Αντιλαμβάνεται ο Πούτιν τον κίνδυνο προβάλλοντας την εικόνα μιας αδύναμης Ρωσίας;

Photo: Sergei Karpukhin, TASS - Κρεμλίνο
Στρατιωτικά και διπλωματικά αδύναμες χώρες της ΕΕ, καμία από τις οποίες δεν είναι ικανή να πολεμήσει, κλέβουν τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα, ακόμη και το σαπούνι των Ρώσων που εισέρχονται στην Ευρώπη ως τουρίστες. https://www.rt.com/news/582721-eu-seizure-phones-cars-russia/

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Γιατί οι Ρώσοι θέλουν να είναι τουρίστες στην ΕΕ που είναι ευθυγραμμισμένη με τις ΗΠΑ και την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας είναι ένα μυστήριο. Αν και η Γερμανία, για παράδειγμα, θα ηττηθεί αμέσως σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία, η γερμανική κυβέρνηση αισθάνεται ασφαλής να ληστέψει τους Ρώσους που έρχονται στη Γερμανία ως τουρίστες.

Πώς γίνεται μια τόσο αδύναμη χώρα όπως η Γερμανία να αισθάνεται ασφαλής ληστεύοντας Ρώσους πολίτες;

Ίσως η απάντηση είναι ότι επιτρέποντας να συνεχιστεί μια σύγκρουση για 17 μήνες ενάντια σε μια ανίσχυρη Ουκρανία, ο Πούτιν έπεισε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι πολύ αδύναμη για να ρισκάρει τη δυτική οργή κερδίζοντας στην Ουκρανία.

Είναι σαφές ότι η Δύση το πιστεύει αυτό, όπως μπορούμε να δούμε από την ταπείνωση μετά την ταπείνωση που υφίσταται ο Πούτιν και η Ρωσία. Ο Πούτιν δεν μπορούσε καν να παραστεί στη συνεδρίαση των BRICS, της δικής του δημιουργίας, στη Νότια Αφρική χωρίς να συλληφθεί και να παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Σαφώς, κανείς δε φοβάται τον Πούτιν και τη Ρωσία.

Όταν έχετε εχθρούς που δε σας φοβούνται και σας κοροϊδεύουν, μπορείτε να περιμένετε να αυξηθούν σε ένταση οι προκλήσεις. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να αποθαρρύνετε τους δικούς σας ανθρώπους και τον δικό σας στρατό, ενθαρρύνοντας έτσι τον αντίπαλό σας να είναι πιο επιθετικός. Αυτό με απασχολούσε από το Φεβρουάριο του 2022, όχι επειδή είμαι στο πλευρό της Ρωσίας, αλλά επειδή πιστεύω πως οι προκλήσεις θα οδηγήσουν σε έναν ευρύτερο, πιθανό πυρηνικό πόλεμο.

Ο συνταγματάρχης Douglas Macgregor ήρθε να μοιραστεί την ανησυχία μου. Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα σε μια συνέντευξη να αξιολογήσει τον Πούτιν ως ηγέτη πολέμου, ο Μακγκρέγκορ είπε ότι ο Πούτιν είναι υπερβολικά επιφυλακτικός και πως υπάρχει ανησυχία στον ρωσικό στρατό ότι αφήνοντας τη σύγκρουση να συνεχιστεί, ο Πούτιν δίνει αξιοπιστία στην προπαγάνδα ότι η Ρωσία είναι αδύναμη και Αυτό ενθαρρύνει περισσότερη δυτική παρέμβαση.

Ο Πριγκόζιν, ο διοικητής της Ομάδας Βάγκνερ, είχε αυτή τη γνώμη και όταν προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του Πούτιν κατηγορήθηκε ψευδώς για απόπειρα πραξικοπήματος και προδοσία. Φαίνεται πως η ρωσική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης επινοούν ψευδείς αφηγήσεις όπως και η Δύση.

Ο συνταγματάρχης Macgregor λέει, «Ανησυχώ — αν δεν ενεργήσετε γρήγορα για να το τερματίσετε, κάποια στιγμή, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα — και εκείνος έχει πρόβλημα, η χώρα του είναι. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό — αλλά δεν μπορείτε να το τερματίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εάν βαδίσετε στον ποταμό Δνείπερο και στείλετε τις στήλες των τανκς σας στο Κίεβο, τότε μπορείτε να το τερματίσετε. Αλλά αν κάθεται εκεί που είναι, δεν ξέρω. . .»

Ο Πούτιν συνεχίζει να κάθεται εκεί όλη την ώρα, κάτι που πείθει τους νεοσυντηρητικούς ότι η Ρωσία δεν έχει τη δύναμη να εξαπολύσει μια επίθεση ακόμη και εναντίον ενός ηττημένου ουκρανικού στρατού. Θέλει πραγματικά ο Πούτιν να πείσει τη Δύση πως η Ρωσία είναι πολύ αδύναμη για να πολεμήσει πραγματικά ή ότι είναι πολύ καλός και συμπονετικός φιλελεύθερος για να είναι ηγέτης πολέμου; Θα ήταν ανεύθυνο να οδηγήσουμε τη Δύση σε ένα τόσο επικίνδυνο συμπέρασμα. Εάν ο Πούτιν θέλει πραγματικά να σώσει ζωές, θα πρέπει να βιαστεί και να κερδίσει τον πόλεμο.

Ο Πούτιν είπε κάποτε ότι η Ρωσία δεν θα ξαναδιεξάγει πόλεμο στο έδαφός της, αλλά το κάνει από το Φεβρουάριο του 2022. Πριν από μία ή δύο μέρες η Ουκρανία επιτέθηκε στη ρωσική πόλη Novaya Kakhovka και άφησε την πόλη χωρίς ρεύμα. Ο Πούτιν απάντησε στην επίθεση με απλά λόγια. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ο Πούτιν αντιλαμβάνεται πως η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο.

Σε συνέντευξη Τύπου της G-20 την περασμένη Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ είπε: «Οι Αμερικανοί θέλουν να μας νικήσουν στρατηγικά». Ίσως ο Λαβρόφ θα μοιραστεί την καθυστερημένη συνειδητοποίησή του με τον Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail