικό Γραφείο κίνησε ποινική δίωξη και άρχισε να ελέγχει τις συνθήκες της αναχώρησης στο εξωτερικό όλων των ηρώων του υλικού. Και ένας από τους ήρωες της έρευνας του UP αποδείχθηκε ύποπτος σε ποινικές διαδικασίες σχετικά με την παράνομη υπεξαίρεση κεφαλαίων. Και στο Verkhovna Rada προτάθηκε η αφαίρεση εντολών από βουλευτές που ζουν στη Γαλλία. Γι' αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο Μονακό και σε εκείνους τους Ουκρανούς που, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία, ζουν και ξεκουράζονται σε μια από τις πιο ακριβές γωνιές του πλανήτη. Γυρίσαμε το δεύτερο μέρος για αυτό το ήδη διάσημο τάγμα - "Monaco Battalion". Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και τους θεατές του UP για τη βοήθειά τους στην επεξεργασία του υλικού. Συγγραφέας: Mykhailo Tkach Διεύθυνση φωτογραφίας: Yaroslav Bondarenko Σκηνοθέτης: Andriy Ignatenko


'
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail