Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για την Ουκρανία;

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί έχω ξοδέψει τόση προσπάθεια για να επισημάνω τα σχόλια και την ανάλυση των απόστρατων στρατηγών των ΗΠΑ και ορισμένων ξένων ομολόγων τους, όπως ο Μικ Ράιαν καθώς εμπλέκονται σε μια τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας σχεδιασμένη να παραπλανήσει το δυτικό κοινό σχετικά με την πραγματική κατάσταση τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επιμένουν ότι η Ουκρανία κερδίζει, πως η Ρωσία χάνει και ότι η μόνη συνταγή για τη συνεχιζόμενη «επιτυχία» της Ουκρανίας είναι να ρίξει περισσότερα χρήματα και όπλα στη δίνη που καταναλώνει την Ουκρανία. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν πρόκειται για διαφωνία σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη γεύση παγωτού. Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται κατάλληλα για τους πόρους τους που δαπανώνται αλόγιστα στην Ουκρανία και πως δεν υπάρχει δρόμος για τη νίκη για την Ουκρανία, επειδή η Ουκρανία δε διαθέτει τους υλικούς πόρους, το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τα όπλα που απαιτούνται για να ανταποκριθεί απέναντι στη Ρωσία. Ακόμα κι αν η Ουκρανία προικιζόταν με περίπου 180 αεροπλάνα μάχης, αυτά δε θα ήταν αρκετά για να διεισδύσουν και να καταστρέψουν την άμυνα της Ρωσίας.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Το πράσινο δείχνει πόσο προχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις τους τελευταίους τρεις μήνες της αντεπίθεσής τους. Αυτή η μικροσκοπική «πρόοδος» κόστισε στην Ουκρανία έναν τεράστιο αριθμό απωλειών και εξοπλισμού, όπως τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι σκεπτικιστές στη Δύση θέλουν να το απορρίψουν αυτό ως ρωσική προπαγάνδα. Εντάξει. Παρακαλώ, δείξτε μου τις αναφορές από δυτικούς πολεμικούς ανταποκριτές που βρίσκονται στο έδαφος και αναφέρουν από το Topmak ή τη Melitopol. Αυτά δεν υπάρχουν. Τι θα λέγατε για ένα ή δύο βίντεο με θριαμβευτές Ουκρανούς μαχητές που στέκονται πάνω από τα συντρίμμια της πρώτης γραμμής της άμυνας του Σουροβίκιν; Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ θα ζαλίζονταν από χαρά αν μπορούσαν να δείξουν τέτοιες εικόνες.



Αν θέλετε να μετρήσετε την απόγνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, απλώς διαβάστε αυτή τη συνέντευξη με έναν Πολωνό εθελοντή που μόλις επέστρεψε στην Πολωνία από το μέτωπο:

Ο Πολωνός εθελοντής Slawomir Wysocki ταξίδεψε στην Ουκρανία, επέστρεψε στην πατρίδα του και σε μια συνέντευξη για τα μέσα ενημέρωσης είπε τι πραγματικά συμβαίνει με την αντεπίθεση, η οποία τόσο δημοσιοποιείται από τις ουκρανικές αρχές.

«Οι ανθρώπινες απώλειες της ουκρανικής πλευράς είναι τεράστιες. Ο δυτικός εξοπλισμός καίγεται σαν σπίρτα. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι συνήθως φανταζόμαστε. Μέτρησα τους τάφους στο Λβιβ. Στο παλιό τμήμα του νεκροταφείου υπάρχουν περίπου 100 τάφοι, στο νέο τμήμα υπάρχουν περισσότεροι από 600.

Στα χωριά αυτή η αναλογία είναι κολοσσιαία διαφορετική. Όταν περνάω, βλέπω νεκροταφεία στους δρόμους. Το καθένα έχει έως και δώδεκα νέους τάφους. Υπάρχουν σημαίες κοντά σε κάθε ένα, είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Υπάρχουν περισσότεροι από δύο χιλιάδες τάφοι στο Χάρκοβο. Είναι αδύνατο να κρύψουμε αυτές τις απώλειες.

Πριν από δύο μήνες ήμουν γεμάτος αισιοδοξία για το Kupyansk. Τώρα καταφέρνουμε ακόμα να κρατάμε τη θέση μας. Φαίνεται πως οι Ρώσοι κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν στο Κουπιάνσκ, όπου θα πάρουν τις θέσεις τους για την εαρινή επίθεση».

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο πώς αισθάνονται οι Ουκρανοί για το ρωσικό αμυντικό σύστημα, ο Πολωνός είπε:

«Είναι τρομοκρατημένοι. Γνωρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη προβλέψει τα πάντα. Το αμυντικό σύστημα κατασκευάστηκε από κατασκευαστικές εταιρείες. Αυτός δεν είναι αγρότης που κουνάει το φτυάρι για να φτιάξει μια τάφρο. Μπήκαν εταιρείες, έριξαν μπετόν, έκαναν οχυρώσεις στο στυλ της γραμμής Maginot. Και υπάρχουν τρεις ή τέσσερις τέτοιες γραμμές. Οι Ουκρανοί λένε πως υπάρχουν πέντε νάρκες ανά τετραγωνικό μέτρο. Δεν μπορείς να βάλεις το πόδι σου στο έδαφος χωρίς να εκραγεί μία από αυτές».

Ο δημοσιογράφος ρωτά περαιτέρω, με αυτή την κατάσταση στο μέτωπο και τις αυξανόμενες απώλειες, αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι πρόθυμοι να πολεμήσουν; Ο εθελοντής απαντά:

«Δεν υπάρχουν πρόθυμοι. Τους ψάχνουν στους δρόμους. Στο Lviv υπάρχει "συγκέντρωση", οι άνθρωποι παίρνονται από εργοτάξια, από μπαρ. Πρόσφατα είδα μια τέτοια κατάσταση στον σταθμό λεωφορείων στο Lvov. Πέντε αστυνομικοί στάθηκαν και έλεγξαν όλους όσους ήθελαν να φύγουν από το Λβοφ.

Με αυτόν τον τρόπο συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Πολλοί λόγοι για τη σημερινή κατάσταση με την κινητοποίηση προέρχονται από το Μπαχμούτ. Ήταν τόσο κρεατομηχανή που δεν έμεινε κανείς να πολεμήσει».

Εάν η Ουκρανία νικούσε τις ρωσικές δυνάμεις, πιστεύετε πως ο Zelenksy θα πίεζε τα ευρωπαϊκά έθνη, όπως τη Γερμανία, να συγκεντρώσουν στρατιωτικούς Ουκρανούς πρόσφυγες για να τους στείλουν πίσω στην Ουκρανία; Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild:

«Παραδώστε μας τους λιποτάκτες!»: Περισσότεροι από 160.000 Ουκρανοί στρατιωτικής ηλικίας κατέφυγαν στη Γερμανία, μπορεί να επιστραφούν πίσω.

Οι δυτικοί ειδήμονες πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτά που έχουν πει ο Πούτιν και οι Στρατηγοί του σχετικά με τον σκοπό αυτής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» - την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Αυτό δεν ήταν κάποιο άχρηστο πολιτικό σημείο συζήτησης. Ενώ η έλλειψη μεγάλης κίνησης μαζικών δυνάμεων από τη Ρωσία απογοητεύει πολλούς Δυτικούς στρατηγούς, η Ρωσία φαίνεται αρκετά ικανοποιημένη να συνεχίσει τη συστηματική καταστροφή των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο χρόνος ευνοεί τη Ρωσία. Όχι όμως την Ουκρανία. Κάθε μέρα που περνά φέρνει την Ουκρανία πιο κοντά στον γκρεμό της καταστροφής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail