Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, αρχίζουν να τρελαίνονται

Το ταχέως αυξανόμενο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των υπερπλούσιων και όλων των υπολοίπων από εμάς δεν είναι καλό για την κοινωνία μας. Τα τελευταία χρόνια, οι ηγέτες μας πλημμύρισαν το σύστημα με τεράστια βουνά από χρήματα και όλα αυτά τα χρήματα εμπλούτισαν σε μεγάλο βαθμό εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής τροφικής αλυσίδας. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρήματα δημιούργησαν επίσης έναν τεράστιο πληθωρισμό που συνθλίβει το βιοτικό επίπεδο για εκατομμύρια επί εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόλις γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης μείωσης του πραγματικού μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών από το 2010, το ποσοστό παιδικής φτώχειας στις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιαστεί και φέτος οι άστεγοι αυξάνονται στη χώρα μας με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ. Τόσοι πολλοί Αμερικανοί υποφέρουν βαθιά αυτήν την στιγμή και πρέπει να θυμόμαστε πως είναι πραγματικοί άνθρωποι με πραγματικά συναισθήματα.

Μπορεί να είναι απολύτως συντριπτικό να δουλεύεις όσο πιο σκληρά μπορείς, αλλά παρόλα αυτά να βρίσκεις τον εαυτό σου να μένει όλο και πιο πίσω.

Και όταν οι άνθρωποι καταλήξουν στο συμπέρασμα πως απλά δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους ό,τι κι αν κάνουν, πολλοί από αυτούς θα αρχίσουν να τρελαίνονται εντελώς.

Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική απόγνωση είναι ένας από τους παράγοντες που τροφοδοτούν το τεράστιο κύμα εγκληματικότητας που καταγράφω στα άρθρα μου τους τελευταίους μήνες.

Η κλοπή θα κοστίσει στους λιανοπωλητές των ΗΠΑ πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και τα καταστήματα κλείνουν οριστικά στις βασικές αστικές περιοχές μας σε εκπληκτικό ρυθμό.

Στην πραγματικότητα, τόσα πολλά παντοπωλεία έχουν κλείσει στο Σικάγο που ο δήμαρχος Brandon Johnson θέλει να δημιουργήσει τα δικά του κοινωνικά παντοπωλεία για να τα αντικαταστήσει:

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος του Σικάγο θέλει να δημιουργήσει παντοπωλεία της πόλης για να προωθήσει την «ισότιμη» πρόσβαση στα τρόφιμα μετά το κλείσιμο των μισών καταστημάτων Walmart και Whole Foods της πόλης.

Ο δήμαρχος Brandon Johnson ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Economic Security Project για να ανοίξει δημοτικά παντοπωλεία στο Σικάγο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει πολλές από τις λεγόμενες «ερήμους τροφίμων» της πόλης.

Αυτό είναι τρελό.

Αλλά μέχρι εκεί έχει πέσει η πόλη του Σικάγο.

Δυστυχώς, το έγκλημα πρόκειται να φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο στο Σικάγο, επειδή ένας νέος νόμος που καταργεί την εγγύηση σε μετρητά στην πολιτεία του Ιλινόις πρόκειται να τεθεί σε ισχύ:

Ένας νόμος του Ιλινόις που καταργεί την εγγύηση σε μετρητά σε όλη την πολιτεία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το NBC 5 Chicago, αυτό έρχεται δύο μήνες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας έκρινε ότι ο «Προδικαστικός Νόμος για Δικαιοσύνη», ο οποίος αποτελεί μέρος του ευρύτερου «Νόμου SAFE-T», ήταν συνταγματικός.

Εάν ζείτε επί του παρόντος στην πολιτεία του Ιλινόις, ίσως θελήσετε να αρχίσετε να εξετάζετε άλλες επιλογές.

Αλλά δεν είναι μόνο το Ιλινόις που είναι εκτός ελέγχου.

Σε όλη τη χώρα, εκατομμύρια νέοι μας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σύστημα είναι στημένο εναντίον τους.

Άρα θεωρούν πως εάν το σύστημα είναι θεμελιωδώς άδικο, γιατί να προσπαθήσουν να τηρήσουν τους κανόνες;

Πολλοί από τους νέους μας είναι πλέον ανοιχτά παράνομοι, και σε ένα τέτοιο περιβάλλον κυριολεκτικά κανείς δεν είναι ασφαλής:

Μια γυναίκα ταμίας βενζινάδικου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον δεν είχε χρόνο να αντιδράσει εν μέσω μιας επίθεσης από μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας βίαιης ληστείας.

Η Λία Τζόνστον δέχθηκε επίθεση από έξι υπόπτους, ορισμένοι εκ των οποίων πιστεύεται ότι ήταν απλώς έφηβοι, ενώ εργαζόταν στην Αγορά Friendly Normandy στο Normandy Park στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η συμμορία στοίβαξε τσιγάρα και καραμέλες στην αγκαλιά των μελών και αφαίρεσε τα μετρητά πριν δραπετεύσει.

Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το κόστος ζωής θα συνεχίσει να αυξάνεται ταχύτερα από τους μισθούς μας, και αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο της απόγνωσης θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Στον Καναδά, οι τιμές των τροφίμων έχουν ήδη γίνει τόσο τρελές που η κυβέρνηση στην πραγματικότητα απειλεί να λάβει νομικά μέτρα κατά των παντοπωλείων:

Η καναδική κυβέρνηση στοχεύει τα παντοπωλεία, προειδοποιώντας τα για «μεγάλες συνέπειες» εάν δεν προσφέρουν «ανακούφιση στους Καναδούς» σταθεροποιώντας τις τιμές των τροφίμων έως τις 9 Οκτωβρίου. Τα κόμματα χάνουν τις κάλπες.

Μιλώντας στο National Caucus Retreat των Φιλελευθέρων στο Λονδίνο, στο Οντάριο την Πέμπτη, ο Τριντό είπε πως αναμένει «να ακούσει από αυτούς [τις μεγαλύτερες αλυσίδες παντοπωλείων] μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών για το σχέδιό τους να σταθεροποιήσουν τις τιμές», προσθέτοντας ότι «αν το σχέδιό τους δεν προσφέρει πραγματική ανακούφιση για τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για να ενταχθούν σε αυτήν, τότε θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα και δεν αποκλείουμε τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών μέτρων».

Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα παντοπωλεία δεν είναι ιδιαίτερα λαίμαργα.

Οι ηγέτες μας είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτήν την κρίση πληθωρισμού και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται να γίνει ακόμα χειρότερο επειδή η τιμή του πετρελαίου αρχίζει να εκτοξεύεται:

Αφού παρέμενε σε χαμηλά πολυετών μέχρι τα τέλη Ιουνίου στο εύρος χαμηλών/μεσαίων της δεκαετίας του '70, αφού ο Μπάιντεν αποστράγγισε πάνω από 270 εκατομμύρια βαρέλια από το SPR σε σχεδόν χαμηλό ρεκόρ με την ελπίδα να πιέσει την τιμή της βενζίνης χαμηλότερα και να επιτύχει βραχυπρόθεσμα πολιτικά στόχους…

… το πετρέλαιο έκτοτε έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 20 δολάρια, ή 32% από το χαμηλό των 71,57 δολαρίων στις 28 Ιουνίου, την ταχύτερη άνοδό του από την αρχή του 2022, ένα ράλι που πυροδοτήθηκε από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει οικειοθελώς επιπλέον 1 εκατομμύριο bpd την παραγωγή εκτός από τις μειώσεις που συμφωνήθηκαν από τον όμιλο ΟΠΕΚ+…

… δημιουργώντας έτσι σκόπιμα έλλειμμα παραγωγής άνω των 3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Ως εκ τούτου, η τιμή είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι τα 100s, όπως είχαμε προβλέψει για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, και όπως είπε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth, στο BBG TV.

Ουσιαστικά ό,τι αγοράζουμε πρέπει να μεταφέρεται με κάποιο τρόπο, και έτσι η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει σχεδόν τα πάντα.

Θα πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε βαθιά όλους μας πως η μέση τιμή ενός γαλονιού βενζίνης στην περιοχή του Λος Άντζελες έχει φτάσει σχεδόν τα έξι δολάρια:

Οι οδηγοί της Νότιας Καλιφόρνιας αισθάνονται και πάλι τη συμπίεση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου.

Το πρωί της Δευτέρας, η τιμή ενός κανονικού γαλονιού φυσικού αερίου ήταν κατά μέσο όρο περίπου 5,92 δολάρια στην περιοχή του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το AAA .

Αυτό είναι μια αύξηση 5 σεντ σε σχέση με την προηγούμενη μέρα και σχεδόν 40 σεντς περισσότερο από ό,τι πριν από μια εβδομάδα.

Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πράγματα που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό .

Βρισκόμαστε πραγματικά στα πολύ πρώτα στάδια μιας μεγάλης οικονομικής κατάρρευσης.

Καθώς η αμερικανική οικονομία καταρρέει παντού γύρω μας, εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν πολύ απελπισμένοι και οι πολύ απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν πολύ απελπισμένα πράγματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail