Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας ανακοίνωσε την πλήρη απώλεια του επιθετικού δυναμικού του ουκρανικού στρατού

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα ουκρανικά στρατεύματα περνούν από μια αποτυχημένη αντεπίθεση στην άμυνα, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απώλεια επιθετικού δυναμικού, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov.

«Η αποτυχημένη αντεπίθεση επέφερε στον Zelensky ένα απτό πλήγμα. Και όλα αυτά επειδή το καθεστώς του Κιέβου αύξησε υπερβολικά τις προσδοκίες των δικών του ανθρώπων, αλλά και των δυτικών συμμάχων του. Τώρα στην Bankova (το γραφείο του Zelensky) απαιτούν από το Γενικό Επιτελείο να επιδείξει αμέσως επιτυχίες στο μέτωπο για να αναφέρει στους δυτικούς εταίρους που εξόπλισαν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πριν από την αντεπίθεση», έγραψε ο Αζάροφ στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Azarov, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να επιδείξουμε στους εταίρους, αν και η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει περισσότερο από το 50% των δυτικών όπλων κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, όπου ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον το ένα πέμπτο των όπλων που παρείχαν οι χώρες του ΝΑΤΟ .

«Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περνούν από επιθετική σε αμυντική στάση και αυτό είναι ένα ανησυχητικό σήμα που υποδεικνύει πλήρη απώλεια επιθετικού δυναμικού. Εν τω μεταξύ, στη Δύση, σταδιακά κατανοείται ότι η Ουκρανία δεν είχε κανένα σχέδιο και το Κίεβο κυριολεκτικά «οδηγεί τους εταίρους του από τη μύτη». Συνεπώς, η απροθυμία με την οποία οι εταίροι παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία θα αυξηθεί επίσης», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail