Μας προειδοποιούν να προετοιμαστούμε για μια «Σούπερ Πανδημία» – Θα φτάσει αυτό το χειμώνα;

pixabay / Caniceus
Έχουμε ήδη περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια. Ο COVID ανέτρεψε την κοινωνία μας εντελώς, το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων συνεχίζει να προκαλεί βασανιστικά επώδυνες δερματικές πληγές σε όλο τον κόσμο και η παγκόσμια πανδημία της γρίπης των πτηνών έχει ήδη σκοτώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Εάν η γρίπη των πτηνών μεταλλαχθεί σε μια μορφή που μεταδίδεται εύκολα στους ανθρώπους, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι καταστροφικός. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όπως έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα τους αναγνώστες μου, έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο που οι εφιαλτικές επιδημίες θα γίνονται όλο και πιο συχνές. Προφανώς, ο επικεφαλής AI της Google συμφωνεί μαζί μου. Στην πραγματικότητα, προειδοποιεί πως πρέπει να προετοιμαστούμε για μια «σούπερ πανδημία», επειδή η ικανότητα των κανονικών ανθρώπων να μαγειρεύουν θανατηφόρα νέα ζωύφια όποτε θέλουν έχει γίνει μια από τις πιο σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα:

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι μια υπερ-πανδημία, προειδοποιεί ο επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης της Google.

Ο Μουσταφά Σουλεϊμάν είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης του γίγαντα των υπολογιστών, αλλά προειδοποιεί ότι δεν είναι τα ρομπότ που αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Ισχυρίζεται πως η ικανότητα να μαγειρεύεις μια θανατηφόρα πανδημία στο σπίτι είναι πιθανό να γίνει συνήθεια πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο Μουσταφά λέει ότι τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου, ένα «παιδί στη Ρωσία» θα μπορούσε να κατεβάσει το σετ οδηγιών για μια πανδημία που είναι «πιο θανατηφόρα» από οτιδήποτε έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα.

Κάνει μια σημαντική επισήμανση.

Αλλά δεν ανησυχώ για ένα «παιδί στη Ρωσία».

Αυτό που με απασχολεί είναι τα εκατοντάδες μυστικά εργαστήρια που ήδη διεξάγουν αυτού του είδους τα «πειράματα» σε όλο τον πλανήτη.

Όπως είδαμε, είναι πολύ εύκολο να συμβεί ένα «ατύχημα».

Οι επιστήμονές μας γνωρίζουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να φτάσει η επόμενη πανδημία και είναι ήδη απασχολημένοι με την ανάπτυξη νέων εμβολίων.

Δεν ξέρω πώς περιμένουν να δημιουργήσουν κάτι αποτελεσματικό αν δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη πανδημία, αλλά ούτως ή άλλως προχωρούν με τη δουλειά τους:

Βρετανοί επιστήμονες αναπτύσσουν ήδη εμβόλια για μια μελλοντική πανδημία της «Νόσου Χ», ανέφερε τη Δευτέρα το Sky News. Μετά τον Covid-19, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα θανατηφόρα παθογόνα που μεταδίδονται από ζώα - συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των πτηνών, της ευλογιάς των πιθήκων και του hantavirus - μπορεί να εξελιχθούν για να μολύνουν τους ανθρώπους.

Η έρευνα διεξάγεται από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) στο εργαστηριακό συγκρότημα υψηλής ασφάλειας Porton Down στο Wiltshire. Το Κέντρο Ανάπτυξης και Αξιολόγησης Εμβολίων του Porton Down έχει επεκταθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού και 200 ​​επιστήμονες αναπτύσσουν τώρα εμβόλια για ζωικούς ιούς που δεν έχουν ακόμη μολύνει ανθρώπους.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να διασφαλίσουμε πως προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε εάν έχουμε μια νέα νόσο Χ, ένα νέο παθογόνο, έχουμε κάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος αυτής της δουλειάς εκ των προτέρων», δήλωσε στο Sky η επικεφαλής του UKHSA, καθηγήτρια Τζένι Χάρις. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε [μια πανδημία]. Αλλά αν δεν μπορούμε και πρέπει να ανταποκριθούμε, τότε έχουμε ήδη αρχίσει να αναπτύσσουμε εμβόλια και θεραπευτικά μέσα για να την καταπολεμήσουμε».

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία ή από πού θα προέλθει.

Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε και να είμαστε σε εγρήγορση.

Για παράδειγμα, αυτήν την στιγμή ένας «μυστήριος αναπνευστικός ιός» εξαπλώνεται στην Ινδία:

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Χαϊντεραμπάντ είναι μάρτυρας μιας αύξησης των κρουσμάτων μυστηριωδών αναπνευστικών ιών με συμπτώματα παρόμοια με τον αδενοϊό, τη γρίπη και τη γρίπη των χοίρων. Μέχρι στιγμής, παρατηρείται ότι ο ιός επηρεάζει μόνο παιδιά ή ενήλικες με συννοσηρότητες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους Hindustan Times.

Αυτό μάλλον δεν είναι τίποτα.

Αλλά θα παρακολουθήσουμε κάθε περίεργο ζωύφιο που αρχίσει να εξαπλώνεται.

Η επόμενη μεγάλη πανδημία θα μπορούσε να ξεσπάσει κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή.

Καθώς περιμένουμε την επόμενη πανδημία, ο COVID επιστρέφει.

Με κάθε νέα παραλλαγή, υπάρχει ένα νέο κύμα φόβου.

Αυτή την εβδομάδα, μια παραλλαγή που ονομάστηκε Pirola κάνει πολλά πρωτοσέλιδα:

Μια νέα, ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή του κορωνοϊού έχει κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ειδικούς της δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι η παραλλαγή BA.2.86 - που ανεπίσημα ονομάζεται "Pirola" - μπορεί να προκαλέσει ανησυχία καθώς είναι μια πρόσφατα χαρακτηρισμένη, εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή της Omicron, η οποία προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένα δελτίο της Πέμπτης στο Yale Medicine, η νέα παραλλαγή έχει περισσότερες από 30 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας –που βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια ενός κορωνοϊού– η οποία τον βοηθά να εισέλθει και να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.

Και το CDC προειδοποιεί ότι δύο άλλες παραλλαγές που ονομάζονται «Eris» και «Fornax» προκαλούν συλλογικά μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Με όλα αυτά πρέπει να πούμε: ο Covid-19 φαίνεται να επιστρέφει. Και επιπλέον, αυτό το καλοκαίρι και η άνοδος του φθινοπώρου συμπίπτει (αλλά μπορεί να μην προκαλείται) με μια νέα κυρίαρχη παραλλαγή του ιού που επικρατεί στις ΗΠΑ. Ονομάζεται EG.5, με ανεπίσημο παρατσούκλι Eris, και το CDC εκτιμά πως προκαλεί το 20,6 τοις εκατό των σημερινών κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα. Και είναι σε άνοδο: Από τις αρχές Ιουλίου, ο επιπολασμός του EG.5 έχει αυξηθεί κατά 12,7%.

Και δεν είναι η μόνη παραλλαγή που προκαλεί κύματα. Η δεύτερη πιο κυρίαρχη παραλλαγή είναι η FL.1.5.1 (Fornax). Στις αρχές Αυγούστου, αυτή η παραλλαγή ήταν η πέμπτη πιο διαδεδομένη, αντιπροσωπεύοντας μόνο το 7,1 τοις εκατό των περιπτώσεων. Τώρα αντιπροσωπεύει το 13,3 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, είναι πιθανώς αναπόφευκτο πως περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν.

Με τη σειρά τους, πολλοί στα αριστερά θα ζητήσουν την επιστροφή των περιορισμών και των υποχρεωτικοτήτων.

Στην πραγματικότητα, οι αρχές στη Νέα Υόρκη ήδη ενθάρρυναν τους ανθρώπους να βάλουν μάσκα για το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

Οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη ενθαρρύνονται να φορούν μάσκα αυτό το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων παραλλαγών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης είπε ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε να είναι «καλή ιδέα» όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα μέρη αυτό το σαββατοκύριακο των διακοπών, καθώς πολλοί θα είναι σε μεγάλες ομάδες.

Σοβαρά;

Μετά από τόσο καιρό, περιμένουν οι άνθρωποι να αρχίσουν να το κάνουν ξανά;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN, ο Δρ Fauci εξέφρασε την ανησυχία του «ότι οι άνθρωποι δεν θα συμμορφωθούν με τις συστάσεις» εάν το CDC ζητήσει από τους ανθρώπους να αρχίσουν να φορούν μάσκες τους επόμενους μήνες:

Σε μια συνέντευξη του Σαββάτου, ο πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, μίλησε υπερασπιζόμενος τη συγκάλυψη εν μέσω των σημερινών αυξανόμενων κρουσμάτων COVID.

Σε περίπτωση που συστηθούν ξανά μάσκες, «ανησυχεί πως οι άνθρωποι δεν θα τηρήσουν τις συστάσεις», είπε στη συνέντευξη.

«Ελπίζω ότι εάν φτάσουμε στο σημείο ο όγκος των περιπτώσεων να είναι τέτοιος και οργανώσεις όπως το CDC να συνιστά —το CDC δεν επιβάλλει τίποτα— στους ανθρώπους να φορούν μάσκες, θα ήλπιζα ότι οι άνθρωποι θα τηρήσουν αυτή τη σύσταση και θα λάβουν υπόψη τους τους κινδύνους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», είπε ο Fauci στο CNN.

Σε αυτό το σημείο, νομίζω πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει κουραστεί από τις «συστάσεις» του Fauci και άλλων «ειδικών».

Εάν αμφιβάλλετε για αυτό, ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς.

Για μένα, λένε μια πολύ ξεκάθαρη ιστορία:

Μόλις το 17% των Αμερικανών από το Μάιο σήκωσαν τα μανίκια για τον τελευταίο γύρο προσφερόμενων βολών. Αυτή είναι μια απότομη πτώση από την πρώτη λήψη, που είδε το 81% του πληθυσμού να σηκώνει τα μανίκια του.

Αλλά υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι η πρόσληψη των εμβολίων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αυτή τη φορά. Μια έρευνα από το KFF διαπίστωσε πως περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες δήλωσαν ότι είναι πιθανό να λάβουν ένα άλλο αναμνηστικό εμβόλιο για τον COVID-19 εάν προσφέρεται ετησίως όπως το εμβόλιο της γρίπης.

Προσωπικά, δε νομίζω ότι ο COVID θα είναι μεγάλη ιστορία από το 2024 και μετά.

Πιστεύω ότι έρχονται αναπόφευκτα λοιμοί που είναι πολύ πιο σοβαροί.

Και όταν φτάσουν, θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερο φόβο από οτιδήποτε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail