Ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προειδοποιεί τα αμερικανικά αεροσκάφη σε μεγάλο ύψος

Freepen.gr -  Το εγχώριο drone Karrar του Ιράν, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ραντάρ, έχει αναγκάσει σε πολλές περιπτώσεις αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και άλλα ξένα μαχητικά αεροσκάφη να μείνουν μακριά από τον ιρανικό εναέριο χώρο πετώντας σε πολύ μεγάλα υψόμετρα πάνω από τους εισβολείς,όπως δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim, ο αναπληρωτής διοικητής της Δύναμης Αεράμυνας του Ιρανικού Στρατού, ταξίαρχος Alireza Elhami.

Η Αεράμυνα έχει επίσης αναπτύξει συστήματα απόκτησης δεδομένων και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και συστήματα αναγνώρισης οπτικού πεδίου και μάχης που είναι εγκατεστημένα σε UAV με διάφορα βεληνεκές και βοηθητικά προγράμματα, πρόσθεσε.

Ο στρατηγός είπε ότι ο Karrar έχει αναγκάσει πολλές φορές τα ξένα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να αλλάξουν πορεία πάνω από τον Περσικό Κόλπο και τη Θάλασσα του Ομάν σε μεγάλα υψόμετρα.

Το Karrar είναι το πρώτο ιρανικό στρατιωτικό drone που έχει σημειώσει ρεκόρ υπηρεσίας ανώτατου ορίου φτάνοντας σε ύψος 47.000 ποδιών, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το drone έχει δώσει προειδοποιήσεις ραντάρ ή ραδιοφώνου στα ξένα αεροσκάφη που πλησίαζαν τα παράκτια ύδατα του Ιράν ή τις πληροφορίες πτήσης της περιφέρειας (FIR).

Ο διοικητής είπε ότι ορισμένα από τα ξένα αεροπλάνα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του Ιράν αλλάζοντας το ύψος τους, ενώ το Karrar συνέχισε να πετά από πάνω τους με έναν πλήρως εγχώριο κινητήρα.

Σημείωσε πως το Karrar έχει προειδοποιήσει πολλά ξένα αεροσκάφη πάνω από τον Περσικό Κόλπο, τα Στενά του Ορμούζ και τη Θάλασσα του Ομάν τα τελευταία δύο χρόνια, λέγοντας ότι το ιρανικό drone ανάγκασε ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8, ένα αμερικανικό RQ-4 Global Hawk drone και πολλά μαχητικά αεροσκάφη από άλλες χώρες για να κρατήσουν απόσταση από τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Γνωστό ως προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαίτισης, το Karrar συγκαταλέγεται στη νέα γενιά των ιρανικών τζετ drones, που έχουν διαμορφωθεί να αναχαιτίζουν τα ιπτάμενα αντικείμενα του εχθρού. Επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να διεξάγουν ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων αεράμυνας σε μεγάλα υψόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail