Το Ουκρανικό ηθικό στο πεδίο της μάχης: Στιγμιότυπο

Photo: Ρublic dοmain
Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ουκρανική αντεπίθεση αποδείχθηκε πως ήταν ο τροφοδότης μιας ματωμένης μηχανής κοπής κρέατος εκπληκτικών διαστάσεων.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Από κάθε 100 άτομα που εντάχθηκαν στις ουκρανικές μονάδες το περασμένο φθινόπωρο, μήνες πριν από την αντεπίθεση, έχουν απομείνει μόνο 10 με 20. Οι υπόλοιποι είναι νεκροί, τραυματίες ή ανάπηροι. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από την ηλεκτρονική έκδοση Poltavashchyna.

Είναι αρκετά διαφωτιστικό να τσεκάρουμε το παρακάτω στιγμιότυπο των ουκρανικών μετώπων μόλις πριν από πέντε μήνες, την Άνοιξη, λίγο πριν την έναρξη της αντεπίθεσης. Τα στοιχεία διέρρευσαν από Ουκρανούς. Η αυθεντικότητα των εγγράφων έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.



Πρόκειται για έκθεση που συνέταξε ο προσωρινός εν ενεργεία διοικητής του 2ου μηχανοκίνητου τάγματος της στρατιωτικής μονάδας Α4007, Λοχαγός Ντμίτρο Μπίλι. Αναφέρεται απευθείας στον διοικητή της στρατιωτικής μονάδας.

Ο Bilyi λέει πως μεταξύ 19 και 20 Απριλίου 2023, ο ίδιος ως προσωρινός εν ενεργεία διοικητής καθώς και άλλοι αξιωματικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2ο τάγμα είχε φτάσει σε κρίσιμα χαμηλά ηθικά και ταλαιπωρείται από ψυχολογικά προβλήματα.

Το τάγμα είχε επίσης υποστεί πολλές υγειονομικές και ανεπανόρθωτες απώλειες. Οι περισσότεροι στρατιώτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές. Το επίπεδο ηθικού σε διάφορες ομάδες εκτιμήθηκε ότι κυμαίνεται μεταξύ 20% και 42%.



Αυτή είναι μια λίστα στρατιωτών από την στρατιωτική μονάδα A7097 που έχουν εγκαταλείψει οικειοθελώς μια θέση που ονομάζεται "Sadik". Μετάφραση: Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο σε αυτό το δυνατό σημείο, τον Σαντίκ, εξαιτίας αυτών των τύπων. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας λοχαγός, ο Mykhailo Shabunin.



Αυτή είναι μια άλλη αναφορά για μια ομάδα στρατιωτών που έχουν εγκαταλείψει «οικειοθελώς» το πεδίο της μάχης.



Πρόκειται για επείγουσα αναφορά για το κρίσιμα χαμηλό επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας του 5ου λόχου του 2ου τάγματος. Η στελέχωση της εταιρείας μειώθηκε στο 60% – και η μονάδα πρέπει να αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή.



Αυτά είναι τα προσωπικά δεδομένα 10 στρατιωτικών που αποχώρησαν. Έτσι, οι συγγενείς και οι φίλοι μπορούν πραγματικά να λάβουν κάποιες πληροφορίες για τους στρατιώτες.



Αυτή είναι μια επείγουσα αναφορά του Ταγματάρχη Dmytro Hnatyuk, διοικητή του 2ου τάγματος για μαζική «εθελοντική» απόσυρση των θέσεων βολής Yaremche, Dakh, Derevo, Polohy, Halych.

Ο Hnatyuk κατάφερε να κάνει περίπου 10 στρατιώτες να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Τους υπόλοιπους όχι.

Τι ακολουθεί;

Τα παραπάνω έγγραφα δίνουν μια σαφή εικόνα του τι συνέβαινε στην πρώτη γραμμή τον Απρίλιο. Η κατάσταση τώρα μπορεί να είναι ακόμη πιο τραγική. Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν ήδη την αντεπίθεσή τους με πολύ χαμηλό ηθικό. Δεν είναι περίεργο που τα πραγματικά αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Και όμως τίποτα από αυτά δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό. Υπάρχει η αίσθηση ότι είναι όλα είναι ήσυχα στο μέτωπο του Donbass. Όχι πραγματικά. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιτίθενται στις ρωσικές θέσεις με μανιακή επιμονή. Εξάλλου, διαθέτουν άπειρο αριθμό πεζικού – πιστοί στη «λογική» του πολέμου του Κιέβου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Το μηχάνημα του Κιέβου ανακατασκευάζεται τώρα και προετοιμάζονται νέες μονάδες. Οι Ρώσοι κατέστρεψαν έναν εκπληκτικό αριθμό δυτικών όπλων, αλλά οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχουν εξαντληθεί – ακόμα.

Υπήρχε μεγάλη προσδοκία πως μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση το Κίεβο θα διαπραγματευόταν. Αυτό δε θα συμβεί. Ο Ηγεμόνας δε θα το επιτρέψει. Έτσι, η «αντεπίθεση», 2.0 ή οτιδήποτε άλλο, θα συνεχιστεί. Οι δυνάμεις του Κιέβου ετοιμάζονται για ανανεωμένη δράση πριν από το καλοκαίρι του 2024. Επομένως, η Ρωσία καλύτερα να ξεκινήσει τη δική της καταστροφική επίθεση – νωρίτερα παρά αργότερα.

Μην ξεχνάτε ποτέ: το Σχέδιο Α του Ηγεμόνα είναι ένας ακόμη Πόλεμος για Πάντα. Δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail