Ορισμένα μέρη των ΗΠΑ είναι ήδη στα πρόθυρα της ακυβερνησίας καθώς η αχαλίνωτη ανομία εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά

Για να λειτουργήσει μια πολιτισμένη κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να ακολουθούν πρόθυμα τους κανόνες αυτής της κοινωνίας. Εάν συμβεί αυτό, οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να αντιμετωπίσουν τους λίγους που επιλέγουν να είναι παράνομοι. Για γενιές, έτσι λειτουργούσαν τα πράγματα στην Αμερική. Υπήρχε υψηλό επίπεδο ηθικής μεταξύ του γενικού πληθυσμού, και έτσι η αστυνομία μπόρεσε να χειριστεί με επιτυχία τα λίγα κακά μήλα που επέμεναν να παραβιάζουν το νόμο. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα όμως όλα έχουν αλλάξει. Ως αποτέλεσμα δεκαετιών ακραίας ηθικής παρακμής, η ανομία είναι ανεξέλεγκτη και υπάρχουν τεράστια πλήθη νέων που παραβιάζουν ανοιχτά τους κανόνες της κοινωνίας μας. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη κάποιες περιοχές της χώρας που κυριολεκτικά βρίσκονται στα όρια του ακυβέρνητου.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού για το οποίο μιλάω συνέβη στη νότια Καλιφόρνια το Σάββατο.

Δεκάδες άνομοι νεαροί κλέφτες λεηλάτησαν συστηματικά το κατάστημα Nordstrom στο εμπορικό κέντρο Westfield Topanga και κατάφεραν να ξεφύγουν με εμπόρευμα αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων:

Οι αγοραστές στο εμπορικό κέντρο Westfield Topanga στο Canoga Park έπαθαν μεγάλο σοκ όταν δεκάδες κλέφτες λεηλάτησαν το Nordstrom μέσα στο εμπορικό κέντρο το Σάββατο, 12 Αυγούστου, σπάζοντας βιτρίνες και κλέβοντας εμπορεύματα εκτιμώμενης αξίας 60.000-100.000 δολαρίων, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες έσπευσε στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 4 μ.μ. αφού άκουσε αναφορές πως μεταξύ 20 και 50 άνθρωποι έτρεξαν στο Nordstrom αρπάζοντας εμπορεύματα, αφήνοντας μερικά στο έδαφος και παίρνοντας μαζί τους όπλα.

Όταν μεγάλωνα, κάτι τέτοιο απλά δεν συνέβαινε.

Αλλά τώρα βλέπουμε όχλους λεηλατούντων να συρρέουν σε όλο το έθνος σε τακτική βάση.

Αυτή η ληστεία ήταν προφανώς καλά συντονισμένη και κανένας από τους κλέφτες δεν έδειξε ούτε ίχνος μεταμέλειας.


Προφανώς αυτοί οι νέοι δε μαραζώνουν ακριβώς στη φτώχεια, γιατί μια BMW και μια Lexus ήταν μεταξύ των οχημάτων απόδρασης που χρησιμοποιούσαν:

Αφού άρπαξαν αγαθά αξίας μεταξύ 60.000 και 100.000 δολαρίων, το πλήρωμα τράπηκε σε φυγή με πολλά αυτοκίνητα, όπως μια BMW και μια Lexus, ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Τουλάχιστον ένας φύλακας ψεκάστηκε με σπρέι αρκούδας - το οποίο προκαλεί βίαιο ερεθισμό στα μάτια και το αναπνευστικό στους ανθρώπους. Ο φύλακας μεταφέρθηκε για νοσηλεία.

Πώς πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό;

Όπως ανέφερα προηγουμένως, βλέπουμε ληστείες αυτού του είδους τόσο συχνά τώρα.

Αρκετές μέρες νωρίτερα, δεκάδες νέοι λεηλάτησαν το κατάστημα Yves Saint Laurent στο Glendale:

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα κατάστημα σχεδιαστών υψηλής ποιότητας στο Glendale της Καλιφόρνια λεηλατήθηκε από δεκάδες άτομα σε μια άλλη διάρρηξη flash mob την Τρίτη.

Τουλάχιστον 30 ύποπτοι «πλημμύρισαν» το κατάστημα Yves Saint Laurent στο The Americana στο Brand την Τρίτη το απόγευμα και έκλεψαν ρούχα και άλλα εμπορεύματα προτού τραπούν σε φυγή με τα πόδια και εγκαταλείψουν την τοποθεσία με πολλά οχήματα, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση.

Η συνολική απώλεια υπολογίζεται σε περίπου 300.000 $.

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα αυτών των εγκλημάτων λέγοντας ότι αυτοί οι μεγάλοι εταιρικοί λιανοπωλητές μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις απώλειες που βιώνουν.

Όχι, δεν μπορούν.

Συνολικά, οι λιανοπωλητές των ΗΠΑ θα χάσουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω κλοπής μόνο φέτος.

Αυτή έχει γίνει μια μεγάλη εθνική κρίση, και όπως εύστοχα τόνισε ο J. Lee Grady , έχουμε γίνει πραγματικά «η χώρα των ελεύθερων για όλους»:

Πιθανότατα έχετε δει τα βίντεο με κλέφτες να γεμίζουν σακούλες σκουπιδιών με κλεμμένα εμπορεύματα από το CVS ή να βγαίνουν από το Home Depot ή το Wal-Mart με ένα σωρό εργαλεία, φορητούς υπολογιστές, απορρυπαντικά και αθλητικά παπούτσια που δεν πλήρωσαν. Αυτό το λέγαμε κλοπή και ήταν έγκλημα. Σήμερα, είναι γνωστό ως «συρρίκνωση αποθέματος» - και κοστίζει στους λιανοπωλητές δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες. Όμως, πολλοί πολιτικοί που μιλούν για το έγκλημα αντιμετωπίζουν τους εγκληματίες σαν θύματα και επιτρέπουν στο κύμα εγκληματικότητας να μεγαλώσει.

Μερικοί λιανοπωλητές κλειδώνουν αντικείμενα πίσω από γυάλινες θήκες, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους θρασύδειλους εγκληματίες που απλώς σπάνε και αρπάζουν. Άλλοι έμποροι λιανικής προειδοποιούν πραγματικά τους υπαλλήλους να μην προσπαθήσουν να σταματήσουν τους κλέφτες - και θα απολύσουν ακόμη και έναν υπάλληλο επειδή αντιμετώπισε έναν κλέφτη. Καλωσορίσατε στις ΗΠΑ το 2023: Κάποτε ήμασταν γνωστοί ως η χώρα των ελεύθερων. Τώρα είμαστε η χώρα των ελεύθερων για όλους, όπου οι εγκληματίες μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν από τα ράφια των καταστημάτων γνωρίζοντας πως κανείς δε θα τους σταματήσει.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της κλοπής τροφοδοτείται από τη χειρότερη κρίση ναρκωτικών σε ολόκληρη την ιστορία του έθνους μας.

Σήμερα, τεράστιες εκτάσεις της πόλης του Λος Άντζελες έχουν μετατραπεί σε γιγάντιους καταυλισμούς αστέγων που είναι γεμάτοι με «κατοίκους σαν ζόμπι που καπνίζουν ναρκωτικά»:

Οι συγκλονιστικές νέες φωτογραφίες φέρουν την καταστροφική κρίση αστέγων που βασανίζει το κέντρο του Λος Άντζελες – όπου οι βρώμικες ταραχώδεις πόλεις σκηνών μαστίζονται από κατοίκους που μοιάζουν με ζόμπι που καπνίζουν ναρκωτικά, ενώ άλλοι πωλούν κλεμμένα αγαθά στις γωνιές των δρόμων.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως 42.260 άνθρωποι κοιμούνται άσχημα στην Πόλη των Αγγέλων – μια εκπληκτική αύξηση 10% σε σύγκριση με μόλις πέρυσι, ανέφερε η Αρχή Υπηρεσιών Αστέγων του Λος Άντζελες.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, προέκυψε ότι η πόλη είχε καταφύγει στην αποστολή κινητών ομάδων με φιάλες οξυγόνου στο Skid Row σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει τις υπερβολικές δόσεις εν μέσω της ακρωτηριαστικής κρίσης οπιοειδών.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες έχουν γίνει τόσο επικίνδυνες στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο που οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που εργάζονται στο «Ομοσπονδιακό Κτήριο Nancy Pelosi» καλούνται να εργάζονται από το σπίτι για το άμεσο μέλλον:

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ συμβούλεψαν εκατοντάδες υπαλλήλους στο Σαν Φρανσίσκο να εργάζονται εξ αποστάσεως για το άμεσο μέλλον λόγω ανησυχιών για τη δημόσια ασφάλεια έξω από το Ομοσπονδιακό Κτήριο Nancy Pelosi στην έβδομη οδό.

Ο επιβλητικός πύργος 18 ορόφων στη γωνία των οδών Seventh and Mission στεγάζει διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το HHS, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και το γραφείο της Nancy Pelosi. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης μια από τις πιο θρασύδειλες υπαίθριες αγορές ναρκωτικών της πόλης, όπου συγκεντρώνονται δεκάδες έμποροι και χρήστες σε καθημερινή βάση.

Το βρίσκω απόλυτα κατάλληλο ότι «μία από τις πιο θρασύδειλες υπαίθριες αγορές ναρκωτικών της πόλης» λειτουργεί ακριβώς έξω από έναν τεράστιο πύργο γραφείων που ονομάστηκε για τη Nancy Pelosi.

Πολιτικοί όπως η Πελόζι παίρνουν τρομακτικά κακές αποφάσεις εδώ και δεκαετίες, και αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Θερίζουμε πραγματικά αυτό που έχουμε σπείρει και αυτό που βιώνουμε αυτήν την στιγμή είναι μόνο η αρχή.

Τελικά, οι συνθήκες θα επιδεινωθούν τόσο δραματικά στις βασικές αστικές περιοχές μας που οι ηγέτες μας θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν ακραία μέτρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποκαταστήσουν την τάξη.

Αλλά τελικά δεν μπορείς να κυβερνήσεις τεράστιους αριθμούς ανθρώπων που δεν έχουν καμία πρόθεση να κυβερνηθούν.

Ο ιστός της κοινωνίας μας πραγματικά καταρρέει και θα δούμε πράγματα να συμβαίνουν τα επόμενα χρόνια που θα μας συγκλονίσουν εντελώς όλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail