Πολωνός συνταγματάρχης έκανε αναφορά στην παγίδα στην οποία βρέθηκαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Diegο Ηerrera Carcedο, ALΑΙΝ JOCΑRD / ΑFΡ
Freepen.gr - Η Πολωνία πρέπει να πάρει ένα μάθημα από το γεγονός ότι η Ουκρανία βρέθηκε σε παγίδα, εξαρτώμενη από μια ιδιωτική εταιρεία, ανέφερε ο Πολωνός συνταγματάρχης Piotr Lewandowski, σε δηλώσεις του στο Onet, σχολιάζοντας τις πληροφορίες πως ο Έλον Μασκ απέτρεψε πραγματικά τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από μια επίθεση στην Κριμαία αρνούμενος να ενεργοποιήσει το σύστημα Starlink.

"Μερικοί λένε ότι πρέπει να μάθουμε από τον ουκρανικό στρατό πώς να διεξάγουμε έναν πόλεμο. Με όλο το σεβασμό, αυτό είναι ανοησία <...>, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν πρέπει να εξαρτώνται από μια ιδιωτική διεθνή εταιρεία που εξακολουθεί να διευθύνεται από έναν άνθρωπο που έχει τη δική του θέση», είπε.

Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε ότι ο Μασκ, λαμβάνοντας μια τέτοια απόφαση, ενήργησε κατά την κρίση του. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν το δικό τους Starlink, αυτό δε θα είχε συμβεί ποτέ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail