Το ΝΑΤΟ χρειάζεται μεγάλες ασκήσεις για να δείξει στη Ρωσία ότι υπάρχει ακόμα νόημα στην ύπαρξή του

Φωτογραφία: Αεροπορία των ΗΠΑ
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις για να επανεξετάσει τις στρατηγικές και τις απόψεις για τις σύγχρονες ένοπλες συγκρούσεις, δήλωσε στην Pravda.Ru o στρατιωτικός ειδικός, έφεδρος υπολοχαγός Aitech Bizhev.

Το ΝΑΤΟ θέλει να κρατήσει τους πάντες στο μυαλό του, πιστεύει ο ειδικός. Η συμμαχία βοηθά την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά δεν υπάρχει επιτυχία από τέτοιες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτών των λαθών, το ΝΑΤΟ θέλει να περικυκλώσει τη Ρωσία κατά μήκος της περιμέτρου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια των χωρών της Βαλτικής.

"Οι πολεμικές ενέργειες έδειξαν τις στρατιωτικές ανικανότητες του ΝΑΤΟ και είναι καιρός η συμμαχία να αναθεωρήσει κάτι στις δομές της. Μετά από αυτές τις ασκήσεις το ΝΑΤΟ θα αναθεωρήσει τις στρατηγικές και τις απόψεις του. Ένας άλλος στόχος είναι να απειλήσει τη Ρωσία υπό το πρίσμα αυτών των γεγονότων. Δεν πέτυχαν σε τίποτα, επομένως πρέπει να δείξουν ότι έχει απομείνει λίγο ζουμί στην παλιά σταφίδα, ότι η οργάνωση είναι ακόμα ισχυρή και ικανή να επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Bizhev στην Pravda.Ru.

Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μπει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Η συμμαχία χρειάζεται τις στρατιωτικές ασκήσεις Steadfast Defender (που θα διεξαχθούν το 2024) για να δοκιμάσει τις δικές της δυνάμεις και πόρους, επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αποκτήσει πολλά όπλα υψηλής ακρίβειας, επεσήμανε ο ειδικός.

Το ΝΑΤΟ θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αεροπορική μάχη κατά τη διάρκεια των επερχόμενων ασκήσεων, επειδή η αεροπορική υπεροχή είναι αυτή που οδηγεί στη νίκη στις σύγχρονες συγκρούσεις.

Οι πολεμικές ασκήσεις Steadfast Defender θα πραγματοποιηθούν το 2024. Περισσότερα από 50 πλοία και περίπου 41.000 στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις και θα πραγματοποιηθούν έως και 700 έξοδοι. Οι πασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Βαλτική το Φεβρουάριο και το Μάρτιο ως μέρος μιας νέας στρατηγικής εκπαίδευσης που θα κάνει τη συμμαχία να διεξάγει δύο μεγάλες ασκήσεις κάθε χρόνο.

Σκοπός των ασκήσεων είναι η προσομοίωση πιθανών ελιγμών κατά της υποτιθέμενης ρωσικής επιθετικότητας, ανέφεραν οι Financial Times. Η Σουηδία θα συμμετάσχει επίσης στις ασκήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χωρών που συμμετέχουν σε 32.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail