Οι αρχαιολόγοι κάνουν εντυπωσιακές ανακαλύψεις στη χώρα του Ισραήλ

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με μερικές από τις απίστευτες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που γίνονται στη γη του Ισραήλ. Στην εποχή μας, βλέπουμε αρχαίες τοποθεσίες που κυριολεκτικά δεν έχουν δει το φως του ήλιου για αιώνες. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό, πολλές από τις ανακαλύψεις που γίνονται στη γη του Ισραήλ επιβεβαιώνουν σημαντικές λεπτομέρειες των βιβλικών αφηγήσεων. Συγκεκριμένα, μερικά από τα πράγματα που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Shiloh είναι απολύτως εκπληκτικά. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά πρώτα, θέλω να συζητήσω τις ανασκαφικές εργασίες που έχουν γίνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αρχαία σκαλοπάτια στα οποία κυριολεκτικά πάτησε ο Ιησούς αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια και η τοποθεσία σύντομα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Τα παρακάτω προέρχονται από το Fox News:

Ένα νέο ανασκαφικό έργο στην Ιερουσαλήμ έχει αποκαλύψει βήματα αόρατα εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια σε ένα μέρος όπου η Καινή Διαθήκη αναφέρει ότι ο Ιησούς θεράπευσε έναν τυφλό.

Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, η Αρχή Εθνικών Πάρκων του Ισραήλ και το Ίδρυμα Πόλης του Δαβίδ ανακοίνωσαν στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ένας βιβλικός χώρος που λατρεύουν Χριστιανοί και Εβραίοι, θα είναι ανοιχτή στο κοινό για πρώτη φορά μετά από 2.000 χρόνια στο εγγύς μέλλον.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχαιολόγοι πέτυχαν σημαντική πρόοδο στην ανασκαφή, αποκαλύπτοντας περίπου οκτώ σκαλοπάτια που κατέβαιναν στην πισίνα που δεν είχαν δει εδώ και 2.000 χρόνια - περίπου την εποχή που ο Ιησούς περπάτησε στη γη.


Έχω διαβάσει την αφήγηση του Ιησού στην πισίνα του Σιλωάμ αμέτρητες φορές.

Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι κάποιος από εμάς θα είχε ποτέ την ευκαιρία να είναι πραγματικά εκεί.

Όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω βίντεο, τα σκαλοπάτια που βρέθηκαν να είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα.


Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ αυτό το μέρος κάποια μέρα και να δω όλα όσα έχουν αποκαλύψει.

Αλλά θα μπορούσε να υποστηριχθεί πως οι ανακαλύψεις που κάνουν οι αρχαιολόγοι στο Shiloh είναι ακόμα πιο εκπληκτικές.

Θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η σημασία της Shiloh. Πριν από την εποχή του βασιλιά Δαβίδ, ήταν η πιο σημαντική πόλη του αρχαίου Ισραήλ για αιώνες, και ήταν επίσης η τοποθεσία όπου βρισκόταν η Σκηνή του Μαρτυρίου:

«Η πόλη Σιλώ, που βρίσκεται στην καρδιά της Βιβλικής λοφοφόρου χώρας, έγινε η πρώτη πρωτεύουσα του Ισραήλ λίγο μετά την κατάκτηση της Χαναάν γύρω στο 1400 π.Χ.
Η πόλη ήταν το πολιτιστικό, θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του έθνους.

Επομένως, εδώ ήταν που ο Ισραήλ έστησε τη Σκηνή του Μαρτυρίου και εδώ κατοίκησε η Κιβωτός της Διαθήκης πριν μπει στον Ναό της Ιερουσαλήμ την εποχή του Σολομώντα».

Ο Δρ Σκοτ ​​Στριπλίνγκ είναι ο διευθυντής της ανασκαφής στο Σίλο και κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο CBN μοιράστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι η ομάδα του ανακάλυψε την ακριβή τοποθεσία όπου κάποτε βρισκόταν η Σκηνή:

Ρωτήσαμε τον Στριπλίνγκ αν πίστευε ότι είχαν βρει πράγματι τη Σκηνή. Απάντησε, «Δεν είμαι έτοιμος να πω πως ξέρω με βεβαιότητα, αλλά θα σας πω ότι αυτό που έχουμε είναι ένα κτίριο που ταιριάζει με τις διαστάσεις της Σκηνής. Είναι από την περίοδο του Iron One, που είναι η περίοδος της Σκηνής του Έλι και του Σαμουήλ, και στέκεσαι στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, Κρις, σε αυτόν τον τοίχο ακριβώς εδώ».

«Λοιπόν, ολόκληρη αυτή η περιοχή είναι αυτό το τεράστιο, μνημειακό κτίριο. (Είναι) προσανατολίζει ανατολή-δύση και χωρίζεται σε αναλογία 2 προς 1, όπως ήταν η Σκηνή», εξήγησε ο Στριπλίνγκ.

Έμεινα απολύτως έκπληκτος όταν το διάβασα για πρώτη φορά.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Tom Meyer, ανακαλύφθηκε μια σειρά από τρύπες στο βράχο που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τους στύλους της Σκηνής.

Επιπλέον, έχουν βρεθεί και τρία πέτρινα κέρατα «που κάποτε κοσμούσαν τρεις από τις τέσσερις γωνίες του κερασφόρου βωμού στην Σκηνή του Μαρτυρίου:

Ο καθηγητής Μάγιερ είπε: «Αυτή η περιοχή, γνωστή ως «Οροπέδιο της Ταμπερνακλής», είναι αρκετά μεγάλη για να στεγάσει την αυλή της Σκηνής διαστάσεων 150'x75'.

«Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μικρές κοιλότητες λαξευμένες στο βράχο του οροπεδίου κατά διαστήματα. Αυτές ήταν ίσως οπίσθιες τρύπες που χρησιμοποιούνταν για να στηρίξουν τους ξύλινους στύλους του εξωτερικού φράχτη της Σκηνής.

«Κοντά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης τρία πέτρινα κέρατα που κάποτε κοσμούσαν τρεις από τις τέσσερις γωνίες του κερασφόρου βωμού στην αυλή της Σκηνής».

Ουάου.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτά δεν έχουν λάβει περισσότερη προσοχή.

Πάνω από όλα τα άλλα, υπάρχουν τα αμέτρητα οστά ζώων που περιμένουν ακόμη να ανασκαφούν πλήρως.

Η παρουσία αυτών των οστών ζώων είναι πολύ ισχυρή απόδειξη ότι αυτό ήταν ένα μέρος όπου γίνονταν θυσίες ζώων σε πολύ μεγάλη κλίμακα:

Καθώς βρισκόμασταν πάνω από την τοποθεσία, ο Στρίπλινγκ είπε: «Αυτό δεν έχει ανασκαφεί, κάτω από τα πόδια σας, είναι περίπου (4 πόδια) από συμπαγές οστό, που περιμένουν να ανασκαφούν. Κόκκαλο πάνω από κόκαλο, πάνω από κόκαλο. Και έχουμε μικροστρωματογραφία σε αυτήν την περιοχή, ώστε να μπορούμε να δούμε πως η εναπόθεση γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακριβώς όπως λέει η Βίβλος».

Όταν ρωτήθηκε τι είδους κόκκαλα θα βρεθούν εκεί, απάντησε: «Πρόβατο, κατσίκι, αγελάδα – και δυσανάλογα από τη δεξιά πλευρά του ζώου».

Οι εργάτες είχαν αποκαλύψει, ακριβώς εκείνο το πρωί, οστά γνάθων που προέρχονταν από τη δεξιά πλευρά των ζώων.

«Γιατί η δεξιά πλευρά είναι τόσο σημαντική;» ρώτησε. «Λοιπόν, οι ιερείς είναι αυτοί που μένουν εδώ, και το Λευιτικό 7 μας λέει ότι η δεξιά πλευρά του ζώου είναι η μερίδα του ιερέα. Οπότε, δεν μπορώ να φτιάξω αυτά τα πράγματα. Ξέρεις, έχεις εκατό χιλιάδες κόκαλα και είναι δυσανάλογα. Δώσε μου μια άλλη εξήγηση. Τυχαίνει απλώς να συντονίζεται με αυτό που λέει η Βίβλος».


Στο βίντεο που έχω δημοσιεύσει παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Δρ Στριπλίνγκ να συζητά μερικές από αυτές τις αξιοσημείωτες ανακαλύψεις…

Τα πράγματα που έχω μοιραστεί μαζί σας σε αυτό το άρθρο είναι απίστευτα, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε τη μεγαλύτερη αρχαιολογική βόμβα όλων.

Πιστεύω ότι στην εποχή μας η ανακάλυψη της Κιβωτού της Διαθήκης θα αποκαλυφθεί δημόσια.

Το Temple Institute έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεται και μόλις δημοσιοποιηθεί τελικά η ανακάλυψη της Κιβωτού, όλα θα αλλάξουν .

Παρακολουθήστε λοιπόν πολύ στενά τη γη του Ισραήλ, γιατί οι ανακαλύψεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail