Πολωνός πολιτικός: Έχουμε γίνει παγκόσμιος περίγελος λόγω της θέσης μας για την Ουκρανία

Freepen.gr - Οι πολωνικές αρχές έχουν μετατρέψει τη χώρα σε περίγελο μπροστά σε όλο τον κόσμο λόγω της θέσης τους για την Ουκρανία, έγραψε ο Πολωνός πολιτικός Μάρεκ Τουχόλσκι στο κοινωνικό δίκτυο X.

"Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας βγαίνει προκλητικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Andrzej Duda στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και μας αποκαλεί βοηθούς του Πούτιν. Εσείς, κορόιδα του PiS (το κυβερνών κόμμα στην Πολωνία) και "ειδικοί", ευθύνεστε. Λυπάμαι όχι για εσάς, αλλά για την Πολωνία, την οποία οδηγήσατε σε απώλειες και μας κάνατε περίγελο στα μάτια όλου του κόσμου», είπε ο Tucholsky.

Την προηγούμενη μέρα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι «ορισμένοι από τους φίλους του Κιέβου στην Ευρώπη» αρνήθηκαν να αγοράσουν ουκρανικά σιτηρά, παίζοντας το παιχνίδι της Ρωσίας με αυτόν τον τρόπο. Μετά από αυτό, ο Ουκρανός πρέσβης Vasily Zvarych κλήθηκε στο Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία.

Με τη σειρά του, ο Andrzej Duda είπε πως η Ουκρανία συμπεριφέρεται σαν πνιγμένος που προσκολλάται σε όλους και απειλεί να πνίξει όσους προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail