Οι Μάσκες επιστρέφουν

Pixabay
Τα σχολεία σε όλη την Αμερική αρχίζουν να επαναφέρουν τις μάσκες και πολλοί γονείς ανταποκρίνονται με οργή. Μετά από όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, πολλοί ήλπιζαν ότι οι μέρες των μασκών, των περιορισμών και των υποχρεωτικοτήτων ήταν πίσω μας. Αλλά τώρα μας λένε πως τα κρούσματα COVID αυξάνονται και πολλοί αξιωματούχοι αποφασίζουν να εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα που έκαναν το 2020 και το 2021. Εάν αυτό συμβαίνει ήδη ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων COVID είναι ακόμα σχετικά χαμηλός, τι θα συμβεί αν δούμε μια τεράστια αιχμή στα κρούσματα αυτό το χειμώνα;

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σίγουρα δε θα ήταν έκπληξη να δούμε παιδιά να φορούν μάσκες σε πολιτείες που είναι πολύ φιλελεύθερες, αλλά αυτό συμβαίνει ακόμη και σε μια βαθιά κόκκινη πολιτεία όπως η Αλαμπάμα:

Το Kinterbish Junior High School στην Αλαμπάμα ζήτησε από όλους τους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες να αρχίσουν να φορούν μάσκες στις τάξεις και τους διαδρόμους «λόγω της αργής αύξησης των κρουσμάτων Covid στην περιοχή» από τα τέλη του περασμένου μήνα.

Η σχολική περιοχή Talladega City της Αλαμπάμα, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 1.700 μαθητές, προέτρεψε επίσης τα παιδιά και το προσωπικό να φορούν μάσκες, αλλά τόνισε πως «ενθαρρύνονται αλλά δεν απαιτούνται».

Στην κομητεία Μοντγκόμερι του Μέριλαντ, κάθε παιδί στο Δημοτικό Σχολείο Ρόζμαρι Χιλς θα πρέπει πλέον να φοράει μάσκες KN95 για μια περίοδο 10 ημερών. Τα παρακάτω προέρχονται από το WTOP:

Οι μαθητές και το προσωπικό μιας τάξης σε ένα δημόσιο σχολείο στην κομητεία Μοντγκόμερι του Μέριλαντ ενημερώνονται ότι πρέπει να φορούν μάσκες για τις επόμενες 10 ημέρες αφού τρία «ή περισσότερα» άτομα βρέθηκαν θετικά στον COVID-19.

Σε μια επιστολή που έστειλε στο σπίτι στους γονείς την Τρίτη, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Rosemary Hills, Rebecca Irwin Kennedy, έγραψε πως οι μάσκες KN95 θα διανεμηθούν και οι μαθητές και το προσωπικό σε «καθορισμένες τάξεις ή δραστηριότητες» θα πρέπει να φορεθούν ενώ βρίσκονται στο σχολείο για τις επόμενες 10 ημέρες. "εκτός από όταν τρώνε ή πίνουν".

Η επιστολή αναφέρει πως μετά από μια περίοδο 10 ημερών, «οι μάσκες θα γίνουν ξανά προαιρετικές».

Αυτή η νέα υποχρεωτικότητα μάσκας εφαρμόζεται επειδή τρία παιδιά βρέθηκαν θετικά στον COVID.

Μόλις τρία παιδιά.

Ο συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Clay Travis δημοσίευσε την επιστολή που εστάλη στους γονείς και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό:



Θα σταλούν σύντομα επιστολές όπως αυτή σε γονείς σε άλλα σχολεία σε όλη τη χώρα;

Μέχρι στιγμής, πολλά σχολεία επιλέγουν να υιοθετήσουν μια εθελοντική προσέγγιση.

Αυτό περιλαμβάνει σχολεία στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες:

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Νέας Υόρκης παρέχουν επίσης δωρεάν μάσκες σε σχολεία στην πολιτεία ως απάντηση στα αυξανόμενα ποσοστά και απουσίες Covid, ενώ ενθαρρύνεται έντονα η κάλυψη προσώπου σε ορισμένες τάξεις στο Λος Άντζελες.

Τέτοιο κύμα φόβου δεν έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με το CDC, το ποσοστό θετικότητας των τεστ διπλασιάστηκε περίπου από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου:

Τα ποσοστά κρουσμάτων ανεβαίνουν αργά στις ΗΠΑ. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ - το μερίδιο των επιχρισμάτων που επανέρχονται θετικά - εκτινάχθηκε από 6,7% την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου σε 13,5% έως τις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακόμη και ο Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον COVID και η Γραμματέας Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ μας λέει πως θα αρχίσει να φοράει ξανά μάσκα «σε ευθυγράμμιση με τις οδηγίες του CDC»:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αρχίσει να φοράει μάσκα γύρω από άλλους ανθρώπους παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπτώματα COVID-19 και είναι αρνητικός στον ιό, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Παρόλο που ο πρόεδρος έκανε το τεστ «αρνητικό χθες το βράδυ για COVID-19», το τεστ βγήκε «αρνητικό ξανά σήμερα» και «δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα», είπε ο Jean-Pierre, «θα φορά μάσκα ενώ βρίσκεται σε κλειστό χώρο και γύρω από ανθρώπους, σε ευθυγράμμιση με την καθοδήγηση του CDC».

Ο Μπάιντεν θα αρχίσει να φοράει τη μάσκα επειδή η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, τη Δευτέρα βρέθηκε θετική στον ιό. Η πρώτη κυρία «βιώνει μόνο ήπια συμπτώματα», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Περιττό να πούμε ότι αυτό στέλνει ένα πολύ δυνατό οπτικό μήνυμα στον αμερικανικό λαό.

Την Τετάρτη, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε πως τον αναγκάζουν να φοράει μάσκα όταν ανέβηκε στην σκηνή σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο:

Ο Μπάιντεν έκανε το αστείο όταν έβγαινε στην σκηνή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου, όταν βγήκε κρατώντας μια μάσκα στο χέρι του αντί να τη φορά σύμφωνα με τις προφυλάξεις που είπε ότι θα έπαιρνε το προσωπικό του.

"Γεια σε όλους. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω στον Τύπο, έχω κάνει τεστ ξανά σήμερα. Είμαι καθαρός σε όλα τα επίπεδα. Αλλά μου λένε συνέχεια, επειδή πρέπει να είναι 10 μέρες ή κάτι τέτοιο, πρέπει να συνεχίσω να τη φοράω. Αλλά μην τους πείτε ότι δεν την είχα φορέσει μόλις μπήκα μέσα», είπε ο Μπάιντεν χαμογελώντας καθώς οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση γελούσαν.

Για άλλους στα αριστερά, αυτό το νέο κύμα COVID δεν είναι αστείο.

Αφού η Γούπι Γκόλντμπεργκ έχασε το επεισόδιο της Τρίτης του The View λόγω θετικού τεστ, η συμπαρουσιάστρια Τζόι Μπεχάρ δήλωσε δυσοίωνα ότι ο COVID «επιστρέφει»:

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ απουσίαζε από το επεισόδιο της Τρίτης του The View, με τους συμπαρουσιαστές της να αποκαλύπτουν πως είχε βγει θετική στον Covid-19.

Η είδηση ​​ώθησε την Τζόι Μπεχάρ να δηλώσει ότι ο ιός «επέστρεψε».

«Όπως μπορείτε να δείτε, η Γούπι δεν είναι εδώ», άρχισε η Μπεχάρ. «Έχει Covid».

"Ναί! Επέστρεψε!" πρόσθεσε καθώς το κοινό εξέφρασε την ανησυχία του.

Είναι αλήθεια;

Θα δούμε.

Αλλά χωρίς αμφιβολία, αυτό το νέο κύμα πανικού θα χρησιμοποιηθεί από τα control freaks για να επεκτείνουν την εμβέλεια της δύναμής τους. Μου αρέσει πολύ το πώς ο John W. Whitehead διατύπωσε αυτό το σημείο σε ένα πρόσφατο άρθρο:

Υπό το πρίσμα της τάσης της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται κρίσεις (νόμιμες ή κατασκευασμένες) και να κεφαλαιοποιεί τα αυξημένα συναισθήματα, τη σύγχυση και τον φόβο του έθνους ως μέσο επέκτασης της εμβέλειας του αστυνομικού κράτους, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί ποια λεγόμενη κρίση θα κηρύξει στη συνέχεια.

Είναι ένας αρκετά απλός τύπος: πρώτα δημιουργείς φόβο και μετά τον κεφαλαιοποιείς κατακτώντας την εξουσία.

Ειλικρινά, δεν έχει καν σημασία ποια θα μπορούσε να είναι η φύση της επόμενης εθνικής έκτακτης ανάγκης (τρομοκρατία, πολιτική αναταραχή, οικονομική κατάρρευση, φόβος για την υγεία ή το περιβάλλον) εφόσον επιτρέπει στην κυβέρνηση να κλειδώσει το έθνος και να δικαιολογήσει όλα τα τρόπος τυραννίας στο λεγόμενο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Έχει δίκιο.

Όποια κρίση κι αν έρθει, η απάντηση είναι πάντα περισσότερη καταπίεση.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι αυτό το νέο κύμα COVID θα αποδειχθεί τόσο σημαντικό.

Αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου να ξεσπάσουν ακόμη μεγαλύτεροι λοιμοί και αυτοί οι μεγαλύτεροι λοιμοί θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερο φόβο από ό,τι έχουμε δει κατά την εποχή του COVID.

Κρατηθείτε λοιπόν γερά, γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ περίεργα τους μήνες και τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail