Γιατί οι συνταξιούχοι Αμερικανοί στρατηγοί είναι τόσο σταθερά λάθος;

Οι ακόλουθοι συνταξιούχοι στρατηγοί εμφανίζονται στα καλωδιακά ειδησεογραφικά κανάλια για να προσφέρουν την «σοφή» τους ανάλυση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλοι μοιράζονται ένα κοινό πράγμα - κάνουν λάθος σε εκπληκτικό βαθμό. Είμαι συγκλονισμένος από την αδυναμία τους να αναλύσουν αντικειμενικά την κατάσταση. Αντίθετα, επαναλαμβάνουν τα ίδια μιμίδια προπαγάνδας — τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κακή καθοδήγηση. Τα ρωσικά στρατεύματα είναι στρατεύσιμοι και ελάχιστα εκπαιδευμένα. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν άθλιο ηθικό, ο ρωσικός στρατός είναι εύθραυστος και θα σπάσει υπό πίεση και η Ρωσία χάνει.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτοί δεν είναι αμόρφωτοι άνδρες και επέδειξαν κάποιο μέτρο ικανότητας όταν τους δόθηκαν εντολές μεγάλων δυνάμεων. Γιατί λοιπόν κάνουν τόσο σταθερά λάθος σχετικά με τα θεμελιώδη γεγονότα;

Είμαι σχεδόν βέβαιος πως όλοι έχουν αναγνωρίσει κάποια στιγμή ότι μια επιθετική δύναμη, όταν αντιμετωπίζει έναν καλά εδραιωμένο εχθρό, πρέπει να έχει την υπεροχή του αέρα, εάν αυτή η δύναμη θέλει να έχει την ευκαιρία να παραβιάσει τις αμυντικές γραμμές. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σας ξεκαθαρίσουν οι άκρως απόρρητες πληροφορίες για να γνωρίζετε πως η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας έχει αποδεκατιστεί και δεν είναι σε θέση να εξαπολύσει συνεχείς επιθέσεις σε θέσεις ρωσικών στρατευμάτων.

Γίνονται επίσης πολλές χαρούμενες συζητήσεις για την επίθεση της Ουκρανίας στις ρωσικές γραμμές επικοινωνίας (LOC) με HIMAR και πυραύλους Storm Shadow. Αλλά υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Είναι η Ρωσία, όχι η Ουκρανία, που χτυπά καθημερινά τους ουκρανικούς κόμβους διοίκησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης σε όλη την Ουκρανία. Και η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί και δεν μπορεί να σταματήσει το νυχτερινό μπαράζ.

Αυτοί οι στρατηγοί είτε αγνοούν την επιτυχία της Ρωσίας να αποδεκατίσει το πλήθος των επιθέσεων που ξεκίνησαν από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 5 Ιουνίου είτε επιλέγουν να πουν ψέματα. Δεν βλέπω καμία μέση λύση. Οι εικόνες των φλεγόμενων τεθωρακισμένων που προμήθευσε το ΝΑΤΟ, Bradley, Strikers και Marders βρίσκονται σε όλο το διαδίκτυο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δε δημιουργούνται από την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά αυτοί οι Στρατηγοί αγνοούν αυτήν την πραγματικότητα.

Το ίδιο για τα θύματα της Ουκρανίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με φωτογραφίες και βίντεο από τεράστια νεκροταφεία με φαινομενικά ατελείωτες σειρές ουκρανικών σημαιών να ξεφυτρώνουν από φρεσκοσκαμμένους τάφους. Διάολε, ακόμη και ουκρανικές πηγές παραδέχθηκαν πως η έλλειψη οικοπέδων ταφής ανάγκασε την κυβέρνηση του Ζελένσκι να σκάψει νεκροταφεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να απορρίψει τα λείψανα των Σοβιετικών στρατιωτών προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για τον αυξανόμενο αριθμό των ουκρανικών KIA [killed in action]. Δεν πρόκειται για μυστικές πληροφορίες. Είναι εύκολο να το βρείτε αν ξέρετε πώς να κάνετε μια απλή αναζήτηση στο Google.

Στη συνέχεια, υπάρχει το ζήτημα των προμηθειών πυρομαχικών. Η Ουκρανία λειτουργεί με αναθυμιάσεις και έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς 155 mm επειδή η Δύση δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να προμηθεύσει το πιο αποτελεσματικό τυπικό κέλυφος των 155 mm. Ακόμη και ο Μπάιντεν το παραδέχτηκε δημοσίως, ωστόσο η συλλογή των συνταξιούχων στρατηγών των ΗΠΑ αρνούνται να αποδεχθούν αυτό το γεγονός και να το ενσωματώσουν στην ανάλυσή τους.

Αυτή η αποτυχία εμπλοκής της πραγματικότητας εξηγεί τις αποτυχίες, υπό την ηγεσία αυτών των ανδρών, να επιτύχουν μια νίκη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Κανένας από αυτούς τους άνδρες δεν έχει διεξαγάγει συνδυασμένη εκστρατεία όπλων εναντίον ομοτίμων στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Ουκρανία δεν έχει ατελείωτη προσφορά δυνητικών προσλήψεων. Αντίθετα, η Ουκρανία συγκεντρώνει εφήβους και άνδρες άνω των 50 ετών, τους παρέχει πρόχειρη εκπαίδευση και τους ρίχνει σε μηχανή κοπής κρέατος. Κανένας από αυτούς τους Στρατηγούς δεν παραδέχεται ότι αυτό είναι τρελό και αντιπαραγωγικό. Η Ρωσία, αντίθετα, έχει επεκτείνει τη δύναμή της και συνεχίζει να υπογράφει νέες προσλήψεις. Αυτοί οι νέοι στρατιώτες λαμβάνουν εκπαίδευση τουλάχιστον έξι μηνών πριν σταλούν οπουδήποτε κοντά σε ένα πεδίο μάχης.

Τι συμβαίνει; Είμαστε μάρτυρες μιας καταστροφής που βασίζεται σε ομαδικές σκέψεις ή αυτοί οι Στρατηγοί είναι όμηροι των οικονομικών αφεντικών τους; Ψέματα δηλαδή για να πληρωθείς. Αναρτώ τέσσερις συνεντεύξεις με τους Stan McChrystal, Phil Breedlove, Ben Hodges και David Petraeus για να αποφασίσετε μόνοι σας. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη που σας υπέβαλα σε αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να ακούσουμε τι λένε.

Stan McChrystal (Αμερικάνικος στρατός απόστρατος)

Phillip Breedlove (Συνταξιούχος USAF)

Ben Hodges (Αμερικανικός στρατός απόστρατος)

David Petaeus (Αμερικάνικος στρατός απόστρατος)


Αυτοί οι τέσσερις κύριοι ακούγονται σαν τον Christopher Walken στο εμβληματικό σκιτς "More Cowbell" από το Saturday Night Live. Απλώς συνεχίστε να κάνετε το ίδιο πράγμα επανειλημμένα και ελπίζετε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail