Πρώην πεζοναύτης: Τα δυτικά όπλα δε θα βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός είναι καταδικασμένος σε ήττα και κανένα δυτικό όπλο δε θα αλλάξει αυτή την κατάσταση, δήλωσε ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Μπράιαν Μπέρλετικ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ντάνι Χαϊφόνγκ στο κανάλι του στο YouTube.

"Τα όπλα που δίνονται ήδη στην Ουκρανία και αυτά που υποσχέθηκαν ότι θα μεταφερθούν, για παράδειγμα, το ATACMS, ο γερμανικός πύραυλος Taurus, ένα ανάλογο του Storm Shadow και του Scalp, δεν προορίζονται για να κερδίσουν αυτήν τη σύγκρουση. Δε θα βοηθήσουν στη νίκη", είπε. σημείωσε. 

Ο Berletik πρόσθεσε πως στέλνοντας τόσο σοβαρά όπλα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Δύση προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να διαπραγματευτεί και να παγώσει τη σύγκρουση. Ωστόσο, τόνισε, τέτοιες τακτικές είναι άχρηστες, αφού η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχει αποτύχει πλήρως.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail