Οι ΗΠΑ εισήγαγαν ρεκόρ ποσότητας λιπασμάτων από τη Ρωσία

ΑΡ Photo / Οrlin Wagner
Freepen.gr - Τον Ιανουάριο-Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις αγορές ρωσικών λιπασμάτων σε επίπεδο ρεκόρ 944 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας από το RIA Novosti.

Το προηγούμενο μέγιστο καταγράφηκε πέρυσι, όταν το κόστος αγορών για επτά μήνες έφτασε τα 900 εκατ. δολάρια. Η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά πέντε τοις εκατό φέτος.

Ταυτόχρονα, τον Ιούλιο, οι αγορές μειώθηκαν τρεις φορές σε σύγκριση με τον Ιούνιο και κατά σχεδόν 40% σε ετήσια βάση - στα 54,4 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το ελάχιστο από τον Αύγουστο του 2021.

Η Ρωσία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις προμήθειες λιπασμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Καναδάς, ο οποίος προμήθευσε λιπάσματα αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επτά μήνες. Η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει επίσης τη Σαουδική Αραβία (484,4 εκατομμύρια δολάρια), το Ισραήλ (216 εκατομμύρια δολάρια) και το Κατάρ (214,2 εκατομμύρια δολάρια).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail