Η Γερμανία υπέστη «τριπλό χτύπημα»

pixabay / FelixMittermeier
Freepen.gr - Αφού παρέμεινε στάσιμη από τα τέλη του περασμένου έτους, η γερμανική παραγωγή θα μειωθεί λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, των περιορισμών στο εμπόριο αγαθών και του σκληρού ανταγωνισμού με την Κίνα, δήλωσε στη Wall Street Journal ο Sander Torduar, ανώτερος οικονομολόγος στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης στο Βερολίνο.

«Υπάρχει μια τριπλή σύγκρουση υψηλότερων τιμών ενέργειας, ένα παγκόσμιο περιβάλλον που δεν ευνοεί το εμπόριο αγαθών και ένα σοκ στην Κίνα», είπε.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η γερμανική οικονομία υπέφερε πολύ μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης, η οποία προκάλεσε αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων. Η πτώση της γερμανικής παραγωγής σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας συνέπεσε με μια παγκόσμια τάση ενάντια στο ανοιχτό διεθνές εμπόριο, γράφει η εφημερίδα.

«Η εξάρτηση της χώρας από τις εξαγωγές για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης την έχει αφήσει ευάλωτη σε μια παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης για αγαθά», αναφέρει το υλικό.

Την κατάσταση επηρεάζει αρνητικά και η άνοδος του πληθωρισμού, που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, αποδυναμώνοντας την αγοραστική δύναμη των γερμανικών νοικοκυριών. 

Επιπλέον, οι Γερμανοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου αυτοκινήτων που προηγουμένως κυριαρχούσε η Γερμανία, ανέφερε η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail