Ο επόμενος Γερμανός καγκελάριος είναι φίλος της Μόσχας

Κάθε έθνος βιώνει ένα σημείο καμπής όπου ο πληθυσμός κουράζεται από τους ηγέτες του και τις υποσχέσεις τους. Αυτό δεν είναι απλώς ένα τοπικό φαινόμενο, αλλά ένας παγκόσμιος κύκλος που συχνά εγκαινιάζει ένα νέο ηγέτη που είναι έτοιμος να καθοδηγήσει το έθνος προς ένα πιο πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το πολιτικό κατεστημένο στη Γερμανία, το οποίο αναφέρεται συχνά ως η δύναμη της Ευρώπης, αντιμετωπίζει επί του παρόντος ένα κύμα δημόσιας δυστυχίας.

Οι Γερμανοί εκφράζουν τη συλλογική τους απογοήτευση με τα καθιερωμένα πολιτικά κόμματα – τους Πράσινους, το SPD, ακόμη και το CDU. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα έχει σταλεί στην ηγεσία του Όλαφ Σολτς: Οι Γερμανοί έχουν βαρεθεί την ηγεσία του.

Η αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ το 2015 και οι αποφάσεις του Σολτς, όπως η διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία και η όξυνση της βοήθειας των μεταναστών, όχι μόνο δίχασαν τον πληθυσμό αλλά και προκάλεσαν σημαντική οικονομική ζημιά.

Καθώς οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη, οι αποταμιεύσεις μειώνονται και το κόστος ζωής φτάνει σε νέα ύψη, είναι προφανές ότι το γερμανικό κοινό δεν είναι πλέον διατεθειμένο να ανεχθεί την αδιαφορία από την ηγεσία του.

Το έπος των συμφορών ενός έθνους γίνεται ολοφάνερο όταν αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι αγνοούν τα δεινά των ανθρώπων. Αυτή είναι η περίπτωση του Scholz, του οποίου οι ενέργειες, ή η έλλειψή τους, έχουν αφήσει ένα ίχνος απογοήτευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Γνωρίστε το AfD

Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων έχει οδηγήσει πολλούς στο κατώφλι του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Με μια εκπληκτική αύξηση δημοτικότητας 34%, το AfD δεν έχει τραβήξει μόνο την προσοχή της Γερμανίας αλλά και του κόσμου.

Αυτή η ορμή δεν είναι απλώς ένας περιφερειακός κυματισμός. Είναι ένα πανεθνικό κύμα, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τοποθετούν το AfD ως τη δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην ομοσπονδιακή αρένα, έχοντας το 22% της υποστήριξης των ψηφοφόρων.

Καθώς το AfD προχωρεί με τόλμη προς τα εμπρός, οι επικρίσεις και οι διαμάχες δεν είναι πολύ πίσω. Χαρακτηρισμένο από ορισμένους ως ακροδεξιό και φιλορωσικό, το κόμμα παραμένει αδιάφορο, πράγμα που κερδίζει από αυτό. Οι Γερμανοί, φαίνεται, είναι πρόθυμοι να παραβλέψουν αυτές τις ταμπέλες υπέρ ενός κόμματος που υπόσχεται αλλαγές.

Αποκατάσταση των γερμανο-ρωσικών σχέσεων

Μεταξύ αυτών των υποσχέσεων είναι η δέσμευση για τη βελτίωση των ενεργειακών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας. Ο Άρτον Μπάρον, πολιτικός του AfD και Γερμανός βουλευτής, ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός για αυτήν την ατζέντα.

Ο Baron υποστηρίζει πως το ρωσικό αέριο, κάποτε μια σημαντική πηγή ενέργειας της Γερμανίας, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια «ευλογία» για την οικονομία. Παρά τις διεθνείς εντάσεις, επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει και πρέπει να επανεξετάσει την εισαγωγή ενέργειας από τη Μόσχα για άλλη μια φορά, ανεξάρτητα από το πολιτικό κλίμα.

Αυτή η προοπτική έρχεται σε μια εποχή που η Γερμανία μειώνει την εξάρτησή της από παραδοσιακές πηγές ενέργειας, μια μετάβαση που δεν ήρθε χωρίς προκλήσεις.

Η αναζωπύρωση του ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια τολμηρή και αμφιλεγόμενη κίνηση, ειδικά στον απόηχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Baron απορρίπτει την ιδέα ότι η χρήση της ρωσικής ενέργειας ισοδυναμεί με υποστήριξη των ενεργειών του Πούτιν. Καθώς η πλειονότητα των γερμανικών νοικοκυριών βασίζεται στο φυσικό αέριο για θέρμανση, η πρακτικότητα του επιχειρήματος δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι η Γερμανία επηρεάστηκε σημαντικά από τη διακοπή του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού λόγω κυρώσεων. Οι παρατηρήσεις του Baron, όσο πολωτικές κι αν είναι, υπογραμμίζουν μια πιθανή πορεία για την ενεργειακή πολιτική του έθνους.

νώ ο Scholz μπορεί να μην έχει τα κότσια να το κάνει, το AfD, γνωστό για τα φιλορωσικά του αισθήματα, μπορεί να το κάνει. Δεν είναι τραβηγμένο να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επόμενος Γερμανός καγκελάριος να σφυρηλατήσει μια μοναδική φιλία με τη Μόσχα.

Αυτή η πιθανή αλλαγή θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τον Scholz και τις φιλοδυτικές φιλοδοξίες του. Εάν η δημοτικότητα του AfD συνεχίσει την άνοδο της, η πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας θα μπορούσε να πάρει δραστική τροπή. Ένας ηγέτης πιο ευθυγραμμισμένος με τα ρωσικά συμφέροντα μπορεί να αναδιαμορφώσει τις παγκόσμιες συμμαχίες και τις προτεραιότητες του έθνους.

Η Γερμανία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι καθώς ο λαός της λαχταρά για αλλαγή και κοιτάζει πέρα ​​από το συμβατικό πολιτικό φάσμα. Με τη στάση της υπέρ της Ρωσίας να λειτουργεί ως τολμηρή δήλωση προθέσεων, η πιθανότητα να αναλάβει το AfD τα ηνία της κυβέρνησης πρόκειται να αλλάξει την πορεία της Γερμανίας.

Το μέλλον της Γερμανίας είναι ακόμα στον αέρα, αλλά είναι προφανές ότι το Βερολίνο βιώνει μια περίοδο αλλαγής που θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στις γερμανο-ρωσικές σχέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail