"Προετοιμαστείτε για μακρύ πόλεμο" - επικεφαλής του ΝΑΤΟ

nato.int
Freepen.gr - Η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για "ένα μακρύ πόλεμο" στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Παρά τον ισχυρισμό ότι θέλει μια "γρήγορη ειρήνη" στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ επέμεινε πως εξακολουθεί να υποστηρίζει τον στόχο του Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι για στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας.

"Οι περισσότεροι πόλεμοι διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο όταν ξεκινούν για πρώτη φορά", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Funke media group της Γερμανίας. "Ως εκ τούτου, πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους δύο μήνες, δυτικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί σχεδιαστές παραδέχτηκαν ότι η συνεχιζόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων είναι απίθανο να πετύχει, αφήνοντας τις γραμμές του μετώπου ως επί το πλείστον αμετάβλητες καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

"Όλοι επιθυμούμε μια γρήγορη ειρήνη", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. "Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωρίσουμε: αν ο Πρόεδρος Ζελένσκι και οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν, η χώρα τους δε θα υπάρχει πια. Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία καταθέσουν τα όπλα τους, θα έχουμε ειρήνη”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail