Ο Ζελένσκι αμφέβαλλε για την ειλικρίνεια της υποστήριξης της Δύσης προς το Κίεβο

Freepen.gr - Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Economist, είπε ότι άρχισε να αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια ορισμένων δυτικών εταίρων της Ουκρανίας, οι οποίοι ισχυρίζονται πως πάντα θα την υποστηρίζουν.

«Έχω αυτό το συναίσθημα όταν διαβάζω, ακούω και βλέπω στα μάτια τους, (όταν λένε): «Θα είμαστε πάντα μαζί σου»... Αλλά βλέπω ότι αυτός ή αυτή δεν είναι εδώ, όχι μαζί μας», Ζελένσκι είπε.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι είπε επίσης πως η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να μεταφέρει στους πολίτες της την προοπτική μιας «πλήρως στρατιωτικοποιημένης οικονομίας» εάν η χώρα αντιμετωπίσει μια σύγκρουση φθοράς. Δεν διευκρίνισε πώς θα το κάνουν οι αρχές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι ηθικά έτοιμος για τη μετάβαση, αλλά θα συζητήσει αυτήν την ιδέα με τον ουκρανικό λαό μόνο εάν η αδυναμία στα μάτια των δυτικών εταίρων γίνει «τάση». Ο Ζελένσκι πιστεύει πως μια τέτοια στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail